Descoperă gama noastră de obloane din aluminiu și alege calitatea pentru confortul tău

5 iul. 2024

Transformă-ți casa cu eleganță și funcționalitate! Descoperă gama noastră de obloane din aluminiu și alege calitatea pentru confortul tău. Contactează-ne acum pentru o evaluare gratuită!

obloane aluminiu

Noile condiții climatice aduc o vreme instabilă, caracterizată de perioade de caniculă intensă și de vijelii puternice. Aceaste schimbări necesită o adaptare continuă și o atenție sporită față de fenomenele meteorologice extreme. Din nefericire, schimbările bruște de la caniculă la vijelii extreme sunt din ce în ce mai dese, semn clar a instabilității climatice.

Schimbările climatice aduc cu sine necesitatea adaptării sistemelor de tâmplărie pentru a face față condițiilor meteorologice extreme. În acest context, integrarea unor sisteme de protecție suplimentare devine crucială pentru a asigura siguranța și confortul în locuințe și clădiri. Aceste sisteme pot include ferestre și uși rezistente la impact, sisteme de protecție împotriva vijeliilor – cum sunt obloanele de aluminiu, izolare termică și acustică îmbunătățită, precum și tehnologii moderne de gestionare a iluminării și a climatului interior. Adaptarea sistemelor de tâmplărie este esențială nu doar pentru protecția împotriva condițiilor meteorologice extreme, dar și pentru eficiența energetică și durabilitatea clădirilor în fața schimbărilor climatice în continuă evoluție.

Dacă în urmă cu câțiva ani obloanele din aluminiu erau privite ca sisteme de antiefracție, în prezent ele sunt considerate ca fiind una din cele mai eficiente și practice soluții pentru protecția împotriva condițiilor meteorologice extreme, respectiv pentru îmbunătățirea confortului în interiorul clădirilor:

  • protecție solară: obloanele reduc cantitatea de radiație solară care intră în interiorul clădirii, contribuind astfel la menținerea unei temperaturi interioare mai confortabile în timpul caniculelor.
  • protecție împotriva vijeliilor: obloanele de aluminiu sunt robuste și rezistente la vânturi puternice, oferind o formă de protecție suplimentară împotriva deteriorării ferestrelor și a altor elemente ale clădirii în cazul vijeliilor.
  • izolare termică: datorită materialului din care sunt fabricate (aluminiu), obloanele pot oferi și o anumită izolare termică, ajutând la menținerea temperaturii optime în interior, atât vara cât și iarna.

Obloanele de aluminiu oferă o protecție suplimentară geamurilor termopan împotriva obiectelor luate de vijelii. În condiții de vânt puternic sau furtună, obloanele de aluminiu servesc ca o barieră fizică între geamurile termopan și elementele exterioare care pot fi luate de vânt și proiectate cu putere împotriva clădirii. Aceste obloane ajută la reducerea riscului de deteriorare a geamurilor sau a altor elemente fragile ale ferestrelor în astfel de situații extreme. Totuși, este important să fie instalate corect și să fie dimensionate corespunzător pentru a asigura protecția adecvată.

Obloanele din aluminiu pot fi realizate în două variante principale, în funcție de tipul de lamele

Obloane cu lamele fixe

Acestea sunt fixate într-o poziție și nu pot fi ajustate sau închise complet. Ele sunt în general utilizate pentru a oferi protecție solară constantă și pentru a îmbunătăți izolarea termică a ferestrelor.

Obloane cu lamele mobile

Acest tip de obloane permite ajustarea poziției lamelelor pentru a controla cantitatea de lumină și aer care intră în interior. Lamelele mobile pot fi orientate pentru a bloca razele solare directe în timpul zilei, reducând astfel încălzirea excesivă a încăperii în perioadele caniculare. De asemenea, ele pot fi închise complet pentru a oferi protecție maximă împotriva vijeliilor sau pentru a oferi intimitate.

Alegerea între obloanele cu lamele fixe sau mobile depinde de preferințele personale și de nevoile specifice ale clădirii sau ale utilizatorului.

tamplarie pvc vrancea
OMEGA TAMPLARIE - Focsani, Vrancea

Executăm tâmplărie termoizolantă din anul 2003 și suntem în acest moment unul dintre liderii pieței din Vrancea și din județele limitrofe. Experiența acumulată în acești ani se regăsește în calitatea de top a produselor noastre.

In prezent, OMEGA TAMPLARIE face parte din casele a zeci de mii de români in forme și modele variate, oferindu-le confortul și siguranța de care au nevoie.

Website: www.omegatamplarie.ro

Arhivă editor: