Cum poți să-ți încălzești gratuit casa cu un confort maxim

25 ian. 2023

Vrei și tu să-ți încălzești gratuit casa? Vrei să știi cum poți să renunți la factura de încălzire, în timp ce pentru alte familii aceste facturi am devenit din ce în ce mai mari?

Solutia salvatoare împotriva creșterii galopante a prețului pentru încălzirea imobilelor, în contextul crizei energetice actuale, este tandemul de aur dintre pompa de căldură ASG și instalația fotovoltaică.

Două argumente pentru care acest tandem este soluția optimă pentru viitor:

  • Pompa de caldură asigură încălzirea imobilelor cu cele mai mici cheltuieli, fără efoct fizic, fără risc de noxe, intoxicări, incendii sau explozii, cu posibilitate de monitorizare, comandă și programare atât locală, cât ăi prin internet cu ajutorul unui device, fără cheltuilei de mentenanță și supraveghere;
  • Încălzirea cu pompă de căldură poate oferi premisele independenței față de resursele energetice centralizate (gaze, energie electrică) deoarece in tandem cu o instalație fotovoltaică poate asigura independența energetică totalăț În această situație beneficiarul nu mai este afectat sub nici o formă de creșterea prețului la gaze sau alți combustibili clasici sau de creșterea prețului la energia electrică. Dacă un beneficiar dispune de o pompă de căldură acesta are posibilitatea sî își producă singur în următoarea etapă și energia electrică necesară funcționării acesteia cu ajutorul unei instalatii fotovoltaice. Dacă beneficiarul are o centrala pe gaze sau lemne / peleți nu își va putea produce singur gazele sau peleții / lemnele, acestea devenind pe zi ce trece tot mai scumpe și mai dificil de procurat.

Trei noutăți în domeniu, extrem de favorabile pentru beneficiarii acestor sisteme, sunt de natură să incline definitiv balanța către aceasta soluție:

  • Modificările recente ale legislației naționale, conform cărora orice prosumator are dreptul să consume întreaga cantitate de energie injectată în sistem, este de natură să restabilească relația de fair-play care în legislația precedentă era încălcată prin prețul de cca trei ori mai mic cu care era evaluată energia electrică injectatată în sistem de către prosumator față de energia electrică consumată din sistem de către acesta.
  • Apariția noilor tipuri de baterii litiu-fier-fosfat (LiFePo4) care dispun de performanțe incomparabil mai mari (mult peste 300 Ah) dar și de o durată de viața care poate ajunge la 25 de ani, sunt cele mai convingătoare argumente pentru ca sistemele off-grid să constituie o soluție extrem de economică pe termen mediu și lung dar și de protecție împotriva sarabandei necontrolate a prețurilor energiei, asigurând totala independență energetică.
  • Această strategie de finanțare a consumatorilor casnici pentru achiziționarea și montarea sistemelor fotovoltaice este intens încurajată de programele de finanțare europene și naționale dintre care multe sunt deja sunt în curs de derulare. Ele vor continua cel puțin până în anul 2027, fiind prevăzute în strategiile europene și naționale de finanțare.

Fiecare beneficiar al unei pompe de căldură ca sursă de încalzire a făcut deja primul pas către independența energetică. Cel de-al doilea pas constă în montarea și punerea în funcțiune a unui sistem fotovoltaic, on-grid saiu off-grid. Având în vedere modificările aduse de noua legislație în materie, cel mai rentabil este sistemul on-grid deoarece acest sistem nu mai necesita baterii, investiția fiind redusă semnificativ.

În acest mod, prosumatorul își va recupera pe durata friguroasă energia electrică injectată în sistem pe durata verii. La final, cheltuielile totale de încălzire sunt extrem de reduse sau chiar nule.

pompe caldura asg
Pompe căldură ASG

Pompele de căldură ASG sunt pompe de căldură cu utilizare apă-apă (sau pompe de căldură sol-apă), caracterizate printr-un înalt grad de fiabilitate garantat de producător în baza componentelor de înaltă calitate utilizate în construcția echipamentului.

Website: www.pompecalduraasg.ro

Arhivă editor: