Tot ce trebuie să știți dacă intenționați să cumpărați o mașină rulată

17.08.2018

Cumpărarea unei mașini uzate poate fi destul de comodă dacă știți cum să căutați. Indiferent dacă vă decideți sau nu să achiziționați o anumită mașină rulată este imperativ să vă informați corect înainte de a lua decizia finală.

masini rulate ghid

Alegeți mașina de care aveți nevoie

Principala modalitate de a reduce costurile, de cumpărare și ulterior de întreținere, este să luați în considerare în mod realist ce aveți cu adevărat nevoie de la o mașină. Incercați, de exemplu, să vă răspundeți la întrebarea „Care sunt principalele mele necesități?”. Dacă sunteți căsătorit vă recomandăm întrebarea „Care sunt principalele noastre necesități?” Nu are rost să vă cumpărați o mașină second hand cu două locuri dacă soția este însărcinată.

Folosiți sistemul Buy-Back

O altă modalitate de a reduce considerabil costurile de achiziție a unei mașini second hand constă în folosirea sistemului Buy-Back. Acest sistem permite predarea mașinii vechi ca avans pentru noua mașină. Cu cât ați fost mai atent când ați cumpărat mașina anterioară și cu cât ați fost mai responsabil față de reviziile tehnice, cu atât veți avea acum mai mult de câștigat.

Analizați aspectul estetic

Este indicat ca analiza caroseriei să se facă la lumină naturală. Urmăriți cu atenție fiecare denivelare. Poate ascunde urmele unui accident omis în cartea tehnică. Tot de aspectul estetic ține volanul mașinii. Nivelul de uzură al acestuia nu reflectă întotdeauna și gradul de uzură al mașinii. Persoanele care apelează constant la sistemul Buy-Back folosesc regulat huse de protecție a volanului pentru a-l proteja.

Verificați starea tehnică

Este foarte important să verificați starea tehnică a mașinii. Nu vă lăsați păcăliți de reduceri de preț semnificative însoțite de disponibilitatea de a testa autoturismul unde și de către cine doriți dvs. Verificarea tehnică se poate face rudimentar cu ochiul liber sau într-un service auto specializat unde se poate verifica inclusiv distanța dintre elementele de caroserie sau grosimea stratului de vopsea.

Verificați kilometrajul

Se pare că mai avem de așteptat până când vom putea și noi verifica printr-un simplu SMS care este kilometrajul real al unui autoturism. Registrul Auto Român (RAR) și Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) au anunțat mai multe proiecte comune. Până când acestea vor fi finalizate puteți compara km afișați pe bord cu cei menționați în cărțile tehnice cu ocazia reviziilor și prețul de vânzare al mașinii cu cel al altor mașini cu același nr de km aflate la vânzare în țara de origine sau în alte orașe din România. Maşinile bune cu kilometri puţini sunt foarte scumpe. Vă reamintim faptul că de la 1 ianuarie 2018 fiecărui autoturism importat în Romania, care ajunge la RAR pentru identificare, i se înregistrează kilometrajul într-o bază de date.

Solicitați garanția

Garanția oferită unei mașini rulate a generat nenumărate discuții. Atitudinea față de acest subiect reflectă nivelul de seriozitate al vânzătorului. Ați cumpăra o mașină de la cineva care nu vă oferă garanție? Este posibil ca acesta să fie de bună credință sau să vă ascundă cu bună știință existența unei daune totale în trecut.

Testați mașina pe drum

Urmăriți dacă mașina își păstrează traiectoria pe un drum drept și atunci când frânați puternic de câteva ori fără să țineți strâns volanul. Fiți atenți și la sunete, scârțâieli pe care le emite când faceți manevre pe loc, în viraje sau când treceți prin gropi.

Alegeți un dealer auto de încredere

Doar aproximativ 15% din anunţurile românești cu mașini rulate sunt de la dealerii auto – comparativ cu 79% în Germania. Din fericire, cumpărătorii au început să conștientizeze avantajele de a cumpăra o maşină rulată de la un dealer auto și evită vânzătorii de ocazie.

auto sima
AUTO SIMA Focsani

Peste 24 de ani de tradiție în domeniul auto • Profesionalism, experiență și seriozitate

Dacă dorești să-ți achiziționezi o mașină rulată vino prima dată la noi ca să-ți prezentăm oferta noastră detaliată. Venim în sprijinul clienților cu o gamă completă de servicii auto.

Website: www.autosima.ro

Arhivă editor:
© Vrancea.com.ro