Renunță la superstiții și cumpără din timp landoul și căruciorul pentru copii

31 oct. 2022

Renunță la superstiții și profită de reducerile de Black Friday din magazinul de articole bebeluși și copii Babymatters! Dacă abia aștepți să scapi de scutece sau nu a trecut prea mult timp de când ai scăpat poți alege un scaun auto pentru copii. Reducerile vor fi standard de 10% pentru toate produsele și toate brand-urile și se vor menține până pe 14 noiembrie.

magazin de articole bebeluși și copii

Prietenii de la Babymatters știu că, atunci când vine vorba de produse pentru copiii, calitatea primează de fiecare dată motiv pentru care am decis să acorde în prima săpătămână reducere de 10% la toate produsele de la anumite branduri: Cybex, Babyzen, Cybex Platinum, Cavoe, BeSafe, Lionelo, Nuna, Joie, Britax, Recaro, Anex, Thule, Gb, Chicco, Bentley, Qplay, Little Dutch, Motorola, Picca Loulou. În a doua săptămână reducerea se va menține doar pentru anumite branduri alese în funcție de stocurile disponibile și de cererea clienților.

De această dată, am preferat să-ți spun de la bun început de această promoție pentru a avea timp să alegi produsele dorite, să le adaugi în coș și să plasezi comanda. Spor la cumpărături și să aveți parte de cât mai multe bucurii!

De ce să cumpărăm din timp produsele pentru nou născuți

Una din primele superstiții care s-a prins ca scaiul de tărtăcuță în cele 9 luni a fost cumpărarea din timp a unor produse pentru cea mică. Dacă și cu parcă. Așa e obiceiul. Să nu cumperi! Bine, bine, dar dacă nu cumpărăm din timp cine mi le va cumpăra când voi vom reveni acasă împreună cu cea mică? Le cumpără rudele? Dar de unde ne cunosc rudele preferințele? Au înțeles ele faptul că noi preferăm să dăm un ban în plus pentru un produs mai calitativ? Și de aici a pornit o lungă discuție. O discuție din care noi am ieșit câștigători în cele din urmă.

Cele 9 luni sunt ultimele luni de liniște. Ele vor fi urmate de luni și ani cu provocări alese pe sprânceană de om cărunt. Acestea vor veni ca un tăvălug. În lipsa unor modele apropiate pentru tinerii părinți și a unui ajutor constant din partea familiei tensiunea acumulată se va resimți destul de repede. Lipsa de timp va fi evidentă. Cărțile ce așteaptă a fi citite se vor înmulți pe raft. Invitațiile la evenimente vor rămâne nedesfăcute. Lista de prieteni se va restrânge. Timpul va fi din ce în ce mai prețios.

Pentru a evita acest disconfort, noi am decis să ne cumpărăm din timp tot ceea ce am considerat necesar în prima perioadă. Primul pe listă a fost căruciorul pentru copii. A fost cumpărat tot de un Black Friday de pe un magazin online de articole bebeluși și copii. Văzusem modelul în parc la niște prieteni și ne-a plăcut. L-am căutat, am așteptat Black Friday și am profitat de ofertă.

De ce nu sunt în parcuri spații retrase rezervate pentru copiii care dorm

Dacă aș fi întrebat ce aș schimba prima și prima dată într-un oraș aș răspunde imediat parcurile. Sunt unul dintre cei care nu pot înțelege diferențele majore dintre declarațiile unor politicieni vizavi de schimbările climatice și atitudinea acestora față de spațiul verde din interiorul marilor orașe. Am o părere aparte despre orașele care organizează diverse conferințe pe tema impactului major a spațiului verde asupra sănătății populației dar singura verdeață din orașul respectiv se reduce la niște flori puse în câteva vaze. Suprafețele cu spații verzi au fost înlocuite cu dale. Trotuare. Străzi largi. Piste pentru biciclete. Acestea se întrețin mult mai ieftin și ajută la fluidizarea traficului.

De exemplu, discutăm despre poluarea din interiorul orașelor și despre cât de benefic este pentru copiii mici somnul afară, la umbra unui copac. Mai ales în timpul verii. Știu că pe alte meleaguri se mai trage câte un pui de somn afară și în sezonul rece. Acolo unde sunt, parcurile sunt luate cu asalt de persoane de toate vârstele. Adolescenți zgomotosși. Pensionari morocănoși. Adulți certăreți. Biciclete. Triciclete. Role. Animale de companie. Mai nou, drone și alte gadgeturi mobile. În tot acest iureș părinții sunt obligați să iasă cu căruțurile pentru copii. Micuții dorm. Cu siguranță ar prefera să audă un ciripit de păsărele.

Unul dintre motivele pentru care am ajuns unde am ajuns este atitduinea greșită față de individualism. Am început să fim din ce în ce mai puțini atenți la așteptările celor de lângă noi. Dorințele noastre primează și inventăm diverse explicații care să ne motiveze deciziile.

Cum ar fi dacă, într-o zonă retrasă a parcului, ar exista un loc destinat părinților cu căruțuri pentru copii? Un loc ferit de traseele iubitorilor de plimbări în aer curat. Un loc în care părinții să se poată retrage în liniște atunci când cei mici adorm. Un loc semnalizat corespunzător.

De ce să conducem prudent când copiii sunt în scaunul auto

De când sunt tată am fost mai atent la campaniile de promovare a scaunelor auto pentru copii. Modele noi. Mai înalte. Mai comode. Centuri de siguranță. Cu privirea către spate. Exemple de incidente în trafic, unele dintre ele cu urmări care ne pot afecta emoțional. De fiecare dată am urmărit cu atenție un anumit detaliu – viteza în trafic. De foarte puține ori am auzit cât de important este să adaptezi viteza atunci când ai copilul în scaunul auto pe bancheta din spate. Când ești singur în mașină poți să conduci cum vrei. Poți să pleci în trombă de la semafor și să faci slalom printre celelalte mașini. Dar când ai un copil în mașină încearcă să fii mai prudent. Privește mai des în oglinzile laterale și identifică din timp participanții în trafic care te pot pune în pericol. Lasă-i să te depășească! Fiecare conducător auto are drumul său.

Scaunul auto pentru copii are rolul de a-i proteja în cazul implicării într-un incident în trafic. Din păcate, o bună parte din șoferi consideră că cei mici sunt în siguranță dacă sunt așezați în scaunul auto. Greșit. Nu sunt în sigurnață. Sunt mai protejați, dar nu sunt în siguranță. Această abordare superficială este mai gravă în cazul deplasărilor în afara localităților. Șoferii se lasă ademeniți de performanțele ridicate ale propriilor autoturisme și de stabilitatea acestora la drum lung. Ce plăcut este la volan!!! Ce frumos apunele soarele! Ce norocoși sunt! Prezența copiilor în spate coboară pe un loc secund. Relaxare. Veselie. Punct negru.

Dacă ar fi după mine, aș limita viteza pentru autoturismele care au lipit pe capota din spate semnul copil la bord. Dacă ai un copil la bord mergi mai încet. Ceilalți conducători auto sunt mai prudenți la rândul lor când te întâlnesc în trafic. Dar dacă tu ai lipit acest indicator și conduci ca un adolescent plecat în vacanță pe litoral … În urmă cu câțiva ani am întâlnit pe autostradă un autoturism cu numere din Germania care avea un indicator „Copil la bord” cu led-uri. Când m-am apropiat prea mult de el s-a aprins. M-a avertizat că sunt prea aproape și că ei au un copil. Când i-am depășit m-am uitat spre ei. Copilul dormea în scaunul auto. Ne-am salutat reciproc și ne-am văzut fiecare în liniște de drum.

Acestea fiind zise, îți reamintesc că reducerile vor fi standard de 10% pentru toate produsele și toate brand-urile și se vor menține până pe 14 noiembrie ac.

SUGESTII
SUGESTII

Pentru detalii suplimentare și comenzi vă rugăm să accesați website-ul menționat în articol.

Arhivă editor: