2 tipuri de pardoseli din beton și utilizările lor

6 iun. 2023

Pardoselile din beton sunt extrem de durabile și rezistente la uzură, impact și trafic intens.

Betonul poate fi modelat și finisat într-o varietate de moduri, oferind o gamă largă de opțiuni de design și stil. Pardoselile din beton sunt ușor de curățat și de întreținut. Ele nu necesită frecvent reparații sau înlocuiri și pot rezista mult timp fără deteriorări semnificative.

Beton elicopterizat

Betonul elicopterizat este unul dintre cele mai comune și populare tipuri de pardoseli din beton – atât în mediul industrial, dar și în cel comercial, rezidențial sau agricol – și este utilizat pe scară largă pentru o multitudine de tipuri de spații, exterioare sau interioare. Fie că este vorba de pardoseli pentru hale agricole, parcări sau pardoseli pentru hale industriale – betonul elicopterizat poate fi o soluție rapidă și eficientă din punct de vedere economic.

După ce betonul este așezat în cofraj și nivelat, un aparat denumit elicopter este utilizat – când betonul este încă umed – pentru a netezi și nivela mecanizat suprafața betonului. Poate fi realizat în diferite culori, este deosebit de rezistent iar întreținut corespunzător poate dura peste 10 ani în condiții de trafic intens.

Beton periat

Betonul periat este un tip de pardoseală utilizat de obicei pentru pardosirea suprafețelor sigure. După turnare, betonul este “periat” cu o mătură cu peri rigizi, acest procedeu face din betonul periat un pavaj anti-alunecare. Betonul periat este, de asemenea, una dintre cele mai accesibile opțiuni când vine vorba de realizarea unei intrări de acces, a unei rampe sau a unei pardoseli pentru o hală agricolă, așa că este o alegere excelentă în cazul în care aveți un buget redus.

Este o pardoseală deosebit de ușor de realizat, este eficient din punct de vedere economic, se realizează repede și își îndeplinește în totalitate scopul de pardoseală antiderapantă. Este utilizat pentru pavarea drumurilor agricole, drumurilor cu pante abrupte, rampe, trotuare, parcari, drumuri rurale etc..

În cazul în care sunteți interesat(ă) de realizarea unei pardoseli din beton periat sau beton elicopterizat în București sau Târgoviște puteți găsi mai multe informații pe site-ul: www.betonelicopterizatbucuresti.ro.

SUGESTII
SUGESTII

Pentru detalii suplimentare și comenzi vă rugăm să accesați website-ul menționat în articol.

Arhivă editor: