Aplicați la Bursele de Educație Constantin Stroe oferite de Fundația Groupe Renault România

11 aug. 2021

Fundația Groupe Renault România în parteneriat cu Dacia a lansat anul acesta programul educațional de Burse Constantin Stroe, centrat pe performanță și incluziune socială. Programul poartă numele celui care a contribuit la destinul industriei auto din România, în jurul mărcii și uzinelor Dacia.

În anul școlar și universitar 2021 – 2022, vor fi acordate:

10 Burse de Performanță către elevi ( clasele X- XII) și studenți din învățământul liceal și universitar.
50 de burse sociale elevilor din învățământul primar și gimnazial care provin din medii și zone rurale sau urbane defavorizate, din Argeș și Dâmbovița.

Calendarul ediției 2021 – 2022

 • 13 iulie – 19 august – trimiterea aplicațiilor
 • 25 august – 10 septembrie – analiza aplicațiilor de către un Juriu format din reprezentanți ai Fundației Groupe Renault România, Automobile Dacia (din departamentele Comunicare și Responsabilitate Socială Corporativă, Juridic, Resurse Umane, Inginerie, Afaceri Publice), instituțiilor de învățământ liceal și universitar, media.

În urma evaluării, vor fi selectați 20 de finaliști pentru Bursele de Performanță, care vor trece în etapa de interviu și cei 50 de beneficiari ai Burselor Sociale.

 • 15 – 20 septembrie – publicarea listei cu cei 20 de finaliști la Bursele de Performanță și a celor 50 de beneficiari ai Burselor Sociale.
 • 25 septembrie – 10 octombrie – Interviuri cu cei 20 de finaliști la Bursele de Performanță și selectarea celor 10 beneficiari ai Burselor de Performanță. Lista finală va fi publicată pe site-ul companiei.

Odată cu lista câștigătorilor va fi publicată și valoarea celor 10 burse de Performanță, individual, și valoarea globală a burselor Sociale.

Bursele de Performanță

Candidaturile sunt nominale și pot fi depuse online până la data de 19 august 2021, ora 23:59

10 Burse de Performanță către elevi (clasele X- XII) și studenți din învățământul liceal și universitar.

Fiecare aplicație la Bursele de Performanță va include:

 • Nume și prenume
 • Date de contact (adresă de email, telefon)
 • Vârsta
 • Instituția de învățământ: liceu (clasa), respectiv universitate (anul de studiu, facultate)
 • Scrisoare de intenție: vei argumenta de ce ai aplicat la Bursele Constantin Stroe, care este scopul utilizării bursei și cum te poate ajuta ea să-ți urmezi visul (în limita maximă de 500 de cuvinte).
 • Rezultate: mediile anuale din liceu, respectiv, din facultate (acolo unde este cazul)
 • Recomandare din partea unui profesor sau mentor: despre realizări / o situație în care ți-a fost remarcat potențialul (în limita maximă de 500 de cuvinte).
 • Activități extracurriculare: competiții, concursuri, olimpiade, proiecte individuale sau de grup la care ai participat (toate aceste activități vor fi enumerate, sunt utile și link-uri către paginile competițiilor sau concursurilor respective sau chiar și poze de la activitățile în care ai fost implicat/ă, menționând și premiile câștigate, dacă este cazul sau notele obținute; nu este necesar să trimiteți sau să încărcați copii după diplomele obținute).
 • Activități de voluntariat: dacă faci parte din asociații sau ONG-uri (inclusiv organizații studențești), care sunt acestea și care este rolul tău.
 • Articole în reviste școlare sau academice (print și / sau online): dacă ai fost autorul lor, dacă ai un blog sau un vlog (sunt utile link-uri sau, în cazul pubicațiilor în format print, inserarea unor capturi de ecran sau poze).

Criterii de eligibilitate pentru Bursele de Performanță. Sunt eligibile candidaturile care îndeplinesc următoarele condiții:

 • Elevii și/sau studenții să urmeze cursurile cu profil de învățământ real acreditat în România (ex. automatică și calculatoare, robotică, informatică, cibernetică, matematică, inginerie electrică, electronică, telecomunicații, tehnologia informației, inteligență artificială)
 • Să fie persoane fizice cu cetățenie română
 • Să aibă vârsta maximă 25 de ani
 • Sa transmită aplicația de înscriere completată integral şi corect, până la data de 19 august 2021, ora 23:59
 • Să nu fi beneficiat de alte burse din partea unor instituții/companii private

Bursele Sociale

Cele 50 de burse sociale se adresează elevilor din învățământul primar și gimnazial care provin din medii și zone rurale sau urbane defavorizate, din Argeș și Dâmbovița. Bursele vor acoperi suportul pedagogic necesar continuării școlii atunci când situația materială din familia elevului nu o permite.

Criterii de eligibilitate

 • Să se afle în evidența școlilor, în clasele de învățământ primar și gimnazial pe raza județelor Argeș și Dâmbovița
 • Să provină din comunități defavorizate, vulnerabile din punct de vedere social
 • Familia/Tutorele elevului să facă dovada că nu dispune de o situație materială (lipsa de venituri) care să permită întreținerea copilului/copiilor într-o instituție de învățământ obligatoriu

Detalii aplicație

Familia/Tutorele poate aplica pentru acest tip de burse de care beneficiază copiii, printr-o scrisoare de intenție în care să fie explicate și argumentate motivele, cauzele pentru care elevul nu poate participa la cursurile din anul școlar 2021 – 2022. Elevii care corespund criteriilor de eligibilitate vor fi selectați cu ajutorul unui juriu, dar și prin intermediul instituțiilor de învățământ (școli) și inspectoratelor județene din Argeș și Dâmbovița.

Aplicați la Bursele de Educație Constantin Stroe

Aplicația trebuie să fie încărcată în pagina Burse Constantin Stroe în format word și să aibă dimensiunea maximă de 8 Mega. Recomandăm trimiterea unui singur document în format word în care să includeți toate informațiile și datele voastre, conform cerințelor enumerate mai sus la fiecare aplicație în parte.

Dacă aveți întrebări suplimentare sau neclarități, puteți trimite un e-mail la adresa: iulia-isabela.ghinea@renault.com sau ne puteți contacta pe pagina de Facebook a Fundației Groupe Renault Romania.

smartcupsagency
SMART CUPS AGENCY

Dacă doriți să construiți ceva măreț, cultivați-vă capacitatea de a comunica.

Website: www.smartcupsagency.ro

Arhivă editor: