Noi știm să promovăm SEO. Tu știi cum să cauți pe google?

6 oct. 2022

Un motor de căutare online implică două părți: o parte promovează adrese web și o parte le caută. În mod normal, ambele părți își actualizează simultan criteriile de selecție.

Am spus „în mod normal” pentru că în realitate lucrurile stau puțin diferit. Cei care promovează sunt cu pas înainte. Cei care caută au rămas puțin în urmă. Pe de o parte avem o nișă de servicii care s-a adaptat rapid noilor facilități din mediul online. De cealaltă parte avem o populație care întâmpină dificultăți de corelare a unor informații și care au tratat cu superficialitate lecțiile despre mulțimi.

google seo

Este toamnă. Să luăm de exemplu un coș cu mere. Îl punem într-o căruță. Lângă el mai punem un coș cu pere. Alături unul cu gutui. Împreună formează o căruță cu fructe. Să-i spunem căruța lui Ion. Când vine Maria și cere două mere din căruța cu fructe a lui Ion este îndrumată către coșul cu mere din căruța lui Ion. Alături, pentru că așa este în viață, vine și Vasile cu o căruță cu fructe. Și el are un coș cu mere, un coș cu pere, un coș cu gutui și unul cu pune. Vine Maria. Cere două kg de mere. Ce se întâmplă? Aici intervine SEO. Mere sunt în ambele căruțe.

Dar. Atenție. Dacă Maria cere mere din căruța lui Ion i se oferă mere din căruța lui Ion. Dacă cere mere din căruța lui Vasile i se oferă din căruța lui Vasile. Dacă nu are preferințe merele lui Ion intră în competiție cu merele lui Vasile și începe departajarea după alte criterii. Primul este soiul. A cam sosit vremea ca ambele părți să conștientizeze importanța acestui criteriu de selecție. Dar dacă la intrare în târg sosește și Gheorghe cu o căruță? El are mere mai bune, dintr-o livadă cu soiuri alese, întreținută ca pe vremuri, dar nu are curajul să strige „hai la mere, hai la mere”?

Hai să lăsăm merele și să discutăm despre un alt exemplu: SEO Vrancea.

Nu suntem singurii care oferim acest serviciu în Vrancea. Mai sunt și alte echipe foarte bune în acest domeniu. Cele mai multe sunt în Focșani, dar mai sunt, de exmplu, în Panciu și Adjud.

Atunci când dorim să ne promovăm avem tendința de a vâna prima poziție după „SEO Focșani”. Considerăm că această expresie este folosită de concetățenii care caută oferte locale pentru acest serviciu. Din fericire noi avem sediul în Focșani și ne este ușor să vânăm această expresie. Cum ar fi dacă „confruntarea” ar fi la un nivel mai sus? În loc să fie pe Focșani să fie pe Vrancea. Au trecut câțiva ani de când doar în Focșani se puteau găsi servicii de calitate.

Această schimbare de abordare am observat-o și în alte domenii. Tendința este de a căuta anumite servicii la nivel de județ. Servicu + Vrancea. Sunt firme cu sediul în diverse comune din județ care oferă servicii la fel de bune precum cele din Focșani la prețuri puțin mai mici.

Cei care se adaptează cel mai repede pot obține și cele mai bune rezultate, indiferent că este vorba despre un agent economic sau un simplu consumator.

smartcupsagency
SMART CUPS AGENCY

Dacă doriți să construiți ceva măreț, cultivați-vă capacitatea de a comunica.

Website: www.smartcupsagency.ro

Arhivă editor: