Cum să servești vodka cu eleganță și stil? 4 sfaturi utile
Consumată cu responsabilitate, atunci când timpul liber îți permite să te întâlnești cu prietenii tăi apropiați, vodka poate învălui într-un aer de distracție întreaga atmosferă. Vrei să comanzi online vodkă pentru următoarea petrecere?
Vezi cum trebuie alese cele mai bune sortimente, cum se poate servi corect această băutură, ce preparate culinare pot face pairing cu vodka și ce cocktailuri pe baza acesteia sunt cel mai simplu de realizat.
Cum alegi cea mai bună vodkă
Fiecare sortiment de vodka are anumite caracteristici, iar cunoașterea acestora te ajută să alegi un tip de băutură potrivit pentru gusturile tale. Eticheta poate oferi informații utile despre calitatea sortimentului de vodka, cum ar fi țara de origine, gradul de alcool, ingredientele utilizate și anul de producție. O atenție deosebită ar trebui acordată țării de origine, deoarece unele regiuni sunt renumite pentru producția de vodka de înaltă calitate.
Gustul și aroma sunt elemente esențiale pentru alegerea ta. Pe piață sunt disponibile tipuri de vodka ale căror gusturi pot fi ușor dulci sau chiar fructate. Evident, lista este una mult mai ofertantă, în cazul în care preferi o vodka cu gust clasic, neinfluențat de diferite arome. Este important să faci diferența între o vodka bună și un produs de calitate inferioară, care poate avea un gust puternic de alcool sau poate cauza arsuri pe gât.
Brandul este un alt factor important pentru o astfel de alegere. Smirnoff, vodka Grey Goose, 1L, sau vodka Belvedere, 0.7 L sunt doar câte dintre produsele emblematice pentru această categorii, apreciate pentru calitatea lor. Cu toate acestea, poți testa și produse mai puțin cunoscute, dar asociate unui raport calitate-preț foarte ofertant.
Cum trebuie servită vodka
Pentru a savura cu adevărat un sortiment de vodkă, este important să îl servești la temperatura potrivită și să folosești paharele corecte. Iată câteva recomandări legate de acest subiect:
Vodka trebuie servită la o temperatură de aproximativ -6°C, pentru a-i conserva caracteristicile. Acest nivel termic optim se poate realiza prin păstrarea sticlei în congelator pentru câteva ore, înainte de servire. Pentru a aprecia adevărata esență a băuturii, ar trebui servită în pahare de tip shot, nu în pahare obișnuite.
Paharele trebuie răcite în prealabil, pentru a se asigura o temperatură de servire optimă. De asemenea, prin răcirea băuturii, intensitatea nivelului de alcool (tăria) nu va mai avea același impact puternic asupra papilelor gustative. Dacă preferi gheața, aceasta trebuie obținută din apă purificată, astfel încât proprietățile produsului să nu fie alterate. Nu trebuie lăsată să se topească integral, deoarece diluează băutura.
Materialul din care sunt confecționate paharele poate influența întreaga experiență. Paharele de vodka sunt în general realizate din sticlă sau cristal. Cele din cristal sunt considerate mai elegante și pot adăuga o notă de rafinament oricărei ocazii. Acestea sunt mai subțiri și mai ușoare decât cele din sticlă, ceea ce poate influența și modul în care vodka este percepută în interiorul cavității bucale.
Daca sunt incluse mai multe tipuri de băuturi alcoolice pe lista unei sesiuni de tasting, vodka ar trebui să fie servită cu prioritate, deoarece are un gust nu la fel de pregnant ca whisky-ul, romul sau lichiorul. În caz contrar, caracteristicile unice ale acesteia n-ar mai fi la fel de simplu de observat.
Preparate culinare compatibile cu vodka
Vodka se potrivește de minune cu mâncăruri care au arome puternice. De exemplu, preparatele picante, sărate sau afumate se îmbină perfect cu gustul neutru al acesteia, creând o armonie gustativă deosebită. Putem menționa aici mâncăruri precum cârnații afumați, brânzeturile cu arome tari sau peștele marinat, care vor fi complementate de vodkă.
În ceea ce privește meniul de aperitive compatibile cu diferite sortimente, putem prezenta aici exemple de preparat precum pâinea neagră cu unt și icre, o combinație clasică și delicioasă. De asemenea, în tradiția rusă, vodka este servită frecvent cu caviar, ceea ce completează gustul sărat al acestuia. Aceste aperitive vor crea o experiență culinară deosebită.
Pentru felurile principale, poți alege stroganoff-ul de vită sau gulașul. Aceste feluri de mâncare, cu arome intense și o consistență bogată, se vor potrivi de minune cu diferitele sortimente de vodkă pe care le servești în timpul mesei, aducând un plus de savoare și echilibru gustativ. De asemenea, fructele de mare sau peștele gras sunt alte opțiuni care pot genera contraste interesante, în combinație cu această băutură alcoolică.
Cele mai bune cocktailuri cu vodkă
De pe lista cu cele mai populare cocktailuri cu vodka nu poate lipsi celebrul Martini, un cocktail elegant și rafinat, realizat cu vodka, vermut uscat și garnisit de fiecare dată cu o măslină verde. Bloody Mary este un alt clasic, fiind o combinație revigorantă de vodka, suc de roșii, sos Worcestershire, suc de lămâie, sare și piper.
White Russian este un cocktail alcoolic pe bază de vodka, lichior de cafea și lapte. Lista este continuată cu Moscow Mule, cocktail alcoolic în a cărui formulă se regăsesc vodka, sucul de lime și berea cu ghimbir.
De asemenea, există diferite rețete ce propun combinații inedite ale acestei băuturi cu sucuri de fructe, băuturi energizante, siropuri sau condimente, așa cum este, de exemplu, cocktailul Vodka Cranberry Smash.
Ai la îndemână cele mai importante sfaturi pentru servirea corectă a unui sortiment de vodkă! Poți intra acum pe nitelashop.ro, pentru a descoperi cele mai bune oferte ale acestui moment. Descoperă cel mai bun pret la vodka și comandă online sortimentul pe care vrei să-l deguști alături de prietenii tăi, în timpul liber. Este important să consumi ocazional și responsabil această băutură alcoolică, pentru a nu te expune în fața unor probleme de sănătate grave!
Acest articol este un advertorial.
Pentru detalii suplimentare și comenzi vă rugăm să accesați website-ul menționat în articol.
Arhivă editor: PUBLICITATE