Cum să alegi cele mai bune anvelope de tip Off Road

22 aug. 2022

Pasionații de off-road și cei aflați în căutarea unor senzații tari trebuie să știe că, pentru maximizarea distracției, au nevoie de anvelopele potrivite.

Aceste produse trebuie să aibă anumite caracteristici pentru a servi cu adevărat scopului lor, ceea ce înseamnă că este necesar să ții cont de câteva detalii ca să poți alege cele mai bune cauciucuri. Pe terenuri denivelate, cu noroi, nisip sau bolovani ori în alte condiții dificile, calitatea roților vehiculului pe care îl conduci este hotărâtoare. Așadar, descoperă mai departe cum achiziționezi anvelope special concepute ca să-ți ofere aderență, stabilitate, forță și viteză pe suprafețele accidentate.

Ia în considerare tipul de teren pe care vei circula

Ca să alegi corect anvelopele de tip off-road primul lucru pe care trebuie să-l ai în vedere este terenul pe care intenționezi să le folosești. Întrucât nu există cauciucuri cu care să poți circula impecabil pe orice tip de suprafață, este important să știi cum să le diferențiezi:

  • Anvelope All Terrain, A/T – au un design al benzii de rulare ce asigură durabilitatea necesară atât pe drumurile asfaltate, cât și pe cele cu noroi. Oferă o călătorie confortabilă și silențioasă pe șosea, sunt folosite în general pentru SUV-urile obișnuite, dar și pentru cele care ajung pe drumuri forestiere sau mai greu accesibile.
  • Anvelope Mud Terrain, M/T – cu un profil mult mai agresiv, aceste cauciucuri sunt ideale pentru terenurile noroioase sau cu zăpadă umedă. Au o durabilitate ridicată datorită pereților laterali duri, oferă o aderență bună pe suprafețe extreme și se folosesc, de regulă, pentru vehiculele de intervenții sau competiții.
  • Anvelope Mud & Snow, M+S – sunt renumite pentru faptul că au o bună aderență pe orice tip de carosabil, chiar și pe noroi sau zăpadă. Cauciucurile au fost special create pentru off-road și sunt concepute să rămână moi și pline chiar și atunci când temperaturile scad sub 0 grade Celsius.

Verifică indicatorii tehnici

Există trei indicatori tehnici care te pot ajuta să selectezi cele mai bune anvelope off-road. Primul se referă la indicele de viteză, care îți arată până la ce nivel garantează producătorul nivelul de performanță al cauciucurilor. Acesta este notat, de obicei, printr-o literă de la F la V, unde V reprezintă maximul și înseamnă 240 km/oră. Al doilea indicator este cel de sarcină, semnalizat prin două sau trei cifre, și îți spune ce greutate poate susține fiecare roată dotată cu anvelopa respectivă.

Al treilea indicator, de aderență, poate avea valori de la A la F și menționează cât de repede poți frâna pe un sol umed. În general, A, B și C oferă cea mai bună putere de frânare.

Analizează dimensiunea corectă a anvelopelor

Un aspect esențial pentru alegerea cauciucurilor off-road ține de compatibilitatea cauciucurilor cu autovehiculul. Pentru acest lucru este important să consulți cartea tehnică a mașinii ca să determini exact dimensiunile standard. Mărimea anvelopelor se raportează la suprafața și greutatea autovehiculului.

Ține cont de consumul de carburant

Indiferent ce mașină deții, consumul de carburant crește pe drumurile accidentate. Totodată, anvelopele sunt mult mai solicitate și se pot uza mai repede decât în mod normal. Așadar, ia în calcul performanțele indicate pe etichetele anvelopelor și marcajele acestora ca să te asiguri că alegi produse calitative ce pot menține consumul în limitele normale.

Atunci când cauți anvelope off-road este important să știi că, pentru o mai bună stabilitate pe drum, se recomandă înlocuirea tuturor celor patru cauciucuri. Ai grijă să alegi modele identice, care să-ți ofere o aderență excelentă și amintiri de neuitat pe toate drumurile unde intenționezi să te aventurezi cu vehiculul tău.

publicitate vrancea
Advertoriale

Acesta articol este un advertorial.