Cum alegi piesele de feronerie: 5 criterii de selecție

24 aug. 2022

Elementele de feronerie sunt responsabile pentru funcționarea întregului sistem al unei uși sau ferestre, iar alegerea pieselor de calitate va influența rezistența în timp a acestora.

Când achiziționezi uși noi sau când vrei să înlocuiești feroneria veche și degradată trebuie să ai în vedere anumite criterii de selecție, deoarece calitatea pieselor influențează modul în care funcționează acestea.

Iată câteva lucruri de luat în considerare:

1.  Mediul în care vor fi folosite

Piesele de feronerie se folosesc atât în interior cât și în exterior, în cazul porților caselor de exemplu. Acest lucru implică o atenție specială la materialului din care sunt fabricate, în funcție de condițiile de mediu. De exemplu, în interior poți opta și pentru materiale mai sensibile, dacă acestea se potrivesc din punct de vedere estetic ușilor tale. În schimb, în cazul balamalelor sau mânerelor pentru porți, se recomandă folosirea unor piese rezistente la umezeală, pentru a nu rugini.

2.  Design și preferințe

Mânerele ușilor și ale ferestrelor se aleg și în funcție de design, deoarece în cadrul amenajărilor moderne fiecare detaliu poate să iasă în evidență. Astfel, poți căuta mânerele ideale în categoria de produse de feronerie pentru ferestrele tale. Dacă vrei să oferi un aspect contemporan decorului din locuința ta, optează pentru mânere negre sau bronz, în funcție de paleta de culori predominantă în fiecare cameră. Pentru un design echilibrat și unitar, alege aceleași modele și nuanțe pentru toate ferestrele și ușile de balcon.

3.  Rezistența

Dincolo de estetică și gusturile personale, nu uita să iei în calcul nivelul de greutate pe care îl suportă piesele de feronerie. Acest lucru contează în mod special în cazul balamalelor, deoarece acestea țin ușile în toc și permit mișcarea acestora. Un lucru important în cazul ușilor din lemn este alegerea unor balamale care pot fi reglate, deoarece lemnul se deformează în timp și trebuie repoziționate. Dacă ai o ușă foarte grea la intrare, verifică greutatea maximă pe care poate să o susțină balamaua înainte de a o achiziționa.

4.  Calitatea

Calitatea pieselor de feronerie influențează atât rezistența întregului sistem în timp, cât și funcționalitatea acestora. În special în cazul broaștelor pentru uși, calitatea acestora asigură posibilitatea de a le folosi cât mai mult timp. Ușile de interior sunt folosite des, în special în familiile mari, așa că investește în broaște de calitate, chiar dacă asta înseamnă să scoți mai mulți bani din buzunar la început.

5.  Dimensiunile

Dimensiunea balamalelor și a mânerelor trebuie să fie potrivită pentru tipul de ușă sau fereastră la care sunt folosite, iar acest lucru se aplică în mod special balamalelor. Mai ales ca lățime și lungime, acestea trebuie să fie alese în funcție de tipul de ușă, material și greutate. Dacă ai dubii în ceea ce privește alegerea balamalelor, reprezentanții magazinelor te vor ajuta să afli mai clar de ce ai nevoie pentru instalarea ușii.

Acordă atenție pieselor de feronerie pe care le alegi, deoarece acestea asigură o funcționare lină și de durată a ușilor sau a ferestrelor din casa ta. Cu siguranță nu îți dorești să schimbi prea des aceste elemente, așa că investește în calitate și materiale durabile.

publicitate vrancea
Advertoriale

Acesta articol este un advertorial.