Cea mai eficientă metodă de a te lăsa de țigări în 5 zile

3 nov. 2022

Dacă într-adevăr vrei să te lași de țigări își recomand un tratament special de 5 zile, între 11 și 16 noiembrie. Intră zilnic pe fumezi.com și comandă țigări electronice, lichide, consumabile sau dispozitive de cel puțin toți banii pe care i-ai fi dat pe țigări. Această terapie se numește „Terapia Black Friday pentru fumători”.

Cea mai eficientă metodă de a te lăsa de țigări în 5 zile

Această terapie pornește de la testarea nivelului de dependență față țigări. Ești capabil să stai 5 zile fără să-ți iei doza de nicotină? Folosirea pentru cumpărarea altor produse a banilor dați în mod normal pe țigări este un mijloc de a-ți testa voința indiferent de situațiile cu care te vei confrunta pe parcurs. Conform specialiștilor, un rol decisiv în acest prim test îl are cantitatea de nicotină pe care o are un fumător în sânge. Dacă această cantitate este infimă, fumătorul poate să se adapteze cu ușurință unei perioade de câteva zile fără tutun. În schimb, dacă are în sânge o cantitate mai mare de nicotină se va confrunta cu simptome fizice și emoționale (mentale sau psihologice) de sevraj în lipsa fumatului.

Oprirea sau reducerea temporară a consumului de tutun poate provoaca simptome de sevraj de nicotină. Ele pot începe în câteva ore sau pot să apară după maxim 2 – 3 zile când cea mai mare parte a nicotinei și a produselor sale secundare sunt îndepărtate din organism. Pot dura câteva zile sau câteva săptămâni. În această perioadă nu există nici un pericol, dar simptomele pot fi inconfortabile:

 • amețeli (care pot dura o zi sau 2 după ce ați renunțat);
 • depresie;
 • sentimente de frustrare, nerăbdare și furie;
 • anxietate;
 • iritabilitate;
 • probleme de somn, inclusiv probleme de a adormi și de a rămâne adormit și a avea vise urâte sau chiar coșmaruri;
 • probleme de concentrare;
 • neliniște sau plictiseală;
 • dureri de cap;
 • oboseală;
 • creșterea apetitului;
 • creștere în greutate;
 • ritmul cardiac mai lent;
 • constipație și gaze;
 • tuse, gură uscată, durere în gât și picurare nazală;
 • presiune pe piept.

(sursa cancer.org)

Un mod de abordare preventiv poate limita efectele negative ale consumului de țigări.

Dacă în cele 5 zile simți că ți-ai pierdut cel mai bun prieten nu te descuraja. Continuă! Este un semn că organismul tău reacționează la absența nicotinei. Fizic, mental și emoțional. Nu este ușor să renunți la țigări Oprirea consumului de tutun implică reacții fizice și psihice. Reamintește-ți de fiecare dată când ești tentat să-ți aprinzi o țigară că ți-ai asumat adoptarea unui comportament sănătos și te confrunți cu efectele inerente ale acestei decizii. Schimbarea unui comportament major își va crește stima de sine, chiar și atunci când acesta te ajuta să-ți gestionezi sentimentele și emoțiile neplăcute poate

Dar dacă simți că nu mai poți face față simptomelor, indiferent că sunt fizice sau emoționale (mentale sau psihologice), recomandarea mea este să renunți la test și să accepți realitatea. Nu ești nici primul și nici ultimul care a renunțat. În fiecare an, aproximativ 2 din 3 dintre cei care fumează susțin că vor să se lase de țigări și aproximativ jumătate dintre ei chiar încearcă să se lase, dar puțini reușesc fără ajutor. Important este ca tu să te minții în rândul celor care își schimbă comportamentul cu scopul de a se lăsa de țigări. Nu renunța la decizia de a te lăsa de țigări, ci adaptează-ți modul de abordare la condiția în care te găsești. Redu treptat cantitatea de nicotină până în ziua în care vei fi pregătit să încetezi fără simptome puternice de sevraj.

Este foarte important să-ți identifici și să-ți asumi poziția în care te afli în acest moment vizavi de consumul de țigări. Eu nu sunt nici de partea celor care își doresc impozitarea excesivă a țigărilor în speranța că va scădea consumul, în special în rândul adolescenților, nici de partea celor care neagă legătura dintre consumul excesiv de țigări și anumite afecșiuni medicale. Eu sunt de partea celor care susțin faptul că orice dependență, indiferent de natura ei, este nocivă.

Ce părere ai? Te alături celor care s-au lăsat de țigări cu ajutorul terapiei „Black Friday pentru fumători”? Ai curajul să verifici dacă poți sta 5 zile fără țigări?

Pe măsură ce organismul se adaptează la un anumit nivel de nicotină, persoanele care o folosesc au tendința de a crește numărul de țigări consumate zilnic. În prima etapă a acestei terapii ai posibilitatea de a-ți testa propriul organism și de a te pregăti pentru etapa următoare fără cheltuieli suplimentare.

Cum poți renunța complet la nicotină cu ajutorul terapiei „Black Friday pentru fumători”

În prima etapă a terapiei te-am invitat să renunți la țigări și să cumperi în fiecare zi din cele 5 zile produse de pe magazinul online de tutungerie și vape shop fumezi.com. În partea a II-a trebuie să-ți menții obiceiul de a sta departe de pachetul de țigări și să folosești produsele cumpărate. Ai la dispoziție țigări electronice și lichide fără nicotină. Îți poți scade treptat nivelul de nicotină conținut în lichid, până la zero. Acum poți renunța complet la țigări și să ai o viață lipsită de nicotină.

Ești în sfârșit pregătit să decizi singur ce atitudine dorești să adopți în continuare față de țigări:

 • renunți complet la țigări – atât la cele clasice, cât și cele electronice;
 • îți impui un număr scăzut de țigări pe lună;
 • folosești țigări electronice cu nivel infim de nicotină;
 • folosești țigări electronice cu nivel fără nicotină;

În cazul în care, în acastă perioadă, înregistrați tulburări grave de comportament vă recomandăm să consutați medicul de familie pentru a susține întreg procesul de vindecare.

SUGESTII
SUGESTII

Pentru detalii suplimentare și comenzi vă rugăm să accesați website-ul menționat în articol.

Arhivă editor: