All-rounder electric al unei noi ere: premiera mondială a modelului ID.7 Tourer de la Volkswagen

4 mart. 2024

Mașină de familie mare: cu ID.7 Tourer, una dintre primele mașini electrice de familie din clasa superioară de dimensiuni medii își face debutul în Europa
Spațiu generos: ID.7 Tourer oferă loc pentru cinci persoane cu până la 605 litri de bagaje. Cu două persoane la bord, capacitatea de încărcare crește până la 1.714 litri
Autonomie mare: ID.7 Tourer va fi disponibil cu două dimensiuni de baterii. Versiunea de vârf este așteptată să atingă autonomii de până la 685 km
Confort deosebit: un nou aer condiționat automat, scaune opționale cu masaj punctual și aer condiționat, și noua aplicație Wellness In Car oferă o experiență de clasă premium.

ID.7 este modelul de vârf printre modelele electrice Volkswagen – o limuzină fastback progresivă cu o autonomie mare. Volkswagen își extinde acum portofoliul ID.7 în Europa cu o mașină de familie: noul ID.7 Tourer. Este una dintre primele mașini de familie complet electrice din clasa superioară de dimensiuni medii. Volkswagen este de asemenea prezentă în această clasă cu noul Passat Variant. Ambele linii de produse se completează reciproc și acoperă împreună toate tipurile relevante de propulsie – de la motoarele pe benzină și motorină foarte eficiente la hibrizii plug-in cu o autonomie electrică prevăzută de peste 100 de kilometri (WLTP) și vehicule complet electrice. Noul ID.7 Tourer combină avantajele emisiilor mobilității electrice cu autonomii lungi WLTP (până la 685 km), un peisaj de cockpit de înaltă calitate, confortul deosebit în călătorii și spațiozitatea superioară – făcându-l o mașină ideală pentru afaceri. Precomenzile la nivel european sunt programate să înceapă în primul trimestru al acestui an.

Clasa superioară de dimensiuni medii puternică. Imelda Labbé, Membru al Consiliului de Administrație al Mărcii Volkswagen, responsabil pentru Vânzări, Marketing și Post-vânzare, declară: „Noul ID.7 Tourer este un model de familie perfect, mai ales pentru familii și șoferi pe distanțe lungi. Cu mult spațiu și un nivel ridicat de confort, impresionează pe deplin electric cu autonomii lungi!” ID.7 Tourer va fi produs împreună cu limuzina fastback ID.7 și SUV-ul ID.4 la fabrica de mobilitate electrică din Emden, Germania.

Electric all-rounder. ID.7 Tourer diferă semnificativ de limuzina fastback în partea din spate. Linia sa lungă a acoperișului și tranziția sa elegantă către capacul portbagajului sunt caracteristici de design remarcabile ale mașinii electrice de familie. În ceea ce privește stilul, Tourer este o combinație între o mașină de familie clasică în formatul Passat și un shooting brake dinamic precum Arteon. Datorită înălțimii crescute în partea din spate, volumul compartimentului de bagaje este chiar mai mare decât cel al limuzinei fastback: cu cinci persoane la bord, ID.7 Tourer are o capacitate de încărcare a bagajelor de până la 605 litri (spătarul scaunului din spate în poziție de încărcare). Atunci când este încărcat până la spătarele scaunelor din față și până la plafon, această cifră crește până la 1.714 litri.

Până la 685 km autonomie WLTP. Noul ID.7 Tourer este echipat cu un sistem de propulsie electric de ultimă generație. Volkswagen va oferi două dimensiuni diferite de baterii pentru ID.7 Tourer. În funcție de conținutul de energie al bateriei, mașina electrică de familie este așteptată să atingă autonomii WLTP de până la 685 km. Cea mai mare baterie este proiectată pentru o capacitate maximă de încărcare de până la 200 kW la stațiile de încărcare rapidă DC. La acest nivel de putere, bateria poate fi reîncărcată de la 10 la 80 la sută în mai puțin de 30 de minute.

Display-ul head-up AR ca standard. Noul ID.7 Tourer va fi lansat cu caracteristici tehnologice inovatoare, inclusiv un display head-up cu realitate augmentată (AR) echipat ca standard. Acesta proiectează informații relevante călătoriei în câmpul vizual al șoferului, astfel încât ochii să rămână concentrați pe drum. În același timp, display-ul head-up AR schimbă arhitectura cabinei de pilotaj pentru că permite instrumentelor clasice să devină compacte.

Aplicația nouă Wellness In-Car. În noul ID.7 Tourer, Volkswagen implementează confort de clasă premium. Acest lucru este posibil cu detalii precum grilele de ventilație acționate automat de mici motoare de control și scaune ergonomice cu o nouă funcție de masaj punctual și aer condiționat automat. O altă inovație la bord este plafonul panoramic cu sticlă inteligentă – aici, straturile de sticlă pot fi comutate electronic pentru a fi fie opace, fie transparente. Aplicația Wellness In-Car este, de asemenea, complet nouă. Aceasta permite ajustarea diferitelor funcții ale vehiculului prin intermediul a trei programe preconfigurate (Fresh Up, Calm Down și Power Break) care pot ajuta la îmbunătățirea stării de bine în timpul călătoriei sau pauzelor. În funcție de echiparea vehiculului, aplicația accesează iluminatul ambiental, sunetul, aerul condiționat, funcția de sticlă inteligentă, aerul condiționat al scaunelor și masajul scaunelor, precum și ID.LIGHT și ecranul infotainment.

scorpion focsani
Scorpion Exim

Scorpion, dealer autorizat Volskwagen și Weltauto, service autorizat Volkswagen, Audi și Weltauto.

Adresa: Focsani, Calea Moldovei nr. 16
Telefon: 0237/236.866
Website: www.scorpion.ro

Arhivă editor: