Recomandăm ca investiția într-un sistem cu panouri fotovoltaice să fie gândită ca o investiție pe termen lung

31 mai 2023

Un sistem fotovoltaic instalat corect și întreținut corespunzător poate produce energie electrică timp de 25 până la 30 de ani sau chiar mai mult.

Chiar dacă stimulentele și subvențiile pentru instalarea sistemelor fotovoltaice oferite în cadrul programului CASE VERDE reduc semnificativ costurile inițiale ale investiției este indicat ca alegerea modelelor de panouri fotovolatice să nu să se facă după criteriul cel mai mic preț. Noi recomandăm ca investiția într-un sistem cu panouri fotovoltaice să fie gândită ca o investiție pe termen lung. O planificare pe termen scurt poate fi realizată și cu cel mai mic preț. În schimb, o planificare pe termen lung necesită panouri fotovoltaice performante – de exemplu, panourile fotovoltaice Canadian Solar.

Câteva motive pentru care recomandăm modele noi de panouri fotovoltaice performante:

  • Eficiență îmbunătățită: tehnologia panourilor fotovoltaice evoluează în mod constant, iar noile modele aduc adesea îmbunătățiri semnificative în ceea ce privește eficiența de conversie a energiei solare în energie electrică. Panourile mai noi pot avea o eficiență mai mare, ceea ce înseamnă că pot genera mai multă energie pentru aceeași suprafață în comparație cu modelele mai vechi. Astfel, puteți obține mai multă energie electrică dintr-un sistem mai mic sau puteți reduce numărul de panouri necesare pentru a obține aceeași putere instalată.
  • Durabilitate și fiabilitate: panourile fotovoltaice noi sunt proiectate să reziste în timp și să ofere o durată de viață lungă. Acestea sunt fabricate cu materiale de calitate și tehnologii avansate care asigură o funcționare stabilă și fiabilă pe termen lung. Investiția într-un panou fotovoltaic nou vă oferă mai multă încredere în performanța și durabilitatea sistemului pe o perioadă mai lungă de timp.
  • Caracteristici avansate: panourile fotovoltaice noi pot veni cu caracteristici și funcționalități avansate care pot îmbunătăți performanța și utilizarea sistemului. De exemplu, unele panouri fotovoltaice noi pot avea tehnologii integrate pentru optimizarea puterii de ieșire, rezistență la temperaturi ridicate sau bune performanțe în condiții de iluminare redusă. Aceste caracteristici pot maximiza producția de energie și pot face sistemul mai versatil și mai adaptabil la diferite condiții de mediu.
  • Suport și garanție: un alt avantaj al investiției într-un panou fotovoltaic nou este faptul că veți beneficia de suportul și garanția oferite de producător. Majoritatea producătorilor de panouri fotovoltaice oferă garanții pe termen lung, de obicei de 25 de ani sau chiar mai mult, pentru performanța și fiabilitatea sistemului. Aceasta vă oferă o protecție suplimentară și asigură că investiția dvs. este protejată în cazul unor defecțiuni sau probleme neprevăzute.

Investiția într-un panou fotovoltaic nou poate oferi beneficii semnificative în termeni de eficiență, durabilitate, caracteristici avansate și suport pe termen lung. Cu toate acestea, este important să evaluați și să comparați diferitele opțiuni disponibile pe piață dar și să consultați specialiști în domeniul panourilor fotovoltaice.

Diferența dintre economiile realizate prin generarea energiei electrice gratuite sau prin reducerea facturilor de energie și costul inițial al investiției depinde în primul și primul rând de calitatea panourilor fotovoltaice achiziționate. O reducere a prețului de achiziție în detrimentul calității panourile va conduce inevitabil la un profit scăzut pe termen lung. Chiar dacă în prima etapă se poate obține o amortizare mai rapidă a investiției, pe termn lung putem obține un profit minim.

Planificarea fiscală pe termen lung ne permite să avem o viziune de ansamblu asupra situației financiare pe termen lung și să anticipăm eventuale schimbări și provocări. Ne oferă o perspectivă mai stabilă și predictibilă asupra veniturilor, cheltuielilor și economiilor pe termen lung. O planificare fiscală pe termen lung ne oferă liniștea că suntem pe drumul cel bun pentru atingerea obiectivelor noastre financiare pe termen lung. Ne ajută să luăm decizii financiare mai informate și mai bine fundamentate, întrucât avem o imagine de ansamblu mai clară a situației noastre financiare și fiscale.

Reamintim faptul că energia solară este o sursă regenerabilă de energie. Utilizarea panourilor fotovoltaice contribuie la reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră și la protejarea mediului înconjurător.

MARCO SMART ENERGY
MARCO SMART ENERGY

Oferim servicii complete de proiectare, instalare și mentenanță sisteme panouri fotovoltaice și electrice. Aceste servicii complete vă permit să beneficiați de prețuri mici de achiziție, de o instalare corectă și de o soluție de energie verde eficientă și sigură.

Website: www.marcosmartenergy.ro

Arhivă editor: