Cum se montează o fereastră din aluminiu fără compromisuri

4 oct. 2023

Montarea unei ferestre din aluminiu fără compromisuri necesită doar refuzul de a face aceste compromisuri și disponibilitatea de a colabora cu o echipă de profesioniști, evident, cu un cost total superior.

Avem senzația că evitarea compromisurilor în montarea unei ferestre de aluminiu necesită diverse echipamente tehnologice. Este doar o iluzie. În cadrul unei echipe slab pregătite aceste echipamente pot fi doar simple obiecte de susținere a ofertei. Folosirea acestora la adevăratul lor potențial necesită un nivel ridicat de pregătire și o experiență de lungă durată, situații din ce în ce mai rare. Simpla prezență a unor echipamente scumpe aflate în dotarea echipei alese pentru montarea ferestrei de aluminiu nu este o dovadă a calității montajului.

Montarea unei ferestre de aluminiu fără compromisuri necesită o colaborare sinceră și constructivă între arhitect, șeful de șantier și echipa de tâmplărie. În calitate de producător uși și ferestre aluminiu, oferim toată gamă de servii – consultanță, măsurători, proiectare, fabricare, montaj și mentenanță.

montaj ferestre aluminiu

Experiența celor 30 de ani în acest domeniu ne-a confirmat faptul că majoritatea greșelilor se fac încă din primă fază și anume – la măsurători. Din acest motiv, trebuie să asiguăm că dimensiunile tâmplăriei au fost luate corect și cu responsabilitate.

În această etapă, în special în cazul tâmplăriei pe mai multe laturi, se verifică dacă au fost respectate unghiurile drepte necesare pentru îmbinarea corectă a profilelor. În situația în care ați optat pentru un proiect cu elemente moderne, recomandăm să fim contactați de către arhitect sau de către șeful de șantier încă din stadiul de proiect pentru a-i comunica detaliile și elementele de siguranță specifice acestei categorii de lucrări.

Zidarii, pentru a nu repara de două ori glafurile, recomandă să se amâne această etapă după ce au fost instalate ferestrele. Noi recomandăm de fiecare dată ca glafurile să se îndrepte înainte de a se instala ferestrele. Recomanda să fie îndreptate toate glafurile înainte de măsurători. Acolo unde situația impune, recomand ca măsurătorile finale să fie amânate până când au fost remediate toate erorile în ciuda tuturor presiunilor externe.

Începând din clipa în care au fost luate măsurătorile pentru dat în execuție, preluăm toată răspunderea pentru calitatea ferestrei.

Pe dvs, în calitate de beneficiar, vă interesează ca la final fereastra să fie impecabilă și nu să asistați neputincios în fața unei dispute între echipele implicate în construcție. Trecerea cu vederea peste anumite erori de construcție va conduce implicit la necesitatea compensării acestora de către sistemul de ferestre – opțiune care nu este posibilă de fiecare dată sau care implică anumite compromisuri.

Acesta este primul momentul decisiv. Acesta este momentul în care recomandăm să se identifice toate erorile de construcție și să corecteze. Acesta este momentul în care recomandăm să se spună stop compromisurilor și să se asume cu responsabilitate fiecare decizie. În paractică, fiecare echipă de constructori are tendința de a-și ascunde propriile erori știind că ele vor fi corectate de către următoarea echipă. Următoarea echipă, din dorința de a nu mări devizul total cu cheltuieli suplimentare, se preface că nu le vede. După ce se montează fereastra de aluminiu beneficiarul are posibilitatea de a măsura singur anumite distanțe. Acesta este momentul în care toate erorile sunt vizibile cu ușurință.

Noi considerăm că fiecare echipă care măsoară pentru o fereastră din aluminiu are obligația de a identifica și comunica toate erorile de construcție din imobil. În această etapă putem discuta despre echipamente tehnologice performante și despre nivelul de pregătire a echipei. Din fericire, există o gamă largă de echipamente care ne permit să măsurăm rapid anumite distanțe și unghiuri.

Al doliea moment decisiv este alegerea materialelor utilizate. Prin materiale utilizate înțelegem modelul de profile folosite pentru fabricarea ferestrei, modelul de geam și sistemul de montarea ferestrei. Alegerea materialelor de către clienți este în mare parte responsabilitatea celor care le-au propus. Este obligația noastă, ca profesioniști, să vă explicăm care sunt diferențele de performanță pentru materialele propuse. Cei mai mulți cumpărători de bună credință nu cunosc caracteristicele tehnice ale bunurilor pentru care plătesc. Ei cred în recomandările așa numiților meseriași. Pentru un montaj de tamplarie profesional avem nevoie de materiale de cea mai bună calitate.

Recomandăm să nu faceți compromisuri atunci când alegeți profilul ferestrei pentru locuința dvs. Poate avea consecințe pozitive asupra eficienței energetice, siguranței, confortului și calității vieții în interiorul casei. Este important să investiți într-un profil de calitate ridicată. Un termopan care să satisfacă toate nevoile dvs. și să vă asigure o locuință confortabilă și durabilă pe termen lung. Tâmplăria de calitate, cum ar fi ferestrele și ușile cu geam termopan, joacă un rol crucial în menținerea temperaturii interioare a locuinței. Ea va asigura o izolație termică adecvată, reducând astfel costurile ulterioare cu încălzirea și răcirea locuinței.

Montaj cu spumă poliuretanică sau cu precadre metalice.

Folosirea spumei poliuretanice pentru instalarea tâmplăriei din aluminiu, din punctul nostru de vedere, nu este cea mai bună soluție. Sunt montatori de tâmplărie pro dar și contra. Noi evităm pe cât posibil instalarea tâmplăriei din aluminiu folosind spumă poliuretanică. Sesizările primite de-a lungul timpului ne-au confirmat că atunci când glaful nu este închis etanș, spuma poliuretanică se degradeze și își pierde proprietățile de izolare. Singurul avantajul al spumei poliuretanice este costul scăzut, rapiditatea de instalare a tâmplăriei și un nivel minim de pregătire al echipei de montatori.

Precadrele se instalează în prealabil în zona unde se dorește instalarea ramelor ferestrei din aluminiu. Ele sunt recomandate pentru locurile unde zidăria are rezistență redusă și se instalează în zona de termoizolație a casei. Fixarea precadrelor se va face înainte de instalarea termoizolației iar fixarea precadrelor se va face direct pe zid cu șuruburi. Etanșarea rosturilor dintre precadru și tâmplăria din aluminiu se va face cu benzi precomprimate. Alegerea benzilor precomprimate se face în funcție de lățimea profilului și de rostul dintre fereastră și precadru.

Montarea unei ferestre de aluminiu fără compromisuri necesită o colaborare sinceră și constructivă între arhitect, șeful de șantier și echipa de tâmplărie.

O fereastră de aluminiu fabricată dintr-un profil performant, montată greșit, va genera probleme în scurt timp. Calitatea maximă a montajului unei ferestre de aluminiu este rezultatul colaborării dintre toate echipele implicate și nu doar a echipei care montează fereastra. Această colaborare nu depinde de echipamentele tehnologice din dotare, ci de voința fiecărei echipe de a colabora cu celelalte echipe.

Chiar dacă un montaj de calitate implică mai multe etape și o toleranță nulă față de compromisuri, avantajele obținute vor fi semnificative.

Mai multe amănunte despre cum se montează o fereastră de aluminiu fără compromisuri am postat pe banualumin.ro

banu alumin
BANU ALUMIN

BanuAlumin este o companie specializată, ce se ocupă cu instalarea sistemelor de termopane din aluminiu și pvc. Experiența și profesionalismul ne permit să facem față tuturor provocărilor venite din parte fiecărui client. Le oferim clienților noștri cele mai potrivite și avantajoase soluții de tâmplărie. Față de concurenți noștri care pun valoare doar pe preț, noi ne concentrăm să le oferim cea mai bună consultanță cele mai performante termopane.

Website: www.banualumin.ro

Arhivă editor: