Lemnul rămâne un element excelent de design în orice încăpere

Lemnul contribuie la poziționarea căminului ca un spațiu personal pentru reflecție, retragere și un grad de introspecție.

Specialiștii în design de interior aduc în discuție faimosul aforism al lui Gandhi, potrivit căruia este timpul ca noi, ca indivizi, să devenim schimbarea pe care vrem să o vedem. Propria atitudine vizavi de asumarea întreagii responsabilitate pentru modul în care ne tratăm pe noi înșine se reflectă cel mai elocvent asupra stării de bine din interiorul imobilului în care locuim. Ei ne recomandă să ne bazăm deciziile mai degrabă pe beneficiile pentru sănătate, decât pe cele pentru estetică.

lemn design

Starea de bine necesită mai mult decât o simplă culoare, câteva plante de interior și legume la fereastra din bucătărie. Ca ființe senzoriale avem o nevoie primordială de a ne înconjura de suprafețe care ne încântă vârful degetelor. Stimularea tactilă, indiferent dacă este vorba de îmbrățișarea sau mângâierea un animal de companie, declanșează oxitocina, hormonul iubirii. De asemenea, scade nivelul cortizolului, reducând anxietatea și stresul. Așadar, nevoia de a fi reconectat senzorial cu elemente din natură nu a fost niciodată mai importantă pentru sănătatea noastră.

Asistăm la o creștere a elementelor din lemn folosite de designeri profesioniști în cadrul lucrărilor cu care se mândresc, lucrări în care lemnul este privit ca un material de înaltă calitate. Cu alte cuvinte, în loc să caute soluții mai ieftine care să imite lemnul ei caută producări care folosesc lemn natural pentru a le pune în valoare textura lor inerentă, autenticitatea și tactilitatea.

Clienții actuali sunt atrași de produse, materiale și finisaje care îi ajută să se reconecteze la umanitatea lor esențială.

Lemnul ne poate întâmpina vizual prin elemente de decor sau direct – tactil prin elemente cu care intrăm frecvent în contact. Prima dată ne dă binețe ușa de la intrare, urmată la scurt timp de ușa din interior amplasată imediat după widfang. Cuierul din lemn își întinde brațele pentru a ne lua haina și ne îndeamnă către scară. Ignorată de marea majoritate a constructorilor și apreciată de către cei mai buni arhitecți, scara de interior din lemn ne așteaptă veselă să primească o mângâiere.

O locuință în care regăsim lemnul devine mult mai interesantă și mai prietenoasă.

binale
CONF BINALE IMPEX

Încă din 1990 firma noastră proiectează și fabrică uși și ferestre din lemn stratifiicat personalizate pentru orice destinație. Producția noastră de tâmplărie începe de la debitarea masei lemnoase (buștean) pe diverse specii, până la realizarea produselor finite.

Website: www.binale.ro

Arhivă editor:
© Vrancea.com.ro