Descopera Apogee 12, un whisky fin pentru barbati puternici!

29 dec. 2021

Sunt putine momente in viata unui barbat care pot sa il faca sa se emotioneze. Apogee 12 este unul din acele momente, deoarece aceasta sticla de whisky premium ofera senzatii unice inca de cand paharul este adus in dreptul nasului, iar prima gura de whisky Apogee 12 va fi memorabila pe viata!

Whisky-ul, numit Apogee 12, a fost creat de distilatorul din Londra dupa ce a obtinut whisky-uri single malt atat din Highlands, cat si din Speyside. Whisky-urile au fost apoi maturate timp de cel putin 12 ani inainte de a fi amestecate si apoi li s-a oferit o maturare suplimentara in butoaie Bourbon care au fost folosite anterior pentru invechirea single a malt-ului Bimber.

Amestecul de malt pur rezultat a fost imbuteliat la 46,3%-ABV, fara colorare sau filtrare la rece si este prezentat intr-o sticla de sticla ciocanita care a fost modelata pentru a imita suprafetele micilor alambicuri de cupru Bimber. Whisky-ul Apogee 12 ofera un echilibru impecabil cu straturi suplimentare de aroma si complexitate derivate din caracterul viu, fructuos si condimentat al fostului butoi Bimber.

Pentru a intelege in detaliu cat de deosebit este acest whisky, Apogee 12 ofera urmatoarele caracteristici: este frumos fructat, cu pere suculente, mere fierte, kiwi si suc de portocale. Are si aroma de vanilie si note de guma de mestecat, precum si cateva note florale. Exista si note de miere si turnover-uri de caise, ghimbir confiat si note de nucsoara. Luminozitatea este extraordinara.

Gustul foarte asemanator, cu mai mult suc de portocale si fructe de livada inabusite. Un al doilea val este mai mult condimentat: condimentele de copt si lemnul de stejar adauga adancime si o furnicatura usoara, Inatlnim anason si piper, malt si note subtile de nuci. La final, arata cojile de portocala si o margine amara blanda. Finalul ofera o buna lungime, cu fructe siropoase, note de frunze si condiment de stejar.

Desi acest whisky este unul fin si deosebit, consumatorul trebuie sa stie cum sa il deguste corespunzator! A bea whisky „pur” inseamna sa-l bei fara a adauga nimic la el – la temperatura camerei, turnat din sticla intr-un pahar. Probabil ca cel mai bun mod de a bea whisky este sa-l ai in forma clasica, ingrijita. Multi sustinatori ai acestei metode considera ca este cel mai „pur” mod de a bea whisky – nediluat si nepatat. Cu toate acestea, acest lucru nu este neaparat adevarat pentru toata lumea. Dar daca iti place gustul indraznet al alcoolului care atinge locurile potrivite ale papilelor tale gustative, iti recomandam sa il alegi. Pentru amatorii de whisky, trebuie sa incerci cel putin o data whisky-ul curat, chiar daca se dovedeste a nu fi ceea ce cauti.

Tempereaza whisky-ul cu cateva cuburi mari sau bile de gheata. Nu este pentru toata lumea, deoarece amorteste palatul, dar sa recunoastem, uneori nu cauti niciunul dintre modurile elegante de a bea whisky – uneori, o bautura rece de whisky este tot ce ai nevoie dupa o zi grea. Deci de ce sa nu-l bei cu gheata. Deci, cum sa bei whisky pe stanci? Ei bine, daca preferi bautura rece ca gheata, adauga doar cateva cuburi de gheata in whisky. Asigura-te ca este din apa de inalta calitate si pastreaza o lingura pentru a le pescui pe cele care incep sa se topeasca mai tarziu.

Cand doua elixiruri sunt imbinate impreuna, aceasta bautura devine nemuritoare, care se simte ca o patura moale si calda care te invaluie intr-o dimineata rece. Cand cauti modalitati de a bea whisky, ia in considerare apa. Adaugarea unui strop de apa bauturii voastre poate deschide cu adevarat aromele whisky-ului si iti permite sa-l savurezi pe deplin. Acest lucru se datoreaza faptului ca whisky-ul cu putere in butoi are un efect anesteziant asupra papilelor tale gustative, amortindu-ti limba si impiedicandu-ti sa poti gusta bautura dupa un timp. Acesta este motivul pentru care este adesea o modalitate mai buna decat consumul curat. Cam un capac de apa distilata ar fi suficient. Daca mai simti o intepatura pe limba, adauga inca un capac.

Desi acest lucru nu este recomandat cu o marca de whisky extrem de high-end, te poti bucura oricand de whisky intr-un cocktail sau o bautura mixta. Poate fi pe cat de inovatoare, pe atat de delicioasa. Pastreaza-ti cele mai bune bauturi pentru a le bea simple si foloseste-ti celelalte whisky-uri pentru a prepara niste bauturi gustoase. Poti invata cateva retete cool de cocktailuri. Chiar si intr-un cocktail, isi mentine caracteristicile si totusi se imbina cu arome interesante.

Dar inainte sa va gandesti sa bei un pahar, iata regulile de baza de degustare pe care trebuie sa le urmezi pentru a profita la maximum de fiecare inghititura:

  1. Se toarna usor. Nu iti umpli paharul – pui un deget maxim doua in pahar.
  2. Invarti paharul de whisky-ul – asa ca acopera sticla, apoi respira adanc cu nasul la aproximativ un centimetru de bautura. Deschide gura in timp ce inhalezi pentru a lasa vaporii de alcool sa se evapore, astfel incat sa poti discerne mai bine alte note de aroma.
  3. Adauga un strop de apa in pahar – serios. Chiar si cateva picaturi vor ajuta la reducerea acelei arsuri familiare pe care o obtii de la alcoolul din whisky, permitandu-ti sa culegi celelalte arome subtile prezente.
  4. „Meteca-ti” bautura – Roteste lichidul in gura, expunandu-l pe intreaga limba, astfel incat sa poti prelua fiecare aroma unica.
  5. Respira pe nas – Pe masura ce inghiti, respira astfel incat vaporii sa se ridice in sinusurile tale – cel mai bun mod de a aprecia finisajul spiritului.
publicitate vrancea
Advertoriale

Acesta articol este un advertorial.