Unul dintre prietenii tăi vrea să conducă băut? Oprește-l!

20 oct. 2023

Prietenii adevărați nu te lasă niciodată să te urci băut la volan.

Conducerea sub influența alcoolului poate avea consecințe grave pentru propria siguranță, a familiei sale și a celorlalți participanți la trafic.

Abordează situația cu prietenie și înțelegere, dar fii hotărât și ferm în poziția ta față de intenția lui de a se urca băut la volan. Fii ferm, dar calm! Puteți să vă exprimați îngrijorarea și opoziția față de ideea prietenului de a conduce sub influența, fără a escalada situația sau a-l îndepărta. Rămânerea calmă vă ajută să comunicați mai eficient și să păstrați un dialog deschis cu prietenul dvs., ceea ce poate face mai ușor pentru el să înțeleagă importanța renunțării la conducerea sub influența alcoolului. În cele din urmă, prioritatea este siguranța, și abordarea calmă poate contribui la luarea unei decizii mai bune.

Dacă ești îngrijorat pentru siguranța prietenului tău și pentru siguranța celorlați participanți la trafic, rămâi cu el și asigură-te că are acces la un mijloc de transport sigur. Nu-l lăsa să plece singur dacă ai observat că a consumat alcool sau substanțe psihoactive. Rămânerea alături de el și asigurarea că ajunge în siguranță acasă poate preveni un potențial accident cu consecințe grave. Este o dovadă de responsabilitate față de binele lui, a familiei sale și a celor din jur.

Implicarea altor prieteni care îl cunosc pe cel care dorește să conducă sub influența alcoolului poate contribui la conștientizarea situației și îl poate determina să renunțe la ideea de a conduce băut. Prietenii comuni își pot împărtăși îngrijorările și exemple concrete ale riscurilor asociate conducerii sub influența alcoolului. Cu sprijinul mai multor prieteni, se poate exercita o presiune mai mare pentru a preveni un comportament periculos. Este important să arătați unitate și să subliniați că siguranța are prioritate.

Încrederea în prietenii adevărați, prezenți în momente de bucurie și de tristețe, este un pilon important al relațiilor interumane și contribuie semnificativ la binele nostru emoțional, psihologic și social.

auto ssg
Auto SSG

Servicii superioare de închiriere auto în Focșani, Vrancea la prețuri excelente.
Rezervarea unei mașini este rapidă și comodă.

Website: www.auto-ssg.ro

Arhivă editor: