7 utilizări pentru granit în amenajarea casei

22 aug. 2022

Lucrările de amenajare a locuințelor implică folosirea unor materiale durabile, sustenabile și rezistente.

Tendința modernă în amenajări interioare este aceea de a folosi materiale cât mai naturale, iar granitul este întotdeauna o opțiune foarte bună. Granitul poate fi utilizat într-o gamă amplă de lucrări, caracteristicile sale de rezistență și frumusețe evidențiindu-se în orice context.

Amenajarea rigolelor exterioare

Amenajarea casei începe cu exteriorul acesteia, iar pentru ca zona exterioară să fie aspectuoasă, ea trebuie îngrijită corespunzător. Pentru ca sistemul fluvial să deverseze apa în spații speciale, fără ca aceasta să se mențină pe suprafața terasei, este necesară instalarea unor rigole. Dacă terasa este placată cu piatră cubică, aceasta va necesita o serie de rigole din granit gri, care se vor potrivi perfect în aspectul exterior.

Glafuri interioare și exterioare

Glafurile sunt elemente constructive menite să protejeze zonele de perete pe care sprijină tâmplăria. Astfel, acoperirea suprafeței inferioare din beton a golului pentru fereastră va proteja împotriva infiltrațiilor. În plus, glafurile conferă locuinței un aspect deosebit, în funcție de nuanțele alese pentru amenajare. Aspectul granitului este pestriț, iar nuanțele variază de la alb- gri la bej, maro, cărămiziu sau negru.

Trepte și contratrepte

Treptele și contratreptele pot fi realizate din granit, dar și din alte tipuri de piatră naturală. Treptele și contratreptele sunt elemente liniare caracterizate de lungime, iar granitul este un material perfect pentru acestea deoarece poate fi debitat din plăci mari. În acest fel  nu este necesară realizarea din bucăți a elementelor, lucru care contează foarte mult la nivel de aspect și de rezistență.

Treptele și contratreptele pot fi realizate atât din varianta lucioasă a materialului, cât și din varianta fiamată, pentru un ușor aspect rustic. Este recomandat ca fiecare element, fie treptele, fie contratreptele, să fie realizate dintr-un material separat, de preferat în culori contrastante. Astfel, poți folosi trepte din granit maro, în vreme ce contratreptele pot fi realizate din granit bej.

Amenajarea blaturilor de bucătărie

Blaturile de bucătărie pot fi realizate din granit, iar acest lucru înseamnă un plus de rezistență și de durabilitate, dar și condiții crescute de igienă. Blaturile din granit sunt folosite cu precădere în industria alimentației, deoarece acestea se pot curăța cu ușurință și nu necesită realizare din bucăți, cu rosturi în care să se acumuleze microbi. Din contră, blaturile pot fi realizate pe lungime, cu decuparea ulterioară a golurilor pentru diferite elemente specifice de bucătărie (chiuvetă, plită etc.).

Pardoseli din granit

Pardoselile din granit sunt unele dintre cele mai elegante și estetice, acestea având avantajul că nu se zgârie și nu se sparg. Ele sunt utilizate mai ales în contextul traficului ridicat, iar din acest motiv ele sunt utilizate chiar și în cazul instituțiilor sau a showroomurilor.

În case de locuit, pardoselile din granit pot fi realizate prin intercalarea acestui material cu travertinul sau cu marmura, efectul fiind cu adevărat deosebit. Pardoselile din granit interioare sunt realizate din granit lucios, însă pentru zone exterioare poate fi folosită varianta buciardată, care împiedică alunecarea și micile incidente cauzate de aceasta.

Suprafețe de podest

În zonele aferente scărilor există mici suprafețe de podest, care fac trecerea spre următorul rând de scări. Podestul poate fi realizat din granit, în nuanțe similare treptelor, contratreptelor sau pardoselii principale.

Granit pentru șeminee

Amenajarea interioară a locuințelor presupune uneori folosirea granitului în scopul decorării. Astfel, șemineele sunt un mod bun de a amenaja o locuință, iar pentru construirea măștii peste focar pot fi folosite elemente din granit. Granitul rezistă excelent de bine la temperaturi ridicate și la uzură, oferind în schimb o deosebită eleganță și frumusețe spațiilor.

Granitul este o piatră naturală deosebit de utilă în amenajările locuințelor, având o utilitate deosebit de mare. Alege pentru casa ta elemente din granit și bucură-te de rafinamentul pe care aceste finisaje le pot aduce pentru casa ta.

publicitate vrancea
Advertoriale

Acesta articol este un advertorial.