Geamurile termopan de calitate sunt o investiție bună pentru protejarea casei împotriva ploii și umezelii

20 apr. 2023

Ferestrele cu geam termopan sunt concepute pentru a avea o barieră termică care ajută la reducerea condensului și a umezelii care se formează pe interiorul ferestrelor. Aceste ferestre pot fi, de asemenea, etanșate bine pentru a împiedica apa să pătrundă în interiorul casei.

În timpul ploii, umiditatea din aer crește și poate începe să se condenseze pe suprafețele reci din interiorul casei. Dacă geamurile sunt reci în interior, apa din aer se poate acumula pe suprafața lor sub formă de picături sau picături fine, care pot crea un aspect de aburire pe geam. Acest lucru poate fi o problemă mai ales în cazul geamurilor vechi, neizolate sau cu o singură foaie de sticlă, care pot fi mai reci decât restul încăperii.

Geamurile termopan sunt proiectate pentru a fi mai rezistente la aburire decât geamurile obișnuite, deoarece au două sau mai multe foi de sticlă care sunt separate de un spațiu umplut cu gaz inert. Această construcție crează o barieră termică între interiorul și exteriorul casei, ceea ce ajută la reducerea formării de condens și a aburirii pe suprafețele interioare ale geamului.

În plus, geamurile termopan sunt etanșeizate bine pentru a reduce pierderea de căldură și pentru a preveni pătrunderea apei sau a altor elemente din exterior în interiorul casei. Aceasta poate contribui la menținerea unei temperaturi interioare mai stabile și poate ajuta la prevenirea formării de condens și aburire pe geamuri. Cu toate acestea, în anumite condiții extreme de vreme, cum ar fi o ploaie torențială sau o umiditate ridicată în casă, geamurile termopan pot aburi și ele.

Pentru a reduce aburirea pe geamuri în timpul ploii, puteți încerca să mențineți temperatura interioară a camerei mai caldă, prin utilizarea încălzirii centrale sau a altor surse de căldură. De asemenea, puteți încerca să reduceți nivelul de umiditate din aerul din casă, prin ventilarea adecvată sau prin utilizarea unui umidificator pentru a menține umiditatea la un nivel confortabil. De asemenea, puteți utiliza soluții speciale de curățare sau tratamente hidrofobe pentru a ajuta la îndepărtarea picăturilor de apă de pe suprafața geamurilor și la prevenirea acumulării lor în timpul ploii.

Există ferestre tratate cu soluții speciale care împiedică acumularea de apă pe suprafața lor, astfel încât picăturile de ploaie să alunece ușor și să nu lase urme sau pete. Acestea sunt numite ferestre cu tratament hidrofob și pot fi o opțiune bună pentru persoanele care doresc să își protejeze ferestrele împotriva ploii și umezelii. Tratamentul hidrofob se aplică pe suprafața exterioară a ferestrei și creează o suprafață superioară și netedă, care permite apei să alunece ușor și să nu se adune sau să creeze pete. Acest tratament poate fi aplicat și pe alte suprafețe, cum ar fi plăcile de acoperiș sau pereții exteriori ai casei, pentru a preveni acumularea de apă și alte probleme asociate cu ploaia și umezeala. Este important să verificați cu producătorul sau instalatorul ferestrei pentru a vă asigura că tratamentul nu va afecta garanția ferestrei și să urmați instrucțiunile de întreținere recomandate pentru a menține ferestrele în condiții bune.

Nivelul de umiditate din casă poate influența în mod semnificativ confortul familiei.

Un nivel prea scăzut de umiditate poate cauza disconfort, cum ar fi iritații ale pielii, gât uscat sau probleme respiratorii, în timp ce un nivel prea ridicat de umiditate poate duce la senzația de sufocare, mucegai, mirosuri neplăcute și probleme de sănătate.

Pentru a menține un nivel de umiditate optim în casă, este important să monitorizați nivelul de umiditate și să utilizați un umidificator sau un dezumidificator, în funcție de necesități.

