Grupurile online de antreprenori și spam-ul / email-urile nedorite

30.11.2020

Dacă vă scrieți adresa de email în comentariile publice postate în grupurile online de antreprenori există riscul să primiți spam / email-uri nedorite.

Grupurile online de antreprenori

Pe grupurile online de antreprenori au început să apară din ce în ce mai des oferte atractive postate de către antreprenori care-și încetează activitatea. Din păcate, un număr destul de ridicat de persoane care doresc detalii suplimentare despre ofertele respective, postează un comentariu public de forma „doresc detalii email@email”. Vânătorii de chilipiruri, cu experiență în comunicarea online, folosesc o adresă de email secundară – de regulă, pe o platformă gratuită. Antreprenorii cu o mai mică experiență solicită detalii direct pe adresa principală office@domeniu.ro sau contact@domeniu.ro.

Cum nu există pădure fără uscături și comunități fără oameni de omenie, în aceste grupurile online sunt înscrise și persoane care culeg adrese de email. Adrese de email reale și active. Adrese de email împărțite pe diverse categorii. Listele cu astfel de adrese sunt cele mai profitabile.

Începând din momentul în care o adresă de email a fost inclusă într-o listă generatoare de spam / email-uri nedorite este foarte greu ca situația să revină la normal. Responsabilitatea vizavi de mesajele spam nu aparține doar firmei de hosting, ci și persoanei care o utilizează. Un mesaj trimis de către o persoană reală, cu un attash pdf, nu este considerat spam chiar dacă este trimis zilnic de pe o altă adresă de email.

Am întâlnit situații în care ofertele atractive erau postate de pe conturi false cu unicul scop de a colecta adrese de email dintr-o anumită nișă. Totul era fictiv. Cont user. Firma „închisă”. Listă de utilaje. Listă de obiecte rămase pe stoc. Doar scopul era real.

În astfel de situații, recomandăm ca mesajul cu cererea de detalii suplimentare să nu fie public. Trimiteți adresa de email într-un mesaj privat!

Fiecare antreprenor decide, în funcție de propria strategie de marketing, ce adresă de email folosește pentru comunicarea online:

  • configurată pe domeniul web al firmei – de forma office@domeniu / contact@domeniu sau personalizată nume@domeniu;
  • configurată pe domeniul web al firmei – nume@domeniu directionata catre office@domeniu;
  • configurată pe o platformă gratuită – de forma nume.prenume.123@gmail;
  • configurată pe o platformă gratuită – de forma as452dfgga75@gmail.

Indiferent de forma aleasă, sfatul nostru este să nu postați adresa de email în mesajele publice. Dacă totuși decideți să o postați, în speranța că o va vedea și alți potențiali parteneri, este de preferat să nu folosiți adresa principală de email. Configurați-vă o adresă de email secundară direcționată automat către cea principală. Dacă, în viitor, veți constata că a fost compromisă spam, o puteți înlocui cu o altă adresă de email secundară.

smartcupsagency
SMART CUPS AGENCY

Dacă doriți să construiți ceva măreț, cultivați-vă capacitatea de a comunica.

Website: www.smartcupsagency.ro

Arhivă editor:
© Vrancea.com.ro