Cursuri gratuite de calificare în ocupația de Lucrător Comercial pentru tinerii fără loc de muncă din Galați și Vrancea

19 ian. 2023

Dacă sunteți un tânăr cu dificultăți în găsirea unui loc de muncă, proiectul NEXT LEVEL vă poate ajuta prin cursuri de calificare gratuite în meseria de Lucrător comercial.

La cursuri se pot înscrie tinerii NEETs (persoane fără ocupație), cu vârsta între 16 și 29 de ani, din județele Galați sau Vrancea, dar și alte județe din Regiunea Sud-Est.

Cursurile de calificare nivel 2 în meseria de Lucrător comercial organizate în cadrul proiectului pentru tinerii în căutarea unui loc de muncă vor avea o durată totală de 360 de ore, din care 120 ore teorie și 240 ore practică. La finalul cursului veți obține o diplomă de calificare nivel 2 în meseria respectivă, acreditată de către Autoritatea Națională pentru Calificare și cu recunoaștere la nivel național și European.

În mod normal, astfel de cursuri de calificare ar avea un preț de peste 1.300 de lei, dar prin participarea la proiectul NEXT LEVEL, aveți oportunitatea de a participa la aceste cursuri în mod gratuit!

Mai mult, la absolvirea cursului veți obține o subvenție în valoare de 1.800 de lei. Toate aceste beneficii sunt oferite de către proiectul NEXT LEVEL – proiect finanțat din Fonduri Europene ce are scopul de a susține tinerii NEETs din Regiunea Sud-Est în creșterea gradului lor de ocupare. Proiectul este implementat de către Asociația Patronatul Tinerilor Întreprinzători din România (PTIR) în parteneriat cu Centrul de Consultanță și Studii Europene SRL (CCSE).

Aceste cursuri sunt în special utile pentru tinerii cu experiență de lucru limitată în domeniu, deoarece prin intermediul cursului veți putea să dobândiți experiență practică și să exersați tehnici și procese de lucru relevante pentru meseria de lucrător comercial. Astfel, vă puteți crește în mod real șansele de angajare (mulți angajatori caută candidați cu experiență de lucru, chiar și pentru poziții de început) sau vă puteți chiar pregăti pentru demararea unei activități antreprenoriale în domeniu.

Competențe și cunoștințe dobândite și dezvoltate în cadrul cursului de Lucrător Comercial:

 • Lucrul în echipă și comunicarea la locul de muncă;
 • PSI și NPM;
 • Comunicarea cu clienții;
 • Prezentarea produselor și serviciilor;
 • Verificarea și menținerea stocurilor;
 • Întocmirea documentelor aferente vânzării;
 • Întocmirea de rapoarte ale activității de vânzare;
 • Efectuarea vânzării, încasarea contravalorii produselor etc.

O calificare în meseria de Lucrător Comercial poate fi foarte relevantă pentru tinerii în căutarea unui loc de muncă din județele Galați și Vrancea. Conform statisticilor INS, 18% din totalul numărului de salariați din România în anul 2021 erau angajați care lucrau în domeniul de activitate comerț cu ridicata și cu amănuntul.

De asemenea, în județele Regiunii Sud-Est sunt mai mulți agenți economici activi în domeniul cu amănuntul, ce au nevoie de forță de muncă și pot fi potențiali angajatori:

 • Județul Brăila – 1.698 agenți economici;
 • Județul Buzău – 2.821 agenți economici;
 • Județul Constanța – 4.114 agenți economici;
 • Județul Galați – 3.228 agenți economici;
 • Județul Tulcea – 1.169 agenți economici;
 • Județul Vrancea – 1.692 agenți economici.

Pentru mai multe detalii și pentru a vă înscrie la cursurile NEXT LEVEL, puteți completa formularul de la pagina: www.inscriere-next-level.ro. După completarea formularului, experții din cadrul proiectului vă vor contacta în cel mai scurt timp.

Proiect cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020.

Date de contact

NEXT LEVEL – Oportunități de integrare durabilă pe piața muncii a tinerilor NEETs din Regiunea Sud-Est

Pagina Facebook proiect: https://www.facebook.com/nextlevelse

Pagină înscriere în proiect: https://www.inscriere-next-level.ro

Asociația Patronatul Tinerilor Întreprinzători din România (PTIR):

Website: https://www.ptir.ro/

Adresa: Str. Spătarului, nr. 30, Sector 2, București

Centrul de Consultanță și Studii Europene SRL (CCSE)

Website: https://cursuriccse.ro

Sediul central: Str. Energiei nr.24A, Galați, jud. Galați

YAMY CONS
YAMYCONS

Te putem ajuta să faci pasul de la un simplu angajat la un angajat performant sau de la un antreprenor la un antreprenor de succes.

Website: www.yamy-cons.ro

Arhivă editor: