Cuplurile fericite se concentrează mai întâi pe problemele solvabile

17 apr. 2024

Cuplurile fericite tind să abordeze conflictul printr-o abordare orientată către soluții, iar acest lucru este evident chiar și în subiectele pe care aleg să le discute

Cuplurile fericite

Potrivit studiului „Care sunt Problemele Maritale ale Cuplurilor Fericite?”, diferența constă în modul în care se ceartă cuplurile fericite. „Cuplurile fericite tind să abordeze conflictul printr-o abordare orientată către soluții, iar acest lucru este evident chiar și în subiectele pe care aleg să le discute”, a declarat autorul principal Amy Rauer. Au fost observate două eșantioane de cupluri heterosexuale, în principal caucazieni cu educație superioară, care se descriu ca fiind fericiți în căsnicie. Cincizeci și sapte dintre cupluri aveau între 30 și 40 de ani și erau căsătorite în medie de nouă ani; saizeci și patru de cupluri aveau între 70 și 80 de ani și erau căsătorite în medie de 42 de ani. Cuplurile din ambele eșantioane au clasificat în mod similar problemele lor cel mai serioase și cel mai puțin serioase. Intimitatea, timpul liber, gospodăria, comunicarea și banii au fost cele mai serioase, precum și sănătatea pentru cuplurile mai în vârstă. Cuplurile din ambele eșantioane au clasificat gelozia, religia și familia ca fiind cele mai puțin serioase.

Atunci când cercetătorii au observat cuplurile discutând despre problemele maritale, toate cuplurile s-au concentrat pe problemele cu soluții mai clare, cum ar fi distribuția muncii gospodărești și modul de petrecere a timpului liber. Cuplurile au ales rar să se certe despre problemele care sunt mai dificil de rezolvat. Cercetătorii sugerează că această decizie strategică poate fi una dintre cheile succesului lor matrimonial. „Concentrarea pe problemele mai greu de rezolvat ar putea submina încrederea partenerilor în relație”.

În schimb, în măsura în care este posibil, concentrarea mai întâi pe problemele mai solvabile poate fi o modalitate eficientă de a construi încrederea ambilor parteneri în relație. „Dacă perechile simt că pot lucra împreună pentru a-și rezolva problemele, le poate oferi încrederea să treacă la abordarea problemelor mai dificile”, a spus Rauer.

În ceea ce privesc problemele care pot fi mai dificil de rezolvat, cuplurile au evitat să discute despre provocarile legate de sănătate și intimitatea fizica a partenerului. Problemele care pot fi mai dificil de abordat pot face partenerul să se simtă mai puțin competent sau vulnerabil, rușinat, ceea ce duce la mai mult conflict.

Cuplurile ar trebui să-și aleagă conflictele cu înțelepciune

Cercetatorii au constatat, de asemenea, că perechile căsătorite de mai mult timp au raportat mai puține probleme grave și s-au certat mai puțin în general. S-a mai constatat și că senzația partenerilor mai în vârstă că petrec prea puțin timp împreună îi determină să-și prioritizeze căsnicia și să decidă că unele probleme nu merită cearta. Cu alte cuvinte, cuplurile ar trebui să-și aleagă conflictele cu înțelepciune.

Abordarea și gestionarea conflictelor în cuplu au un impact semnificativ asupra relației. În loc să evite complet conflictele, cuplurile ar trebui să învețe să le gestioneze în mod constructiv. Uneori, este important să alegi momentul potrivit pentru a discuta despre problemele din relație. Este esențial ca partenerii să fie dispuși să împărtășească sentimentele și gândurile lor în mod deschis și sincer. Înțelegerea propriilor emoții și a celor ale partenerului poate ajuta la gestionarea conflictelor într-un mod mai eficient.

Crezi că ai un simptom? Nu te simți bine? Sau poate ai trecut printr-un moment greu și ai nevoie de sprijin de specialitate?

Important este să faci primul pas și să ceri ajutorul unui psiholog. Îndrăznește să suni la cabinet! Chiar și pentru a cere informații.

SUGESTII
SUGESTII

Pentru detalii suplimentare și comenzi vă rugăm să accesați website-ul menționat în articol.

Arhivă editor: