Terase din lemn închise cu sticlă – protecție împotriva frunzelor și intemperiilor

16 oct. 2023

În momentul în care îi solicitați arhitectului să adauge și o terasă este important să cunoașteți tot ceea ce implică întreținerea ei. Dacă vă limitați doar la avantaje, cu siguranță, peste câțiva ani, veți fi nevoit să alegeți dintr-o listă cu compromisuri.

terase lemn

Terasa era doar un simplu loc de relaxare și de luat masa. În prezent, pe terase se amplasează televizoare, diverse electrocasnice, cărți. Se lasă încălțăminte. Scaunele din lemn au fost înlocuite cu diverse obiecte de mobilier – chiar dacă sunt de exterior, ele sunt expuse schimbărilor bruște de vreme și pisicilor din vecini. Înainte, acasă rămâneau persoanele în vârstă care puteau strânge obiectele rămase pe terasă dacă vremea se schimba. În prezent, marea majoritate a locuințelor răman singure în timpul zilei.

Recomandarea noastră este să acceptați faptul că modul în care noi ne împărțin timpul disponibil este cu totul altfel decât cel al generațiilor anterioare și modificările climatice din ultimii ani necesită noi cerințe de construcție. Suntem pe deplin de acord cu atașamentul față de terasele din lemn. Și noi le admirăm farmecul. Dar, cel puțin pentru exteriior, vă propunem anumite modele de terase închise.

Din acest motiv, în momentul în care ați decis că doriți o terasă din lemn închisă cu sticlă este indicat să vă stabiliți foarte clar ce așteptări aveți:

 • să vă protejeze de intemperii – furtuni, vijelii, troiene etc;
 • să vă protejeze de pisica vecinilor;
 • să vă protejeze termic.
  • și cum intenționați să o întrețineți în viitor. Dacă pe primul loc se află protecția față de intemperii, toți constructorii recomandă în prezent să alegeți materiale de calitate ridicată. Să alegeți produsele cele mai bune, chiar dacă sunt puțin mai scumpe. Să luați în calcul și cheltuielile de întreținere. Să admitem că veți alege un lemn de esență tare și un lac performant. Stilul arhitectonic actual, bazat pe suprafețe de teren minime, pe clădiri apropiate și garduri înalte, nu este prietenos cu terasele tradiționale din lemn. Pentru a evita expunerea teraselor la spațiul umed și rece de lângă gard arhitecții experimentați recomandă o încăpere suplimentară pe laterala respectivă.

   Dacă sunteți invitați să vă inspirați de la o terasă din lemn admirați confortul interior și ornamentele din lemn dar verificați și zonele mai sensebile pentru că tocmai zonele respective vor face în timp diferența. Este cunoscut faptul că avem tendința de a ne ascunde greșelile. Preferăm să ne etalăm reușitele și să ne ascundem greșelile sub preș. Atunci când intenționați să vă inspirați căutați și sub preș.

   O altă tendință care merită a fi conștientizată este cea de a face compromisuri atunci când suntem nevoiți să alegem. În cazul nostru, foarte multe persoane renunță la dorința de a avea un spațiu deschis către curte sau grădină în favoarea protecției în fața intemperiilor și temperaturilor scăzute. Tu nu renunța la spațiul deschis! Nu renunța la dorința de a avea o terasă deschisă, la dorința de a păși cu ușurință de pe terasă pe gazon! Nu renunța nici la aspectul unei terase de lemn! Nu renunța! Nu renunța pentru că acum există soluții cu ajutorul cărora poți avea o terasă din lemn care te poată proteja împotriva intemperiilor, a pisicii vecinilor, a schimbărilor bruște de temperatură și care să-ți mențină deschiderea dorită.

   Adevărata provocare a unei terase din lemn nu este întreținerea, frunzele sau intemperiile.

   De ce să închideți o terasă cu o tâmplărie din lemn când puteți alege o tâmplărie din aluminiu care imită lemnul?

   Închiderea unei terase cu termopane din aluminiu oferă numeroase avantaje. O montare corectă a unei terase începe încă de la stadiul de proiectare a imobilului sau măcar de la faza de planificare a amenajării terasei și se termină cu ultimele finisaje de zugrăvit. Astfel se asigură o integrare mai bună a elementelor de închidere cu restul construcției și permite obținerea unui rezultat estetic și funcțional optim.

   Implicarea unui arhitect sau a unui specialist în închideri cu termopane din aluminiu încă din stadiul de proiectare a imobilului poate asigura o soluție eficientă și bine pusă la punct pentru închiderea terasei cu termopane din aluminiu.

   Vă recomandăm portofoliul și oferta noastră de închideri terase.

SUGESTII
SUGESTII

Pentru detalii suplimentare și comenzi vă rugăm să accesați website-ul menționat în articol.

Arhivă editor: