Cum să-ți construiești singur un hotel de insecte

8 oct. 2021

Natura, cel mai de preț izvor de sănătate, este peste tot. Dacă urmărim cu atenție evoluția așezărilor umane putem observa cu ușurință că natura a rămas prezentă. A căpătat o altă formă, dar a rămas prezentă. O putem întâlni sub diverse forme. De la ghivece cu flori până la grădini urbane.

Noi considerăm că educația ecologică și de protecție a mediului nu trebuie să se reducă doar la utilizarea de obiecte biodegradabile și la colectarea ocazională a deșeurilor din spațiile verzi aflate în imediata apropiere a orașelor. Susținem că fiecare dintre noi avem obligația de a veni în sprijinul necuvântătoarelor. În funcție de propriile posibilități. De exemplu, putem amenaja în curte un hotel pentru insecte. Mai simplu sau mai complex. Putem amenaja un hrănitor cu câteva semințe. Și un bol cu apă este binevenit în zilele toride.

UN HOTEL DE INSECTE DIN DOUĂ BOLURI DE SUPĂ

Am luat două boluri de supă. După ce am decupat o mică fantă pe unul dintre ele, le-am legat cu o bucată de sfoară și le-am acoperit cu ciment. A doua zi, am adăugat rumeguș prin fantă. Voi puteți adăuga ce aveți la îndemână. Bucăți mici de lemn. Iarbă uscată. Coji de nucă. Dacă aveți copii îi puteți ruga să-l picteze. Ar căpăta suplimentar un rol decorativ și ar fi o activitate în familie foarte frumoasă.

La sfârșit, îl puteți așeza unde doriți în curte. Îl puteți așeza în spatele casei, lângă un gard sau în grădina cu flori. Important este să veniți venit în sprijinul insectelor. Deoarece acest model de hotel pentru insecte folosește și ciment nu recomandăm să fie amplasat în afara curții. Noi l-am amplasat lângă unul din brazii de la intrare.

În numele insectelor, vă mulțumim.

eco prod
ECO PROD

În calitate de producător și distribuitor ambalaje biodegradabile și caserole PP, noi suntem pregătiți cu un stoc consistent de ambalaje 100% permise și avizate, prietenoase cu mediul și mai ales cu bugetul d-voastră.

Website: www.ecoprod.ro

Arhivă editor: