Scări din lemn pentru un design interior armonios și elegant
Arhitecții moderni preferă proiectele cu spații deschise, bazate pe axe vizuale și tranziții elegante între podele și scări.
Dacă construiți o casă nouă cu un concept de cameră deschisă și axe vizuale între camere sau vă renovați căsuța confortabilă de la țară, la un moment dat veți ajunge și la scară. Pentru a putea obține în final o scară practică cu axe vizuale pe care ni le dorim cu toții, arhitecții recomandă ca fiecare proiect să conțină o imagine de ansamblu coerentă. Indiferent dacă construcția sau renovarea vor fi efectuate într-o singură etapă sau în mai mult etape este indicat să se stabilească anumite detalii înainte de începerea lucrărilor. Dimensionarea. Sistemele de prindere. Axele vizuale. Etc.
O scară sigură cu o cobărâre relaxantă trebuie să dispună de sisteme de prindere de încredere și să respecte anumite dimensiuni – cerințe care nu pot fi adaptate în timpul lucrării.
Dacă pasul este prea mic amprenta scării va fi prea mare și nu se va încadra în interiorul spațiului alocat. Dar dacă pasul este prea mare urcarea scărilor se va resimți ca și cum ați escalada o stâncă. Pentru a menține scările într-un unghi care poate fi urcat confortabil, este indicată o înclinare maximă de 42°. Un alt detaliu extrem de important îl reprezintă ușile de interior amplasate în imediata apropiere a scărilor. Această problemă de siguranță, cu posibile consecințe grave, trebuie conștientizată și soluționată încă din stadiul de proiect.
În afară de trepte, balustrada este partea unei scări cu care interacționați cel mai mult. Ea are un rol ergonomic și unul de siguranță. Trebuie să fie rezistentă, de încredere și la îndemână. Dacă balustrada este prea înaltă, nu veți putea ajunge la ea. Dacă este este prea joasă, nu doar că va fi incomodă, dar există și riscul de a cădea peste ea. Pentru a menține o balustradă, într-un interval ergonomic, aceasta ar trebui instalată între 900 mm și 1.000 mm deasupra liniei de pas a scării. Distanța dintre elementele verticale ale unei balustrade este și ea extrem de importantă. Chiar daca influențează designul scării, ea este aleasă astfel încât să minimalizeze riscul ca un copil să se strecoare printre ele.
Un alt detaliu extrem de important este înălțimea spațiului alocat pentru scara. Pe toată lungimea ei. Când urcăm sau coborâm pe o scară nu trebuie să ne fie teamă că ne lovim cu capul de tavan sau de o grindă.
În timp ce estetica și atractivitatea trebuie luate în considerare, ergonomia și cea mai bună utilizare a spațiului trebuie, de asemenea, bine planificate.
Lemnul este cel mai versatil dintre toate materialele folosite pentru a vă crea designul personalizat al scărilor.
Scările sunt o parte indispensabilă a unei case cu mai multe etaje. Proiectate elegant, cu o planificare și o arhitectură atentă, contribuie la obținerea unui design armonios și elegant al întregii case.
Dacă intenționați să construiți o scară din lemn, vă invităm să analizați portofoliul nostru de SCARI DIN LEMN.
Încă din 1990 firma noastră proiectează și fabrică uși și ferestre din lemn stratifiicat personalizate pentru orice destinație. Producția noastră de tâmplărie începe de la debitarea masei lemnoase (buștean) pe diverse specii, până la realizarea produselor finite.
Website: www.binale.ro
Arhivă editor: CONF BINALE IMPEX