În timpul iernii, când căldura din casă usucă aerul, utilizarea unui umidificator poate ajuta la menținerea unui nivel confortabil de umiditate. Acest lucru poate ajuta la reducerea disconfortului cauzat de gât uscat, piele uscată sau probleme respiratorii.

Pe de altă parte, când nivelul de umiditate din casă este prea ridicat, aerul devine greu și neplăcut, iar persoanele pot avea dificultăți de respirație. În plus, umiditatea excesivă poate contribui la dezvoltarea și răspândirea mucegaiului, a bacteriilor și a altor organisme care pot fi dăunătoare pentru sănătate. De asemenea, umiditatea excesivă poate duce la deteriorarea materialelor de construcție, precum lemnul, gips-cartonul sau tapetul, ceea ce poate afecta calitatea și durabilitatea construcției casei.

Menținerea unui nivel optim de umiditate în casă poate ajuta la crearea unui mediu confortabil și sănătos pentru întreaga familie. Nivelul de umiditate optim poate varia în funcție de condițiile locale, dar de obicei, un nivel de umiditate confortabil se situează între 30% și 60%. Pentru a menține un nivel optim de umiditate în casă, este important să aerisiți casa zilnic, să utilizați ventilatoare sau aparate de aer condiționat, dacă este necesar, și să eliminați orice surse de umiditate excesivă, cum ar fi scurgerile de apă sau aburul de la gătit. De asemenea, puteți utiliza un dezumidificator pentru a îndepărta excesul de umiditate din aer.

Geamurile termopan de calitate montate pe o tâmplărie din profile performante sunt mai rezistente la vânt, ploaie și alte condiții meteorologice extreme, ceea ce poate contribui la protejarea casei și a persoanelor din interiorul ei.

Investiția într-o tâmplărie de calitate, precum și îngrijirea adecvată a acestora, este o investiție bună pentru protejarea casei împotriva ploii și umezelii cu multiple beneficii pentru casa dumneavoastră și pentru confortul familiei dvs.

  • o tâmplărie de calitate poate ajuta la îmbunătățirea eficienței energetice a casei. Prin utilizarea unor geamuri și uși termoizolante, puteți reduce pierderile de căldură din casă în timpul sezonului rece și păstrați temperatura interioară confortabilă. Acest lucru poate duce la o reducere semnificativă a costurilor de încălzire și a facturilor la utilități.
  • tâmplăria de calitate poate ajuta la reducerea zgomotului din exterior. Geamurile termoizolante și ușile bine etanșate pot reduce zgomotul de la traficul stradal, trenuri sau avioane, ceea ce poate duce la o atmosferă mai liniștită și mai confortabilă în casă.
  • tâmplăria de calitate poate ajuta la îmbunătățirea securității casei. Geamurile și ușile rezistente la efracție pot descuraja hoții și pot asigura o protecție mai mare împotriva intrărilor neautorizate în casă.
  • tâmplăria de calitate poate ajuta la îmbunătățirea aspectului estetic al casei. Tâmplăria modernă și bine proiectată poate adăuga valoare casei și poate face ca casa să arate mai atrăgătoare și mai contemporană.

În concluzie, investiția într-o tâmplărie de calitate poate aduce multiple beneficii pentru casa dumneavoastră și pentru confortul familiei. Deși poate fi o investiție inițială mai mare, aceasta poate duce la economii de costuri pe termen lung și la o mai mare satisfacție generală cu casa dumneavoastră.

tamplarie pvc vrancea
OMEGA TAMPLARIE - Focsani, Vrancea

Executăm tâmplărie termoizolantă din anul 2003 și suntem în acest moment unul dintre liderii pieței din Vrancea și din județele limitrofe. Experiența acumulată în acești ani se regăsește în calitatea de top a produselor noastre.

In prezent, OMEGA TAMPLARIE face parte din casele a zeci de mii de români in forme și modele variate, oferindu-le confortul și siguranța de care au nevoie.

Website: www.omegatamplarie.ro

Arhivă editor: