Un mod economic, eficient și ecologic de a te încălzi iarna cu peleți și brichete

Încălzirea unei case nu ar trebui să mai fie o problemă pentru niciun vrâncean, și asta deoarece la Panciu există o societate care produce un combustibil solid, absolut ecologic, obținut din coji de semințe de floarea soarelui.

brichetePELLET FABRIQUE SRL este una dintre puținele fabrici din țară ce folosește tehnologie de ultimă generație în ceea ce privește producerea peleților și brichetelor necesare încălzirii unei locuințe.

Pentru că în ultima perioadă proprietarii de case doresc să înlocuiască lemnul ca materie primă pentru centrale sau șeminee, nu doar din motive financiare, ci și pentru a proteja mai mult mediul înconjurător, la PELLET FABRIQUE se folosesc ca materie primă cojile de semințe de floarea soarelui.

Astfel, aceste coji de semințe devin o alternativă la folosirea lemnului pentru încălzire și, sub formă de peleți și brichete, sunt folosite pentru producerea căldurii, a apei calde menajere, în sobe și centrale, pentru spitale grădinițe sau clădiri administrative, dar și pentru consumatori casnici și industriali.

Tehnologia folosită în fabrica peleți brichete este importată din Italia și face dintr-un deșeu un combustibil avantajos, economic și ecologic. Mai mult, cenușa rezultată în urma arderii, bogată în minerale, poate fi folosită ca și îngrășământ natural.

Brichetele reprezintă cea mai simplă soluție pentru a obține energie la costuri mici. Fac parte din gama combustibililor regenerabili, rezultând în urma unui proces de comprimare a cojilor de semințe de floarea soarelui, caracterizat prin creșterea densității și mărirea puterii calorice.

Brichetele din coji de semințe reprezită cel mai potrivit înlocuitor al lemnelor de foc. Pot fi utilizate în orice tip de sobă, arzător, centrale termice, șeminee, boilere, cazane ce funcționează pe lemn.

Brichetele nu conțin coloranți, aditivi sau chimicale, singurul liant natural ce se regăsește în conținutul brichetelor este lignina ce are rolul de a menține brichetele compacte, fiind 100% ecologice. Încălzirea cu ajutorul brichetelor din coji semințe de floarea soarelui asigură o ardere fără emisii de CO2 și reprezintă o soluție ecologică oportună.

Avantaje brichete

• este un produs uscat cu o umiditate de 9%, ceea ce asigură un randament mult mai bun decât lemnul;
• se aprinde ușor și datorită puterii calorice foarte mare au o perioadă de ardere mult mai mare față de lemn, mangal sau cocs;
• nu emană miros sau scântei;
• spațiul de stocare este mic.

Sfaturi de utilizare: brichetele se dilată în timpul arderii, prin urmare nu umpleți soba în mod excesiv, nu folosiți benzină, alcool sau alte lichide ușor inflamabile în momentul aprinderii, feriți brichetele de umiditate.

Peleții, un combustibil cu ardere curată fabricat din coji de semințe de floarea soarelui, sunt și ei o alternativă de încălzire cu cost stabil și fără poluare.
Peleții au formă cilindrică, diametrul acestora fiind de 6 mm pentru uz caznic și 8 mm pentru uz industrial.

Sunt realizați prin comprimarea și extrudarea la presiune înaltă a cojilor de semințe de floarea soarelui și fără a se folosi coloranți, aditivi sau chimicale. Stabilitatea formei peleților este dată de prezența ligninei, un liant natural ce are rolul de a menține forma cilindrică a peleților.

Peleții pot fi utilizați în instalații de ardere autorizate,centrale termice pe peleți pentru uz caznic sau cazane industriale pe peleți pentru producerea apei calde, agent termic sau abur industrial, cât și pentru încălzirea serelor și solariilor.

Avantaje peleți

• este un produs uscat cu o umiditate de 7%, ceea ce asigură un randament mult mai bun decât lemnul curat, respecta mediul și prezintă emisii neutre de CO2 și o putere calorică foarte mare.

pellet vrancea
Pellet Fabrique

Suntem una dintre puținele fabrici din țară care folosesc tehnologie de ultimă generație în ceea ce privește producerea peleților și brichetelor necesare încălzirii unei locuințe.

Website: www.fabrica-peleti.ro

Arhivă editor:
© Vrancea.com.ro