Dezavantaje și avantaje puse pe seama încălzirii prin pardoseală

La o simpla cautare pe internet despre avantajele incalzirii prin pardoseala veti intalni in primele pagini articole despre dezavantajele acestui sistem de incalzire. Motivul este unul extrem de simplu – numarul celor care cauta „dezavantaje incalzire prin pardoseala” este net superior celor cauta „avantaje sisteme prin pardoseala”. Google, in acest moment, stie ca articolele cu dezavantaje sunt superioare celor cu avantaje.

De’ar sti el ca si cei care cauta avantaje au depus un efort demn de cartea recordului mondial de a-si trece negativismul sub tacere. Nu stiu altii cum sunt, dar noi, romanii, suntem negativisti dinainte de a ne naste. Uneori am impresia ca si dimineata cand suna ceasul noi credem mai intai ca este seara si ne intoarcem pe partea cealalta. Daca mai avem si jaluzelele trase chiar ca ne trezim cand colgii de birou sunt in pauza de pranz. Eu nu am rugat nici o fata sa iasa cu mine la film. Stiam ca voi fi refuzat. Pe prima care m-a invitat la film am luat-o de nevasta. Eram in ultimul an de facultate.

Recunosc. Nu ma mandresc cu aceasta fire, dar nu o mai neg. Ma insoteste. A facut fata si celor mai performante perii de personalitate. Vrea sa ramana cu mine si sa-mi sicaneze zilnic vointa.

De fiecare data cand ne propunem sa cumparam ceva prin casa sotia imi enumera avantajele reale si eu ei dezavantajele imaginare. Chiar daca nu recunosc, ca noi sunt multi altii. Pun dezavantajele inaintea avantajelor si pana ajung la avantaje sunt deja prea obositi ca sa mai poata lua o decizia obiectiva.

Cu o experienta de peste 7 in domeniul incalzirii prin pardoseala, 5 in Germania si 2 in Romania, va pot marturisi ca toate dezavantajele se datoreaza neglijentei (ca sa nu spun pregatirii precare) a celor care au proiectat instalatia, a celor care au montat-o sau … a celor care au folosit-o. Am intalnit situatii in care „furtunul” era lipit cu benzi adezive, lasat cotit sau spart din cauza unei petricele din adezivul cu care a fost prinsa gresia (sparta din cauza unui obiect de mobilier masiv) sau gaurit de catre un mester chemat sa prinda un suport de flori fara sa i sa spuna ca sub gresie exista incalzire prin pardoseala.

pompe caldura asg
Pompe căldură ASG

Pompele de căldură ASG sunt pompe de căldură cu utilizare apă-apă (sau pompe de căldură sol-apă), caracterizate printr-un înalt grad de fiabilitate garantat de producător în baza componentelor de înaltă calitate utilizate în construcția echipamentului.

Website: www.pompecalduraasg.ro

Arhivă editor:
© Vrancea.com.ro