O geantă de voiaj gata de drum conține și saci menajeri

3 aug. 2022

O geantă de voiaj gata de drum, pe lângă trusa igienă personală, obiecte de vestimentație și diverse obiecte inutile, conține și saci menajeri.

În urmă cu câteva săptămâni, în timp ce stabileam cu un agent de turism ultimele detalii despre concediul din această vară, a venit vorba despre indicatorii în baza cărora ei pot identifica cu ușurință nivelul de experiență – dacă îl putem umi astfel – al turiștilor. Mai pe scurt, la ce sunt atenți pentru a-și forma o părere despre turiștii cu care intră în contact. Pe primul loc este numărul și volumul bagajelor raportat la numărul de zile de concediu. Turiștii mai exprimentați au învățat cum să se descruce câteva zile cu strictul necesar. Turiștii aflați la primele sejururi au tendința de a-și căra vara inclusiv lucrurile de toamnă târzie. Dar dacă se răcește brusc? Dacă se răcește așteptăm să treacă la fel de repede cum a venit.

saci menajeri

A urmat o discuție constructivă despre criteriile de selecție. Ce anume luăm cu noi? La ce renunțăm. La ce ne limităm doar la câteva bucăți. Apropo, cu această ocazie am învățat cât de important este să mai lăsăm în geantă un loc pentru amintiri. Spre deosebire de mine, pentru care amintirile din concedii se rezumau dor la câteva suveniruri sau obiecte de decor, el avea o altă atitudine despre amintiri. De exemplu, era încălțat cu o pereche de adidași cu un grad de uzură ridicat. Ca să fiu politicos. Mi-a spus că abia așteaptă să ajungă la un anumit magazin pentru a-și cumpăra o pereche nouă. Pe cea veche o aruncă. Bluza era cumpărată dintr-o țară. Pantalonii din altă țară. Ochelarii de soare au fost cumpărați dintr-un aeroport. Au trecut câțiva ani de când nu a mai cumpărat nimic de îmbrăcat din România. Îi place să poarte … amintiri. Îi aduc aminte de clipe fericite și se simte mai fericit.

La un moment dat m-a întrebat, dacă ar fi să păstrez un singur obiect din geanta mea, ce aș păstra. Am răspuns rapid:

Aș păstra sacii menajeri

A urmat o altă discuție. La fel de constructivă. La început m-a privit mirat dar, la final, după ce i-am enumerat motivele pentru care fiecare geantă de voiaj gata de drum ar trebui să conțină și saci menajeri a dat din cap afirmativ.

Necesitatea sacilor menajeri este și mai mare dacă în concediu avem planificate ieșiri în natură. Ce facem cu anumite ambalaje sau resturi menajere dacă nu avem un coș de gunoi gol la doi pași? Le aruncăm pe jos? Le punem înapoi în geantă peste bluza cumpărată la intrare în parc? Dacă tot am depus eforturi consistente pentru a învăța cum să anticipăm diverse situații de ce evităm să ne gândim la ce vom face cu ambalajul unui pachet de biscuiți înainte să-l desfacem?

Dacă ne dorim într-adevăr o viață mai bună, este esențial să ne dezvoltăm noi obiceiuri.

eco prod
ECO PROD

În calitate de producător și distribuitor ambalaje biodegradabile și caserole PP, noi suntem pregătiți cu un stoc consistent de ambalaje 100% permise și avizate, prietenoase cu mediul și mai ales cu bugetul d-voastră.

Website: www.ecoprod.ro

Arhivă editor: