Delta Dunării este formată din multe părți de relief, foarte variate prin natura lor

19.03.2020

Deși un întreg ținut poartă numele generic de Delta Dunării, el este format din multe părți de relief, foarte variate prin natura lor.

delta dunarii

Peisajul este o îmbinare armonioasă între dealuri molcome, ondulându-se blând spre orizont, câmpii care își schimbă culoarea după anotimp, canale minunate și lacuri de toate dimensiunile formate din brațele Dunării care se varsă în mare. Iar totul este verde, proaspăt și nou. Mereu nou.

Dunărea este al doilea fluviu al Europei, după Volga. Delta Dunării atrage mereu cercetători, ornitologi, pescari și turiști, în egală măsură. Cu o suprafață de 4178 kmp, Delta Dunării este a douăzeci și doua deltă a planetei și a treia deltă a Europei, după Delta Volgăi și Delta Kubanului. Cea mai mare arie compactă de stufărișuri din lume, care se găsește în delta noastră, joacă un rol ecologic important în filtrarea apelor Dunării înainte de vărsarea în Marea Neagră. Principalele ecosisteme ale deltei sunt brațele Dunării, canalele, lacurile, plaurii, terenurile inundabile, pădurile de sălcii, Pădurea Letea și Pădurea Caraorman.

Mozaicul de habitate dezvoltate aici este cel mai variat din România. Sunt 5500 de specii de plante și animale găzduite în Delta Dunării care formează cele mai diverse comunități. Valoarea patrimoniului natural al Rezervației Biosferei Delta Dunării a fost recunoscută prin includerea ei în rețeaua internațională a rezervațiilor biosferei (1990), în Lista Convențiilor Ramsar (1991) și în Lista patrimoniului natural și cultural mondial al UNESCO (1991).

turism dobrogea
TURISM DOBROGEA

Promovăm turismul durabil în Dobrogea de Nord, un ţinut unic prin diversitatea formelor de relief. Aici, batrânii hercinici se oglindesc în Dunăre, fluviu care străbate 2860 km, din Munţii Pădurea Neagră, pentru a se vărsa în mare, într-o splendidă desfăşurare de ape. Delta Dunării este a doua deltă, ca mărime, din Europa.

Website: www.turism-dobrogea.ro

Arhivă editor:
© Vrancea.com.ro