Întinde-i o mână de ajutor exact atunci când are cel mai mult nevoie de ajutorul tău

20 sept. 2021

Dacă un prieten bun te cheamă într-o seară la un bar, fă-ți timp pentru el. E posibil să aibă nevoie de cineva cu care să-și împartă o situație mai puțin plăcută. Atunci. În seara respectivă. A doua zi poate fi prea târziu. Apoi, întinde-i o mână de ajutor exact atunci când are cel mai mult nevoie de ajutorul tău.

În școala de șoferi nu ne învață nimeni cum să ne ajutăm rudele sau prietenii care se urcă la volan după ce au consumat câteva păhărele. Ne predau o listă de reguli rutiere și încă una de sancțiuni dacă le încălcăm. Atât. După examen ajungem persoane cu permise de condus autoturisme dar ne lipsește voința de a-i ajuta pe cei din jurul nostru de a respecta aceste reguli. Vedem, ne gândim la posibilele urmări și evităm să intervenim.

Nu-i permite să se urce la volan dacă a băut alcool.

Întinde-i o mână de ajutor! Exact atunci când are nevoie. Înainte să fie prea târziu. Întinde-i o mână de ajutor și i-ai cheile de la mașină. Cum adică să-i iei cheile? Da. Ia-i cheile! Indiferent că a venit cu mașina personală sau cu o mașină închiriată. Ar trebui să fii mândru / mândră pentru acest gest. Un prieten bun îți va mulțumi a doua zi.

Un prieten adevărat ar trebui să fie sincer și să-ți spună atunci când greșești. Un prieten adevărat nu ar trebui să te protejeze de realitate sau să-ți justifice greșelile, ci să-ți ofere feedback constructiv și să te ajute să înțelegi unde ai greșit și cum poți să înveți din acele greșeli.

Iată câteva motive importante pentru care un prieten adevărat ar trebui să-ți spună când greșești:

  • Îți arată că îți pasă: Dacă un prieten îți spune că ai greșit, acesta demonstrează că îți pasă de binele tău și că vrea să te ajute să crești și să te dezvolți. Un prieten adevărat nu te-ar lăsa să continui să faci greșeli fără să-ți atragă atenția, ci te-ar ajuta să identifici și să corectezi acele greșeli.
  • Te ajută să înveți: Feedbackul sincer din partea unui prieten te poate ajuta să înveți și să te dezvolți ca persoană. Atunci când ești conștient de greșelile tale, poți să le recunoști, să le corectezi și să eviți să le repeți în viitor. Un prieten adevărat poate să-ți ofere perspective diferite și să te provoace să vezi situațiile dintr-un alt unghi.
  • Te protejează de consecințe mai grave: Uneori, greșelile pot avea consecințe negative pe termen lung. Un prieten adevărat poate să te avertizeze asupra potențialelor consecințe ale greșelilor tale și să te ajute să eviți să te afli în situații dificile sau să faci alegeri proaste.
  • Întărește relația: O relație bazată pe sinceritate și transparență este una solidă și sănătoasă. Atunci când un prieten îți spune că ai greșit și tu apreciezi această sinceritate, încrederea și respectul în relația voastră pot crește. În schimb, dacă un prieten nu-ți spune când greșești sau te lasă să continui să faci greșeli fără să-ți atragă atenția, acest lucru poate afecta negativ relația voastră pe termen lung.
  • Te ajută să fii o persoană mai bună: Prin identificarea și corectarea greșelilor tale, un prieten adevărat te poate ajuta să te dezvolți și să devii o persoană mai bună. Învață să apreciezi feedbackul constructiv din partea unui prieten și să fii deschis la autocorectare, astfel încât să poți să crești și să evoluezi pe plan personal.

Sinceritatea trebuie să fie echilibrată cu empatia și respectul față de sentimentele și opiniile celuilalt. Este important să fii sincer, dar să o faci într-un mod respectuos și să ai grijă de cum este receptată sinceritatea de către celălalt. De asemenea, este important să fii deschis și receptiv la feedbackul sincer oferit de prietenii tăi și să folosești acele informații pentru a crește și a te dezvolta ca persoană.

Sinceritatea în relația de prietenie implică abilitatea de a spune adevărul cu respect și înțelegere, fără a judeca sau critica în mod negativ.

Alcoolul nu este indicat la volan din mai multe motive importante:

  • Scăderea abilităților cognitive și motorii: Consumul de alcool afectează negativ abilitățile cognitive și motorii ale unei persoane. Alcoolul afectează capacitatea de concentrare, coordonare, timpul de reacție și judecata, ceea ce poate duce la o scădere semnificativă a capacității de a conduce în siguranță un vehicul. Aceasta crește riscul de accidente rutiere și pune în pericol viața șoferului, a pasagerilor și a celorlalți participanți la trafic.
  • Creșterea riscului de accidente rutiere: Consumul de alcool este un factor major de risc în producerea accidentelor rutiere. Alcoolul afectează capacitatea de a evalua corect situațiile de trafic, de a reacționa la timp la obstacole sau la semnalele de circulație și de a menține controlul asupra vehiculului. Studiile arată că riscul de a provoca un accident rutier crește semnificativ odată cu creșterea nivelului de alcool din sânge.
  • Consecințe legale și sociale: Conducerea sub influența alcoolului este ilegală în majoritatea țărilor și poate avea consecințe grave din punct de vedere legal. Pedepsele pentru conducerea sub influența alcoolului pot include amendă, suspendarea sau revocarea permisului de conducere, închisoare sau chiar moarte. Pe lângă consecințele legale, conducerea sub influența alcoolului poate avea și consecințe sociale negative, cum ar fi stigmatizarea socială și afectarea reputației personale.
  • Protejarea vieților: Consumul de alcool la volan poate duce la accidente rutiere grave și chiar fatale, care pot cauza pierderea de vieți omenești. A evita consumul de alcool la volan este o responsabilitate importantă față de propria siguranță și față de siguranța celorlalți participanți la trafic, inclusiv pietoni, bicicliști și pasageri din alte vehicule.

Pentru a evita riscurile asociate consumului de alcool la volan, este întotdeauna recomandat să se evite consumul de alcool înainte de a conduce. Dacă ați consumat alcool, cea mai bună opțiune este să utilizați alternative sigure, cum ar fi transportul în comun, serviciile de ridesharing, un taxi sau să lăsați mașina acasă și să alegeți să mergeți pe jos sau să folosiți o bicicletă. Siguranța rutieră și protejarea vieților sunt priorități importante, iar evitarea consumului de alcool la volan este un mod crucial de a contribui la acest efort.

auto ssg
Auto SSG

Servicii superioare de închiriere auto în Focșani, Vrancea la prețuri excelente.
Rezervarea unei mașini este rapidă și comodă.

Website: www.auto-ssg.ro

Arhivă editor: