Cum poți obține independența energetică cu pompa de căldura ASG

10 oct. 2022

Pompele de căldură, sistemele fotovoltaice și încălzirea în pardoseală reprezintă singurul drum de succes pentru independența energetică.

Dacă un beneficiar achiziționează o instalație de încălzire cu gaze sau cu peleți ori cu lemne, etc este foarte puțin probabil ca în viitorul apropiat să aibă posibilitatea de a-și produce singur, în mod gratis, gazele sau peleții, sau lemnele. Dar dacă achiziționează o pompă de căldură ASG are la dispoziție mai multe tipuri de programe europene și guvernamentale (programul Electric Up, programul Casa Verde, Casa Eficientă Energetic etc și alte programe care vor urma) programe cu o cotă foarte mare de grant, cu ajutorul cărora își va putea monta un sistem fotovoltaic devenind astfel independent energetic (căldură + consum de energie electrică).

independență energetică

Chiar și fără aceste programe pentru stimularea măririi numărului de prosumatori, perspectiva independenței energetice care poate pune la adăpost posesorul unui imobil în fața acestei sarabande necontrolate și imprevizibile a prețurilor la energie reprezintă o perspectiva deosebit de atractivă.

Noile modificari ale legii energiei, care introduc elemente de fair-play, inexistente în varianta precedentă a legii, prin care prosumatorul poate acum să consume aceeași cantitate de energie electrică injectată în sistem pe parcursul a doi ani, face ca sistemele fotovoltaice on-grid să fie cu adevărat atractive prin faptul că sunt mai ieftine decât cele off-grid.

Pe de altă parte, apariția noilor baterii litiu-fier-fosfat (LiFePo4), care asigură o durată de viață care poate ajunge până la 25 de ani și oferă un curent de până la 300Ah, sunt o variantă la fel de atractivă în fata atacului sălbatic și necontrolat al prețurilor la energie.

Am mai multe pompe de căldură ASG montate la beneficiari de sisteme fotovoltaice atât on-grid cât și of-grid și vă pot spunne că aceștia privesc în mod foarte relaxat evoluția dezarmantă a prețurilor la energia electrică și la gaze.

Pompele de caldură, sistemele fotovoltaice și încălzirea în pardoseală reprezintă singurul drum de succes pentru independența energetică.

Sarabanda prețurilor în domeniul energetic din ultima perioadă a bulversat toate calculele de eficiență energetică privind diversele surse de încălzire (electrică, gaze, peleți, lemne, gaze, etc) și a impus o singură soluție menită să ferească consumatorul de creșterile drastice de prețuri venite peste noapte. Această singură soluție capabilă să asigure inumitatea consumatorului față de nebunia prețurilor în domeniul energetic o constituie independența energetică.

Există din fericire posibilitatea ca fiecare consumator să își producă gratis energia electrică necesară consumului rezidențial, care poate acoperi integral sau cât mai aproape de consumul total, necesarul de energie electrică pentru iluminat, pentru aparatura casnică și pentru încălzire inclusiv prepararea apei calde destinate consumului menajer, cu ajutorul sistemelor fotovoltaice.

În momentul în care un consumator are sistemul fotovoltaic în funcțiune și are la dispoziție o anumită cantitate de energie electrică, al doilea pas îl reprezintă gestionarea cât mai economică a cantității de energie electrică produsă de sistemul fotovoltaic, pentru ca în cazul alegerii unor variante greșite, va fi nevoit să dubleze sau chiar să tripleze puterea sistemului fotovoltaic fără să acopere totuși consumul.

Dacă nu am reușit să vă conving, dar doriți totuși să vă obțineți independența energetică, vă recomand articolul Cum poți obține independență energetică unde am detaliat acest subiect.

Vă mulțumesc pentru atenție și vă aștept pentru o cotație de preț.

pompe caldura asg
Pompe căldură ASG

Pompele de căldură ASG sunt pompe de căldură cu utilizare apă-apă (sau pompe de căldură sol-apă), caracterizate printr-un înalt grad de fiabilitate garantat de producător în baza componentelor de înaltă calitate utilizate în construcția echipamentului.

Website: www.pompecalduraasg.ro

Arhivă editor: