Pompa de căldură ASG = primul pas spre independența energetică

1 apr. 2022

Dacă achiziționați o instalație de încălzire cu gaze sau cu peleți ori cu lemne, etc este foarte puțin probabil ca în viitorul apropiat să aveți posibilitatea de a vă produce singur, îN MOD GRATIS, gazele, peleții, sau lemnele. În schimb dacă achiziționați o pompă de căldură aveți la dispoziție mai multe tipuri de programe europene și guvernamentale (programul Electric Up, programul casa verde, programul casa eficientă energetic etc și alte programe care vor urma) programe cu o cotă foarte mare de grant, cu ajutorul cărora vă puteți monta un sistem fotovoltaic devenind astfel independent energetic.

Chiar și fără aceste programe pentru stimularea măririi numărului de prosumatori, perspectiva independenței energetica care vă poate proteja în fața acestei sarabande necontrolate și imprevizibile a prețurilor la energie reprezintă o perspectivă deosebit de atractivă.

Noile modificări ale legii energiei, care introduc elemente de fair-play, inexistente în varianta precedentă a legii, prin care prosumatorul poate acum să consume aceeași cantitate de energie electrică injectată în sistem pe parcursul a doi ani, face ca sistemele fotovoltaice on-grid să fie cu adevărat atractive prin faptul că sunt mai ieftine decât cele off-grid.

Pe de alta parte, apariția noilor baterii litiu-fier-fosfat (LiFePo4), care asigură o durată de viață care poate ajunge până la 25 de ani și oferă un curent de până la 300Ah, sunt o variantă la fel de atractivă în fața atacului sălbatic și necontrolat al prețurilor la capitolul energie.

Am montat mai multe pompe de căldură ASG la beneficiari de sisteme fotovoltaice atât on-grid cât și of-grid și vă pot spune că acum privesc în mod foarte relaxat evoluția dezarmantă a prețurilor la energia electrică și la gaze.

Cât consumă pompa de căldură ASG

În luna ianuarie a acestui an (2022) am efectuat mai multe măsurători la o pompă de căldură ASG montată la un after-school din județul Vrancea, având o suprafață de cca 200 m² și o instalație de încălzire în pardoseală realizată cu țeava 20×2 mm și pasul de 100 mm. Puțul forat este realizat în camera tehnică, astfel ca s-au evitat traseele de aducțiune a apei prin pământ. Toate testele au fost filmate și detaliate în această pagină.

pompe caldura asg
Pompe căldură ASG

Pompele de căldură ASG sunt pompe de căldură cu utilizare apă-apă (sau pompe de căldură sol-apă), caracterizate printr-un înalt grad de fiabilitate garantat de producător în baza componentelor de înaltă calitate utilizate în construcția echipamentului.

Website: www.pompecalduraasg.ro

Arhivă editor: