Patologia digestivă la copil

29 mai 2024

Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Vrancea (D.G.A.S.P.C. Vrancea), prin intermediul Centrului de Zi de Recuperare și Reabilitare Copii cu Dizabilități Focșani, organizează workshop-ul cu tema ‘Patologia digestivă la copil’, în cadrul programului ”Școala părinților”, realizat la data de 31 mai 2024.

Afecțiunile digestive la copii pot fi intoleranțele la diferite alimente, problemele de metabolism sau inflamațiile. De la durerea abdominală acută care se instalează brusc, până la probleme gastrointestinale de natură cronică, asistența medicală este esențială.

In cazul copiilor foarte mici, care nu sunt încă în măsură să vă comunice întocmai ce se întâmplă, medicul poate adopta o abordare diferită a situației, reușind să își dea seama care sunt problemele de sistem digestiv cu care micuțul se confruntă. Uneori, anumite boli digestive la copii se pot traduce printr-un alt tip de dureri, localizate într-o anumită zonă, însă copiii înțeleg durerea ca fiind una de stomac.

Incidența diferitelor afecțiuni digestive la copii este destul de crescută, durerile de stomac fiind datorate, în mare parte, faptului că micuții au un sistem digestiv încă incomplet maturizat. Prin urmare, nu este neobișnuit ca aceștia să se confrunte frecvent cu episoade de indigestie, deși se recomandă ca acestea să fie îndeaproape observate, iar în cazuri extreme să se ia legătura rapidă cu medicul specialist. Mai mult decât atât, când aceste tulburări digestive la copii sunt recurente și au loc frecvent, este semn clar că este nevoie de intervenție medicală, deoarece s-ar putea să fie vorba de mai mult decât o stare acută, temporară.

Cele mai frecvente afecțiuni ale tubului digestiv sunt:
– Abdomenul dureros cronic;
– Gastroenterita acută;
– Diareea cronică;
– Sindromul de malabsorbție;
– Boala de reflux gastro – esofagian;
– Intoleranța la lactoză;
– Constipația cronică;
– Boala celiacă;
– Boala inflamatorie intestinală cronică.

Pentru mai multe informații vă așteptăm la workshop-ul ’Patologia digestivă la copil’.
Accesul este gratuit – în limita locurilor disponibile. Pentru înscrieri, vă rugăm să contactați Centrul de Zi de Recuperare și Reabilitare Copii cu Dizabilități Focșani, la numărul de telefon 0237/626.766.

Detalii despre workshop:
Titlu: Patologia digestivă la copil
Organizator: Centrul de Zi de Recuperare și Reabilitare Copii cu Dizabilități Focșani
Susținut de: Răduță Zoica – asistent medical
Data: 31.05.2024, de la ora 13.00
Adresă: Focșani, Str. 8 Martie nr. 1