Pompele de căldură ASG respectă standardul nZEB (nearly zero energy building)

Toate clădirile a căror execuție se bazează pe autorizația de construire, vor trebui ca din data de 31 decembrie 2020 să respecte standardul nZEB (nearly zero energy building, adică construcții care necesită energie aproape de zero), deci să necesite un consum de energie cât mai mic, ASIGURAT PRIN RESURSE REGENERABILE DE ENERGIE și să asigure un grad ridicat de eficiență energetică.

POMPELE DE CALDURA ASG constituie surse de încălzire a imobilelor în condițiile stabilite de legislația europeană prin Directiva 2010/31/EU a Parlamentului European și de legislația României.

Pompele de căldură apă-apă ASG vin în întampinarea clienților cu o experiență de peste 30 ani în domeniul pompelor de căldură și respectă standardul nZEB (nearly zero energy building). Pentru detalii suplimentare despre acest stadard vă recomandăm articolul Pompele de caldura ASG constituie surse de incalzire in noile conditii stabilite de legislatia europeana

Una dintre prioritățile Uniunii Europene este reducerea consumului de energie în sectorul clădirilor – sector care este în prezent de 40% din consumul total de energie în UE.

Legislatia europeana care stabileste directiile de urmat in vederea imbunatatirii eficientei energetice a cladirilor, legislatie la care si tara noastra s-a aliniat prin legislatia intrena, cuprinde urmatoarele directive:

 • Directiva 2010/31/EU a Parlamentului European privind performanţa energetică a clădirilor
 • Directiva nr. 2012/27/UE privind eficiența energetică
 • Directiva nr. 2009/28/UE privind promovarea utilizării energiei din surse regenerabile

Legislatia interna s-a aliniat acestor directive prin urmatoarele acte normative:

 • Legea 220/2008 pentru stabilirea sistemului de promovare a producerii energiei din surse regenerabile de energie, republicata 2010 si actualizata in anul 2020
 • Legea nr. 372/2005 privind performanţa energetică a clădirilor, republicată în 2013 si modificata si completata prin Legea 101/01.iulie 2020;
 • Legea eficienţei energetice, nr. 121/2014
 • pompe caldura asg
  Pompe căldură ASG

  Pompele de căldură ASG sunt pompe de căldură cu utilizare apă-apă (sau pompe de căldură sol-apă), caracterizate printr-un înalt grad de fiabilitate garantat de producător în baza componentelor de înaltă calitate utilizate în construcția echipamentului.

  Website: www.pompecalduraasg.ro

  Arhivă editor:
  © Vrancea.com.ro