5 cele mai frumoase orașe din Germania perfecte pentru un City Break

17 aug. 2022

Există mult mai multe regiuni și obiective turistice decât faimosul Oktoberfest și Berlinul controversat.

Aventurează-te pe potecile Germaniei într-un City Break de unul singur, cu partenerul sau cu familia și vei descoperi ruinele romane, satele medievale și centrele orașelor baroce.

E greu să decizi ce oraș din Germania ar trebui să vizitezi mai întâi având în vedere unicitatea fiecăruia, așa că ne-am luat din timp să-ți culegem 5 cele mai frumoase orașe din țară pentru tine. Pleacă în escapadă într-un City Break în Germania și nu uita aparatul foto!

1.  Nuremberg

Când te gândești la acest oraș, poate că vestitele procese din Nuremberg au fost primul lucru care ți-a trecut prin minte, nu-i așa? Tribunalele criminalilor naziști de război au modelat o Germanie slabă după Cel De-al Doilea Război Mondial, iar toată această istorie este înscrisă în tot Nurembergul.

Un număr mare de clădiri medievale au supraviețuit de-a lungul timpului până astăzi, făcând din Nuremberg locul perfect pentru împătimiții istoriei de toate tipurile.

2.  Heidelberg

Heidelberg duce farmecul Germaniei la un nivel cu totul nou. Chiar pe malurile râului Neckar, orașul a fost locuit timp de mai multe milenii. Până la sfârșitul Evului Mediu, Heidelberg devenise deja un oraș important în Europa și a jucat un rol esențial în timpul Reformei.

Dimensiunile mici ale orașului și zonele rurale care-l înconjoară l-a scăpat de bombardamentele din timpul Celui De-al Doilea Război Mondial. Ca urmare, orașul pe care-l vezi în prezent este ceea ce s-a dezvoltat organic de-a lungul secolelor. Centrul baroc din Heidelberg și Castelul sunt doar două obiective pe care nu trebuie să le ratezi.

Verifică chiar acum ofertele de zbor disponibile pentru un concediu în Germania!

3.  Rothenburg ob der Tauber

Acesta este orașul pe care se bazează majoritatea basmelor și scenariilor fantastice. Te vei trezi transportat în lumea fraților Grimm în timp ce te plimbi pe străzile întortocheate ale Centrului Vechi – plin de clădiri medievale bine conservate de-a lungul timpului. Acest aspect unic l-a făcut deosebit de atractiv pentru cineaști și, cel mai probabil, vei putea recunoaște foarte ușor orașul dacă ai văzut filmele Harry Potter, Talismanele Morții partea 1 și partea 2.

4.  Leipzig

Leipzig este un exemplu excelent despre cât de superb poate fi atunci când vechiul se întâlnește cu modernitatea zilei de astăzi.

În trecut, Leipzig era o oprire importantă pe rutele comerciale ale Imperiului Roman, iar astăzi este printre cele mai importante centre comerciale. Chiar dacă a suferit modificări drastice în timpul Războiului Mondial, încă poți vedea istoria locală în piața Orașului Vechi și în mai multe biserici din diferite perioade arhitecturale.

5.  Lubeck

Lubeck se bucură de un mare statut ca oraș comercial încă din secolul al XIV-lea, când a devenit regina neoficială a Ligii Hanseatice. Dincolo de acest aspect, Lubeck este astăzi listat în cadrul Patrimoniului Mondial UNESCO ca fiind unul dintre cele mai bune exemple de oraș gotic din cărămidă, Centrul Vechi etalând în special mai multe clădiri în acest stil.

Planifică City Break-ul după propriile dorințe și aventurează-te în cele mai frumoase orașe din Germania!

publicitate vrancea
Advertoriale

Acesta articol este un advertorial.