Cum să alegi finisaje de calitate pentru locuința ta

25 aug. 2022

Amenajarea unei locuințe are în vedere sporirea confortului, cu ajutorul materialelor de calitate. Acestea conferă rezistență lucrărilor și un aspect pe măsură, contribuind la economii substanțiale în ceea ce privește costul întregii lucrări.

Iată cum trebuie să alegi finisajele casei, astfel încât aceasta să îți ofere confortul și calitatea dorite.

Alege materiale care sporesc rezistența finisajelor

Unele materiale de finisare necesită o pregătire la nivelul substratului pentru ca rezistența și calitatea finisajelor să fie asigurată. Amorsele, spre exemplu, sau un glet de finisare, sunt importante în contextul pregătirii pentru aplicarea materialelor de acoperire. Fără acestea finisajele nu ar putea fi realizate în mod corect, iar aspectul ar fi deficitar.

Repararea stratului suport mai este importantă și datorită faptului că permite amenajări estetice deosebite, care în alte condiții ar fi problematice. Spre exemplu, o șapă realizată în mod corect permite aplicarea unui parchet elegant sau a unei vopsele epoxidice, astfel încât lucrarea să arate în final perfect.

Alege finisaje care nu se demodează

Unele tipuri de materiale par a nu-și pierde niciodată valoarea, ci din contră, aceasta crește o dată cu trecerea timpului. Un exemplu în acest sens îl constituie piatra naturală sau parchetul din lemn masiv, finisaje care nu doar că sunt în sine valoroase, ci cresc valoarea proprietății tocmai prin prisma valorii lor.

Piatra naturală este unul dintre cele mai iubite finisaje, la fel ca și placările ceramice, care aduc un plus de frumusețe și eleganță locuințelor. Finisajele se pot întreține în timp prin lăcuire și prelucrare la nivelul straturilor superficiale, pe suprafață, pentru a permite o durabilitate mai mare.

Alege finisaje unice

Deși este puțin probabil să folosești un finisaj care nu a mai fost folosit vreodată, acest lucru nu înseamnă că nu poți să folosești creativitatea în scopul obținerii unor combinații proprii. Folosirea elementelor din piatră naturală, diferite însă ca textură, culoare sau caracteristici, poate fi o soluție bună în acest sens.

Un exemplu îl constituie realizarea treptelor și contratreptelor din granit combinat cu marmură sau travertin sau realizarea suprafețelor de podest din ardezie, în combinație cu unul dintre aceste materiale menționate anterior.

De asemenea, amenajarea pardoselilor, a blaturilor și a treptelor cu rășini epoxidice este o caracteristică a prezentului, care înfrumusețează foarte mult aspectul locuinței și care îi conferă acesteia unicitate.

Alege finisaje recomandate de specialiști

Uneori cea mai bună soluție este să alegi materialele despre care chiar specialiștii afirmă că sunt potrivite pentru implementarea în locuinței. Vei vedea că dincolo de tehnici de vânzare, caracteristicile materialelor recomandat vorbesc de la sine. În plus poți verifica oricare dintre aceste informații și cu alți constructori sau beneficiari, pentru a te asigura că informațiile sunt corecte și că ele te pot ajuta să te bucuri de amenajări de calitate.

Alege magazinele cunoscute pentru a cumpăra materialele

Magazinul de unde decizi că vei cumpăra materialele de construcții ar trebui să fie profesional și să dispună, în măsura în care se poate, de depozite proprii, din care materialele să fie livrate în cele mai bune condiții.

Calitatea finisajelor este puternic influențată de modul de depozitare al acestora. Un sac de ciment, de adeziv sau mortar va fi foarte sensibil în prezența umidității, deoarece aceasta poate determina începerea prizei materialelor.

De asemenea, o cutie de vopsea în care pătrunde aer va fi compromisă, deoarece va avea tendința să se usuce mai repede sau chiar nu va putea fi folosită în contextul lucrării propuse.

Alegerea materialelor și a finisajelor implică toate aceste procese, astfel că este nevoie de grijă în momentul în care stabilești necesarul de materiale pentru locuința ta.

publicitate vrancea
Advertoriale

Acesta articol este un advertorial.