De ce sa apelam la tratare afectiuni prin acupunctura
Cu totii am auzit vorbindu-se despre acupunctura ca terapie alternativa in cazul unui numar destul de mare de afectiuni.
Desi unii sunt sceptici, altii considera ca acupunctura este eficienta si non-invaziva, fiind astfel perfecta pentru cei care nu doresc sa experimenteze anumite tratamente agresive. Desigur, alegerea este a fiecaruia, insa in cele ce urmeaza, pentru a va ajuta sa va hotarati vom afla mai multe aspecte legate despre ce este acupunctura si de ce sa apelam la tratare afectiuni prin acupunctura.
Acupunctura este o procedura straveche, utilizata in medicina traditionala chineza, pentru tratamentul afectiunilor din organism. In sensul cel mai strict, inseamna aplicarea acelor de calibru mic in diferite puncte ale corpului, fiind o procedura deosebit de utila pentru ameliorarea durerii. Acupunctura ajuta la vindecarea organismului prin inducerea anumitor modificari fiziologice. Fiecare punct de acupunctura are actiuni specifice atunci cand este stimulat.
Practicile acestui tip de tratament par foarte vechi: gasim o practica asemanatoare in India acum aproximativ 7000 de ani, insa acupunctura sa cum o cunoastem a aparut in China acum 5000 de ani, prin utilizarea oaselor de peste. Acupunctura nu este benefica numai pentru oameni, ci si pentru animale. Primele inregistrari ale acupuncturii veterinare au fost identificate in India pentru tratamentul elefantilor in urma cu 3000 de ani.
Acupunctura este practicata in prezent in toata lumea, in medicina umana si veterinara, pentru a trata o mare varietate de afectiuni, fie ca unica terapie, fie alaturi de tratamentele occidentale.
Care este principiul acupuncturii?
In medicina traditionala chineza, animalele si oamenii sunt vazuti ca niste bucati minuscule ale unui univers infinit supus legilor care guverneaza toate vietuitoarele si obiectele. De asemenea, o boala este considerata ca un dezechilibru al fortei vietii (Qi) intre doua polaritati, yin (-) si yang (+). Cauzele trebuie determinate si eliminate din mediul pacientului. Astfel, acupunctura este folosita pentru a „comunica” cu organele si tesuturile corpului prin canale speciale sau meridiane.
In acest context, acupunctura este doar o procedura a unui sistem medical mult mai mare folosind si moxibustia, masaje, exercitii de respiratie, nutritie, medicina pe baza de plante sau chiar filosofie.
Cine practica acupunctura?
Acupunctura nu trebuie efectuata niciodata fara un diagnostic medical adecvat si o evaluare continua a starii pacientului. Acest lucru se datoreaza faptului ca acupunctura poate masca durerea sau alte semne clinice care ar putea intarzia diagnosticul medical dupa inceperea tratamentului.
In cele din urma, acupunctura poate fi combinata cu majoritatea terapiilor conventionale si alternative. Interactiunile diferitelor terapii sunt evaluate de practicant.
Inainte de a va stabili o abordare de tratament, este esential sa obtineti un diagnostic adecvat si apoi sa examinati toate optiunile, inclusiv acupunctura si cele oferite de medicina conventionala. Acpunctura trebuie deci practicata de medici in toata regula ce au la baza, desigur, instruirea de acupuncturist. Pentru informatii si tratamente, va sugeram Acupunctura Bucuresti.
Ce poate vindeca acupunctura?
Acupunctura si-a demonstrat eficacitatea stiintifica in peste 100 de patologii. De asemenea, acupunctura ofera 70-90% rezultate bune in afectiuni acute sau cronice dureroase. In urma practicarii si observatiilor amanuntite, s-a dovedit ca acupunctura functioneaza, mai ales in aceste situatii:
- Incontinenta.
- Tulburari musculo-scheletice, hernii de disc, tulburari neurologice traumatice, osteoartrita .
- Anumite tulburari cardiovasculare.
- Boli cronice ale tractului respirator (astm , emfizem).
- Tulburari dermatologice (dermatita alergica).
- Tulburari gastrointestinale (balonare, varsaturi, colici).
- Anumite tulburari de reproducere.
- Anumite tulburari de anxietate.
- Cand analgezicele si medicamentele antiinflamatoare au fost ineficiente sau au prezentat efecte secundare.
- In cazurile in care interventia chirurgicala nu este recomandata.
- La persoanele cu infectii ale urechii, acupunctura imbunatateste eficacitatea tratamentelor cu antibiotice.
- Acupunctura este, de asemenea, o terapie preventiva si ajuta la mentinerea muschilor si tendoanelor rezistente la ranire. Sportivii pot beneficia de acupunctura pentru a-si mentine starea fizica in paramentrii optimi.
In unele cazuri, acupunctura poate sa nu fie eficienta sau sa nu fie folosita. De exemplu, la un pacient deosebit de anxios, propria eliberare de adrenalina neutralizeaza beneficiile acupuncturii. De asemenea, in unele tipuri de cancer, utilizarea acupuncturii pe pete poate accelera raspandirea cancerului.
Cum se efectueaza tratamentele cu acupunctura?
Tratamentele de acupunctura dureaza intre 10 secunde si 30 de minute si pot fi recomandate o data sau de doua ori pe saptamana. Frecventa si durata tratamentului depind de pacient si de boala. Acupunctura imbunatateste simptomele in 5 pana la 6 sesiuni.
De multe ori, in primele 48 de ore dupa tratament, pacientul poate fi somnolent, ceea ce indica faptul ca se dezvolta anumite modificari fiziologice. Aceasta faza este urmata de o imbunatatire a starii pacientului.
Este dureroasa acupunctura?
Inserarea acelor este practic nedureroasa si nu induce sangerari. Odata plasate, acele nu genereaza durere, persoanele carora li se aplica aceste ace fiind apoi relaxate sau chiar somnoroase. Acele sunt introduse ca atare, fara decupare sau dezinfectare a pielii. Desigur, este vorba despre ace igienice, de unica folosinta.
Acupunctura este o forma sigura de tratament medical atunci cand este administrata de un medic instruit. Prezinta rareori efecte secundare.
Concluzie
In concluzie, ar trebui sa retinem ca:
Acupunctura poate fi un tratament adjuvant util, ce trebuie insa practicat doar de un medic acreditat deoarece pot exista riscuri, mai ales in absenta unui diagnostic precis sau atunci cand este pus un diagnostic gresit.
Acupunctura functioneaza, dar incercati sa alegeti un practicant care s-a dovedit a avea succes in tratarea problemelor similare cu cele pe care doriti sa le prezentati. Din nou, recomandam Acupunctura Bucuresti.
Daca medicina occidentala a esuat si nu ati avut rezultatele scontate, nu aveti nimic de pierdut daca incercati tratamentul de acupunctura. Au existat numeroase cazuri in care multe persoane si-au alinat suferintele doar cu ajutorul acupuncturii.
Acest articol este un advertorial.
Pentru detalii suplimentare și comenzi vă rugăm să accesați website-ul menționat în articol.
Arhivă editor: PUBLICITATE