Oferte utile de la firme deratizare Bucuresti

29.11.2020

Ca si cum nu ar fi fost de-ajuns ca noul virus Sars Cov 2 sa faca victime si sa atenteze la sanatatea persoanelor din Bucuresti, rozatoarele sunt o problema din ce in ce mai evidenta in orasul capitala, deoarece tot mai multe persoane aleg orasul Bucuresti ca oras unde sa se stabileasca. Desi cresterea numarului de locuitori in Bucuresti nu ar trebui sa fie sinonima cu infestarea cu soareci si alti daunatori, intr-un mod ciudat are legatura. Se construiesc mai multe blocuri, care dau nastere unor locuri propice unde soarecii se pot inmultii. Deseori subsolul unui bloc este locul perfect pentru rozatoare sa se inmulteasca, dar si pentru gandaci si alti daunatori.

deratizare Bucuresti

Intr-o astfel de situatie este bine ca persoanele afectate sa apeleze la firme deratizare Bucuresti, deoarece acestea vor sti cum sa ia masuri fara ca nimeni sa nu fie ranit. Firma 3d-deratizarecompleta.ro ofera servicii profesionale complete de dezinsectie, dezinfectie si deratizare, punand la dispozitie personal pregatit si echipament profesional.

Deratizarea inseamna eliminarea rozatoarelor precum soareci, sobolani si alti daunatori care sunt purtatori de boli si infectii si provoaca pagube materiale. Deratizarea poate fi profilactica (preventiva) si de combatere.

Deratizarea preventiva se realizeaza prin eliminarea tuturor surselor de hrana pentru rozatoare, astuparea crapaturilor si a gaurilor prin care se pot strecura si limitarea locurilor unde se pot adaposti.

Deratizarea de combatere este obligatorie pentru toate persoanele juridice, insa este accesibila si recomandata si persoanelor fizice. Orasele mari genereaza cantitati impresionante de deseuri menajere care favorizeaza inmultirea rozatoarelor si a gandacilor. In Bucuresti si in centrele urbane aglomerate se impune realizarea periodica de servicii de deratizare si servicii de dezinsectie riguroase.

Neefectuarea acestora duce la inmultirea necontrolata a rozatoarelor si formarea coloniilor de gandaci. Aceste vietati au efecte nefaste asupra starii de sanatate, dar si asupra confortului. Pentru ca operatiunile de deratizare, dezinsectie si dezinfectie sa fie eficiente este important sa fie corect efectuate.

Deratizarea se poate realiza atat prin metode mecanice, precum capcanele, sau chimice, precum solutii si tratamente toxice. Metodele de deratizare chimice sunt mult mai eficiente decat metodele mecanice deoarece raza de actiune este mai mare, actioneaza lent, dar sigur astfel incat sa afecteze toata populatia de daunatori din spatiul respectiv.

Ca si in cazul dezinsectiei deratizarea se poate imparti in doua feluri: chimica si non-chimica.

La deratizarea non-chimica se utilizeaza produse care nu contin substane catalogate ca fiind toxice: capcane cu adeziv, capcane mecanice, aparate cu ultrasunete, etc.

Pentru a afla cum functioneaza capcanele cu adeziv, capcanele mecanice, aparatele cu ultrasunete sau alte produse de deratizare non-chimica.

Operatiunile de deratizare cu produse non-chimice vizeaza, de obicei, actiuni profilactice sau infestari minore cu rozatoare.

Deratizarea chimica presupune utilizarea produselor care contin substante toxice. Nu va speriati, produsele de deratizare avizate de Ministerul Sanatatii au grad de toxicitate redus, iar  folosite corespunzator, nu prezinta pericol pentru oameni sau animale nonvizate (de exemplu: animale de companie sau alte animale domestice sau din apropierea casei).

Produsele utilizate la deratizarea chimica se regasesc sub mai multe forme: momeala pasta, otrava spuma, momeala blocuri cerate, etc. si se amplaseaza in zona de tranzit a rozatoarelor.

Un element important in efectuarea tratamentelor de deratizare este reprezentat de statiile de intoxicare, al caror rol este atat acela de a proteja produsul raticid (de ploaie, vant, etc.), cat si de a impiedica accesul neautorizat.

Deratizarea se realizeaza numai de personal autorizat cu substante raticide care sunt insotite de avizul Ministerului Sanatatii si se regasesc in lista produselor biocide permise spre utilizare in Romania. Momelile raticide sunt asezate in statii de intoxicare care se monteaza in zonele unde au fost identificate cuiburi si trasee de circulatie a rozatoarelor.

Pot fi intalniti in depozite, in spatii de preparare a hranei, in conducte de canalizare, locuri de depozitare a gunoaielor precum si in alte cladiri, unde gasesc suficienta hrana si ascunzatori. In natura, ei isi sapa vizuini subterane, ce se impart in galerii lungi. Sobolanii cenusii sunt omnivori. Spectrul alimentelor consumate cuprinde seminte, muguri, fructe, oua de pasari, carne stricata si starvuri de animale, mamifere mici etc. Ei evita totusi alimentele necunoscute, comportament ce este cunoscut ca “misoneism”.

Sobolanii cenusii actioneaza ca purtatori a numeroase boli infectioase, ce pot fi transmise la om si la alte animale. Ei reprezinta astfel si mijloace de raspandire a puricilor, care pot fi purtatori de ciuma. De asemenea sobolanii cenusii pot transmite virusi de Lassa (agenti patogeni ai febrei de Lassa), virusi Lyssa (agenti patogeni ai rabiei) si Salmonella, trichina precum si alti ectoparaziti si endoparaziti.

Sobolanii reprezinta una din cele 56 de specii de rozatoare mici si sunt raspanditi in toata lumea. Acestia locuiesc chiar si in orase, adapostindu-se in conductele de canalizare, in locurile de depozitare a gunoaielor, precum si in cladiri, de unde beneficiaza de suficienta hrana si ascunzatori.

Acestia sunt purtatori de numeroase boli infectioase ce pot fi transmise catre om (tularemia, trichineloza, leptospiroza, bruceloza, icterul infectios, antraxul, rujetul, ricketsiozele, toxiinfectiile alimentare, pseudopesta aviara, pesta porcina, turbarea, teniazele etc.), precum si alti endoparaziti.

Este foarte important sa contactam o firma profesionala de deratizare de indata ce avem confirmarea unei infestatii cu sobolani sau soareci. Acestia, desi initial pot parea inocenti, sunt agenti ai distrugerii si purtatori de boli necrutatoare, iar serviciile de deratizare sunt unica bariera intre o viata sanatoasa si o molima periculoasa care poate erupe daca soarecii nu sunt indepartati dintr-o cladire.

Serviciile oferite de 3d-deratizarecompleta.ro sunt cele mai bune si eficiente!

publicitate vrancea
Advertoriale

Acesta articol este un advertorial.

© Vrancea.com.ro