„Parintele european al portelanului” sustinea ca poate sa transforme plumbul in aur

29 dec. 2021

Alchimistii aveau in minte solutii prin care sa scoata aur din orice substanta mult mai ieftina decat acesta. Situata intre stiinta si vrajitorie, alchimia a marcat o epoca importanta din istoria omenirii la fel ca exodul de cautare a aurului pe albiile marilor fluvii.

In prezent, aurul a ramas printre cele mai scumpe metale/valori ale lumii, dar se poate trai si fara el. A existat un om care sustinea ca poate sa transforme plumbul in aur, dar omenirea il pretuieste pentru ca este supranumit:„Parintele european al portelanului”.

Omenirea iubeste aurul pentru valoarea lui, dar portelanul a facut istorie si nu poate fi inlocuit de altceva, pentru ca din acest material se fabrica vesela ideala.

Bijuteriile din aur nu se poarta in fiecare zi, oamenii pot duce la amanet inelele si verighetele, sa supravietuiasca, dar fara vesela din portelan nu pot servi masa si nu isi pot primi oaspetii cum se cuvine, mai ales de sarbatori.

Portelanul a insemnat aur pentru omenire pentru ca oamenii nu au mai intins toti in aceeasi oala sau cratita, ci li s-au pus portii in farfurie si au inceput sa manance civilizat.

Astazi, bucataria este plina cu fel si fel de echipamente menite sa faca viata mai usoara. Ii este cuiva foame rau de tot si nu are rabdare sa puna la incalzit mancarea pe aragaz intr-o cratita mai mica?

Pune in farfuria de portelan vitraliat cat stie ca poate manca si vasul respectiv il baga in cuptorul cu microunde. Acolo, mancarea se incalzeste instant, in mai putin de 4-5 minute.

Daca farfuria ar fi facuta din alte materiale probabil ca ar crapa la temperaturi atat de ridicate, dar in cazul portelanului, nu se pune problema.

In cazul in care mancarea este luata de pe foc si inca clocoteste in oala din inox, gospodina casei stie ca poate sa puna linistita o portie si in farfuria din portelan, pentru ca nu va crapa.

Vara, cand oamenii doresc sa consume alimentele cat mai reci sau nu doresc sa se strice mancarea, farfuria din portelan de calitate premium poate fi pusa in congelator fara teama. Nici acolo nu se va sparge.

Analizandu-se cu atentie acest comportament al farfuriei din portelan, se poate sustine cu argumente ca portelanul este la fel de valoros ca aurul, ca platina si ca diamentele, cel putin pentru frecventa cu care este utilizat.

Nu exista casa sau restaurant in care sa nu se gaseasca seturi intregi de farfurii din portelan, seturi de tacamuri din inox si oale din inox! Toate sunt comandate de pe site-ul magazinului Stylehoreca, fiindca vesela pentru pregatirea mancarii performanta ca aici si vesela pentru servirea mancarii rezistenta si eleganta ca in acest magazin, nu se gasesc in alta parte.

Farfuriile din portelan s-au diversificat in functie de felurile care se servesc in ele. Cele pentru supa, supa-crema sau ciorba si paste sunt adanci, sa nu curga preparatele din ele.

Farfuriile pentru mezeluri si pentru tocanita, friptura, legume la gratar pot fi intinse sau cu linii usor curbate.

Pentru deserturi, farfuriile sunt mai mici pentru ca bucata de tort este mereu mai mica decat o portie de mancare.

Exista seturi care contin toate farfuriile de acelasi fel necesare servirii tuturor felurilor de mancare. Dă bine ca supa sa fie adusa intr-o farfurie adanca, felul al doilea de mancare sa fie adus intr-o farfurie usor intinsa, avand acelasi design ca farfuria pentru ciorba, iar cele pentru desert sa faca si ele parte din set.

In magazine sunt colectii intregi de farfurii din portelan asa de frumoase, incat se pot face combinatii interesante pentru un adevarat spectacol cromatic.

De pilda, supa poate fi adusa intr-o farfurie alb-stralucitoare cu bordura aurie din cel mai fin portelan. In general, supa este colorata si va contrasta placut cu albul farfuriei.

Friptura si cartofii prajiti pot fi serviti intr-o farfurie turcoaz sau corai, iar desertul si cafeaua in cesti si farfurioare rosii.

In acest moment se pot face economii mari, alegandu-se produse de la categoria Promotii, unde reducerile sunt de 12-20% din pretul initial.

Farfuriile din portelan fin in culori vii sau in tonurile telurice sunt la moda in acest moment, dar se vand bine si cele cu aspect rustic.

In trecut, oamenii nu s-au gandit vreodata ca se vor produce farfurii din portelan de culoarea apei marii sau a coralilor. Culorile sunt atat de dulci, incat mancarea va fi si mai buna, servita in aceste frumuseti.

Cafeaua este mai aromata intr-o ceasca de culoarea trandafirului, un ceai va avea un efect calmant mai pronuntat, baut dintr-o ceasca de culoarea oului de rata sau a cerului de vara.

O vizita pe site-ul magazinului Stylehoreca reprezinta o incantare pentru ochi, fiindca sunt multe lucruri frumoase si utile de vazut si de cumparat.

Aici parca timpul sta in loc, iar cumparatorul poate analiza nestingherit toate colectiile. Pe site nu il grabeste nimeni, nu se teme de aglomeratie, ci este liber sa puna in cos farfuriile care ii plac, sa intre si la alte categorii de produse si sa continue cumparaturile, fiindca si oalele din inox sunt utile, dar si tacamurile din acelasi material rezistent.

Mesele imbelsugate sunt cele in care farfuriile de portelan atrag atentia cu eleganta si stralucirea lor.

Sunt bogate gospodinele care au zeci de modele de farfurii de diferite dimensiuni si forme si pot fi considerate de lux restaurantele care schimba culoarea farfuriilor zilnic.

Se poate jongla cu modelele si colectiile de farfuri, astfel incat nimani sa nu se plictiseasca, mancand mereu din aceleasi farfurii.

publicitate vrancea
Advertoriale

Acesta articol este un advertorial.