Ce bijuterii sunt potrivite pentru copii? Trei sfaturi de care să ții cont

26 oct. 2022

Bijuteriile pentru copii pot fi un cadou inedit, mai ales atunci când sunt oferite de membrii apropiați ai familiei. Spre exemplu, o brățară din aur poate fi cel mai frumos cadou pentru a celebra botezul unui bebeluș, iar o pereche de cercei poate fi un dar ideal pentru aniversarea unui copil.

bijuterii copii

Tocmai de aceea, ți-am pregătit un ghid cu câteva sfaturi și sugestii care ți-ar putea fi de ajutor pentru a alege bijuteriile potrivite pentru cei mici!

Ce trebuie să verifici atunci când alegi bijuteriile pentru copii

În magazinele de bijuterii poți să găsești o gamă variată de accesorii strălucitoare pentru cei mici. Însă, atunci când alegi o bijuterie pentru cel mic, trebuie să iei în considerare câteva detalii mult mai importante decât prețul și design-ul accesoriului.

În primul rând, cei mici sunt foarte curioși și tind să ducă spre gură tot ce găsesc, așa că ar trebui să alegi niște bijuterii pe care să nu le poată da jos cu ușurință, cum ar fi niște cercei cu șurub.

Totodată, ar trebui să eviți alegerea unor coliere cu mărgele sau lănțișoare din metal, pentru a evita riscul sufocării în somn, sau al strangulării.

Iar un alt detaliu pe care ar trebui să îl iei în calcul este materialul din care este realizată bijuteria respectivă. Mulți copii sunt alergici la anumite metale sau aliaje, care pot fi chiar toxice pentru ei.

Bijuteriile potrivite pentru copii

Atunci când vrei să oferi în dar o bijuterie pentru copilul unui prieten sau pentru un nepot, ar trebui să te orientezi către seturi de bijuterii pentru copii. În magazine vei găsi întotdeauna colecții dedicate copiilor, de unde poți alege diverse accesorii.

Cerceii cu șurub sunt ideali pentru copiii care au deja găuri în urechi. Așa că ar fi indicat ar fi să optezi pentru cercei din aur, deoarece copiii pot fi alergici la alte metale, atunci când au o vârstă fragedă.

Un lănțișor simplu din aur sau argint poate fi de asemenea o alegere potrivită pentru fetițele sau băieții cu vârste cuprinse între 4 și 12 ani.

Pentru cei mici poți lua în considerare și brățările din aur sau argint, care pot fi personalizate cu numele lor sau cu un talisman norocos.

Alege bijuterii confortabile

Copiii se joacă mereu și sunt plini de energie. Tocmai de aceea este important să le asiguri tot confortul de care au nevoie, chiar și atunci când poartă bijuterii. Iar primul pas ar fi stabilirea dimensiunilor potrivite pentru accesoriile dorite, înainte de a le cumpăra. În acest fel te vei asigura că optezi pentru bijuterii confortabile, care pot fi ușor de purtat și care nu pot cauza accidente.

Dacă vrei să cumperi un lănțișor din aur pentru un copil, ar trebui să optezi pentru lungimea potrivită. Iar dacă nu știi care sunt dimensiunile corecte, poți discuta cu bijutierul, spunându-i care este greutatea și vârsta copilului tău.

În cazul brățărilor este mult mai ușor să faci măsurătorile corecte. Spre exemplu, poți folosi o panglică pe care o poți înfășura în jurul mânuței copilului, iar cu ajutorul unui marker poți să fixezi un punct pentru a ține minte măsura corectă. Ar fi recomandat să păstrezi încă 1-2 cm în plus, pentru a te asigura că brățara nu este prea îngustă și inconfortabilă.

În cazul cerceilor, trebuie să ții cont nu doar de dimensiune, ci și de modul de prindere. Dacă sunt bine închiși, cerceii sunt cele mai sigure bijuterii destinate celor mici. Așa că ar fi ideal să optezi pentru modele de cercei cu șurub, în cazul cărora închiderea se efectuează prin înșurubarea unui căpăcel, în partea din spate a lobului urechii.

O altă variantă ar fi cerceii care se închid cu tortiță. În general, acest model are o închidere la spate, însă, pentru nou-născuți există și varianta cu închidere în față. În acest fel, cerceii pot fi închiși mai ușor, iar riscul ca bijuteriile să se deschidă accidental în timpul somnului este redus. Un astfel de sistem de închidere este confortabil, însă, este important ca cerceii aleși pentru bebeluș să nu fie grei, pentru că lobul urechii este destul de fragil.

Urmând sfaturile de mai sus, îți va fi mult mai ușor să alegi bijuteriile potrivite pentru cel mic. Întotdeauna confortul și siguranța ar trebui să fie detaliile pe care ar trebui să le iei în calcul, atunci când cumperi bijuterii și accesorii pentru copii.

publicitate vrancea
Advertoriale

Acesta articol este un advertorial.