Sicrie de repatriere puse la dispozitia apartinatorilor de firmele de pompe funebre

30.01.2021

Crucea si sicriul reprezinta simbolurile mortii si in acelasi timp grija si respectul apartinatorilor. Da, cel drag a plecat din lumea noastra, din comunitate, din casa, dar apartinatorii trebuie sa ii aleaga o casa de veci decenta, care sa il ocroteasca mult timp, cand s-o afla sub pamant.

Sicrie de repatriere

Nu putem sa spunem ca nu ne pasa si ca mortii nu simt, fiindca ni se umezesc ochii, cand vedem ca ploua sau ninge peste ei si ne gandim ca nu au foc si nici lumina.

Noi, cei ramasi pe taramul celor vii, facem totul sa le fie lor bine, sa plece cu lucruri bune de aici, adica sa aiba : haine elegante, flori frumoase si scumpe, lumanari si un sicriu bun.

Dar ce face apartinatorul, cand trebuie sa faca rost de sicrie de repatriere?

Procurarea lor nu reprezinta o sarcina in plus si o sursa de stres pentru familie, fiindca intra in grija firmei care se ocupa de repatriere si care are in stoc sute de seturi de sicrie care se utilizeaza obligatoriu in repatrieri.

Daca nu vrei sa stii sau nu poti sa retii ce sicrie sunt necesare pentru repatriere, lasa totul in seama firmei de pompe funebre care este alaturi de tine de la preluarea cazului si a decedatului si pana la ducerea lui la cimitir pentru inmormantare!

Este bine sa ai al dispozitie un furnizor de sicrie pentru repatriere, o echipa de specialisti care alearga si dupa procurarea actelor in tara in care a avut loc decesul, dar se ocupa si de trupul neinsufletit si o masina funerara autorizata, care sa asigure transportul, unde este nevoie!

Specialistii se organizeaza perfect, fiindca au de partea lor: pregatirea profesionala, experienta  si dotarile.

Inainte de a va vorbi despre sicriele utilizate in repatrieri, va atrag atentia sa alegeti bine firma de pompe funebre pentru repatriere, in functie de criteriile:

  • experienta.
  • programul. Trebuie sa fie neaparat non-stop, fiindca o firma care iti da emotii cand suni prima data sa soliciti consultanta sau sa te ajute, cu siguranta ca nu merita increderea ta. Operatorii de servicii trebuie sa fie acolo pentru tine si sa te imbarbateze, fiindca esti prabusit de durere.
  • evaluarile clientilor. Apartinatorii sunt exigenti, pot fi nervosi, fiindca trec prin durerea vietii lor, dar nu pot fi nedepti cu cei care i-au ajutat in aceste momente dramatice. Evaluarile pozitive sunt juste si reprezinta un barometru de masurare a calitatii serviciilor.
  • preturile accesibile.

Si acum sa vorbim despre sicrie! Spuneam ca in cultura noastra ele reprezinta manifestarea respectului si a iubirii fata de defunct, fiindca apartinatorii se ingrijesc sa ii cumpere o casa rezistenta si eleganta care sa il protejeze. Sicriul insa are si rol igienic. In cazul repatrierii, el pune o bariera intre defunctul care a stat multe zile asteptand sa fie preluat, apoi in frigiderele speciale, pana i s-a acordat tratamentul necesar si cei care vin la priveghi.

Avand in vedere numarul mare de zile din perioada deces-repatriere-inmormantare se impun masuri riguroase, fiindca bacteriile au trecut deja la actiune.

Din cauza acestui fapt, sicriele trebuie sa fie solide, rezistente si sa aiba capacitatea de a retine eventualele lichide.

Repatrierea se face intr-un sicriu de zinc, prevazut cu o valvula si un sicriu din lemn masiv cu forme standard. Numai marimea sicrielor difera, in functie de inaltimea si conformatia defunctului.

Cele doua sicrie vin complet echipate, iar pe cel din lemn se pune o tablita pe care scrie numele defunctului care a fost identificat inainte de  a fi sigilat capacul de catre autoritatile din tara in care a avut loc decesul.

Sicriele vin sigilate si asa raman pana la sfarsitul ceremoniei, fiindca nu se poate lasa un trup neinsufletit care a trecut prin atatea transformari la vedere.

Sigur, se face si injectia de conservare, dar prevederea nu strica.

In cele doua sicrie, cel drag va fi protejat de factorii de mediu care pot grabi descompunerea, de temperaturile crescute si de ochii curiosilor.

Dar protectia are dubla semnificatie, fiindca si cei care l-au cunoscut si iubit trebuie sa fie protejati de:

  • o imagine care ii poate marca pe viata. Am vazut decedati atat de frumos in tara, dar in a doua sau a treia zi au inceput sa se invineteasca si sa se umfle si imaginea era dezolanta. Este mult mai bine ca decedatul sa fie protejat si cei care l-au cunoscut sa ramana cu imaginea lui frumoasa din timpul vietii!
  • inconfort olfactiv, fiindca la un moment dat toate tratamentele se dovedesc depasite de situatie.
  • asaltul microbilor.

Acum cred ca ati inteles cat de important este setul de sicrie si ce valoroasa este colaborarea cu o firma de pompe funebre cu experienta.

Setul de sicrie complet echipate este inclus in costul repatrierii, la fel operatiunile de sigilare a capacului si de inscriptionare a sicriului cu numele defunctului.

Decesul unei persoane dragi reprezinta piatra de incercare a fiecarei persoane, dar serviciile oferite de firmele de pompe funebre au rolul de a diminua din suferinta si din greutate, stiind ca serviciile facute celui drag sunt de calitate premium.

Poate ca mortii nu mai simt, dar ei nu inceteaza sa fie ai nostri, chiar si atunci cand crucea de lemn cade si necesita inlocuire, cand nu se mai distinge forma mormantului si peste ei cresc flori de camp si ierburi inalte.

Vom fi legati prin sange, prin ceea ce ne-au daruit, prin amintiri, prin ceea ce vom face in numele lor, sa aratam ca au fost traitori demni pe acest pamant.

publicitate vrancea
Advertoriale

Acesta articol este un advertorial.

© Vrancea.com.ro