Cele mai bune jocuri de strategie pentru copii
Jocurile de strategie reprezintă o modalitate perfectă de a petrece timp de calitate în familie, dar și de a-i oferi micuțului tău ocazia de a-și dezvolta diverse abilități.
Nu ești sigură ce fel de jocuri sunt mai potrivite pentru a pune la încercare gândirea copilului tău? Ți-am pregătit câteva idei de jocuri de strategie potrivite pentru copii, care te vor scoate din impas data viitoare când nu mai știi ce activități să-i propui.
1. Șahul
Șahul este unul dintre cele mai vechi și mai populare jocuri de strategie din lume și unul care poate fi învățat la orice vârstă. Regulile în sine nu sunt dificil de reținut. Provocarea constă în a înțelege cum anume trebuie să-și construiască o strategie pentru a captura piesele inamicului, protejându-le în același timp pe ale sale, ținând cont și de faptul că fiecare mișcare, a sa sau a adversarului, poate schimba rezultatul jocului.
Îl ajută să-și îmbunătățească memoria și abilitatea de a gândi critic, îl învață cum să privească lucrurile din mai multe perspective, să aibă răbdare și să se concentreze asupra unei activități anume, dar și să accepte o înfrângere, atunci când este cazul.
Un alt avantaj este acela că poți găsi diverse variante ale acestui joc, fie că este vorba de modul în care arată piesele, fie că este vorba de o variație a jocului în sine. Toate acestea îl fac unul dintre cele mai căutate jocuri de strategie pentru copii și pentru adulți deopotrivă.
2. X și 0
Pentru mulți dintre noi, este primul joc de strategie pe care l-am învățat. Se joacă în doi iar regulile sunt foarte simple. În varianta clasică, fiecare jucător trebuie să marcheze pe rând câte o căsuță dintre cele 9 disponibile. Câștigă primul care reușește să marcheze 3 căsuțe adiacente. Ca și în cazul șahului, pentru a câștiga contează nu doar cât de bine îți planifici propriile mișcări, ci și cât de atent ești la mișcările adversarului și dacă știi sau nu să le întorci în favoarea ta.
Ai nevoie doar de o coală de hârtie și de un pix sau creion ori poate de o bucată cretă, pentru că este un joc ce se poate juca atât în interior, cât și în exterior, la orice vârstă. Dacă varianta tradițională ți se pare prea simplă, există și variante mai complicate ale acestui joc. Trebuie doar să o alegi pe cea potrivită pentru tine.
3. Turnul instabil
Este un alt joc clasic de strategie potrivit pentru copii și presupune mai întâi construirea unui turn prin stivuirea unui blocuri din lemn (3 piese pe etaj) și apoi extragerea acestor blocuri, rând pe rând, și așezarea lor în vârful turnului, fără a-l dărâma. Reprezintă o modalitate distractivă de a-i oferi copilului tău ocazia de a-și exersa îndemânarea și de a-l ajuta să învețe să gândească strategic, să aibă răbdare și să se concentreze.
Poate fi jucat de doi sau mai mulți jucători, este la fel de interesant pentru adulți ca și pentru copii, regulile nu sunt complicate și pot fi ușor explicate chiar și unui jucător cu o vârstă mai fragedă și, ca și în cazurile de mai sus, există diverse variante ale acestui joc. De exemplu, copiii mai mici ar putea fi atrași de un joc ale cărei piese sunt mai colorate sau decorate cu personajele preferate.
Data viitoare când cauți idei pentru o activitate de familie amuzantă, dar care în același timp îl va ajuta pe copilul tău să-și dezvolte diverse abilități, optează pentru un joc de strategie. Cele trei propuse mai sus se pot juca atât în interior, cât și în aer liber, nu ocupă mult spațiu în camera copilului și pot fi transportate cu ușurință. Există însă și alte jocuri de strategie pe care le pot juca și copiii, de la cele de cărți până la domino sau remi. Trebuie doar să le alegi pe cele de care crezi că ar fi atras micuțul tău sau pe care le poate juca.
Acest articol este un advertorial.
Pentru detalii suplimentare și comenzi vă rugăm să accesați website-ul menționat în articol.
Arhivă editor: PUBLICITATE