5 sfaturi pentru a împiedica decolorarea hainelor

17 mart. 2023

Dacă ți s-a întâmplat măcar o dată să renunți la anumite piese vestimentare pentru că s-au decolorat, cu siguranță, îți dorești ca acest lucru să nu se mai repete. Totuși, estomparea culorilor este o problemă frecventă când vorbim despre spălatul hainelor.

Există mai mulți factori care duc la decolorarea hainelor, ce sunt legați fie de modul în care speli rufele, fie de calitatea materialelor. Iată cum poți să te bucuri de piese colorate intens, indiferent de numărul de spălări și cum să împiedici decolorarea!

Separă tot timpul hainele colorate de celelalte

De obicei, decolorarea hainelor se produce atunci când punem la spălat haine albe, amestecate cu cele colorate. Din neatenție, putem uita în mașina de spălat un tricou roșu, care ne colorează toate articolele mai deschise la culoare. Din acest motiv, sortarea hainelor înainte de spălare este un pas esențial, pe care nu trebuie să-l omiți. Hainele pot fi separate și în funcție de nuanțe sau de intensitatea lor.

De pildă, cele verzi pot fi introduse în mașina de spălat alături de haine roșii sau mov. Există și șervețele special destinate pentru haine, care împiedică transferul de culoare de pe un articol pe altul.

Alege programul de spălare potrivit

Mașina de spălat îți este un ajutor de nădejde pentru a curăța hainele colorate. Din acest motiv, ar fi bine să verifici și recomandările producătorului privind curățarea lor. De regulă, hainele colorate se spală la programele dedicate țesăturilor delicate, la temperaturi de maximum 40 de grade Celsius. Citește întotdeauna și eticheta produsului, care-ți poate indica ce condiții se pretează pentru spălarea articolelor colorate.

Dacă ți s-a decolorat jacheta preferată, comandă paltoane colorate de pe dyfashion.ro. Ține cont de instrucțiunile noului palton și vezi dacă se poate spăla la mașină. În caz contrar, poți să apelezi la curățătoriile profesionale, unde specialiștii vor avea grijă de haina ta.

Nu aglomera mașina de spălat

Deși ai putea crede că nu există o legătură între decolorarea hainelor și cantitatea lor din mașina de spălat, nu o supraîncărca. Detergenții folosiți nu vor fi distribuiți corect, iar clătirea se va realiza parțial sau deloc.

Poți să vezi urme albe de detergent pe hainele tale colorate sau obiecte vestimentare care și-au pierdut din intensitatea nuanțelor. Dacă lași suficient spațiu liber în interiorul cuvei, hainele se pot mișca liber și se vor spăla corespunzător.

Spală hainele colorate cu apă rece

Poți să speli hainele colorate cu apă rece, ca să previi decolorarea acestora. Chiar dacă temperaturile ridicate pot să curețe eficient țesăturile, acest lucru va duce la estomparea nuanțelor.

Nu te îngrijora, detergenții sunt creați pentru a curăța optim piesele tale colorate și la temperaturi joase, de 30 sau 40 de grade Celsius.

Nu uita să verifici detergentul

Poate că nu îți dorești să cumperi câte un detergent pentru fiecare categorie de culoare, însă cel pentru haine colorate merită atenția ta. Verifică atent detergentul din magazine și vezi dacă este destinat articolelor colorate. Alege de fiecare dată produse blânde și delicate cu țesăturile tale.

Poți să te asiguri și că adaptezi programul de spălare în funcție de culoarea și tipul țesăturilor, dacă mașina ta are acest sistem. Optează pentru programe de rufe delicate și temperaturi joase pentru colorate, ca să fii sigur că se spală corect.

Nu ești nevoit să spui nu hainelor colorate, dar trebuie să acorzi atenție procesului lor de curățare. Ai în vedere aceste sugestii care împiedică decolorarea și bucură-te de piesele tale în nuanțe vesele pentru cât mai mult timp!

publicitate vrancea
Advertoriale

Acesta articol este un advertorial.