Dia Decor - amenajari si decoratiuni interioare textile prin elemente unicat
De ce este recomandată inspecția imobilului înainte de cumpărare

Inspecția imobiliară este recomandată indiferent de forma de plată a imobilului – cash sau credit prima casă

In rândul cumpărătorilor imobiliari există, din păcate, concepția conform căreia este nevoie de evaluarea imobilului de către un inspector imobiliar doar în cazul în care plata se face printr-un credit bancar – de exemplu credit prima casă. Intr-adevăr, în asfel de cazuri inspecția imobilului de către un inspector imobiliar al băncii este obligatorie. Promulgarea legii dării în plată a condus inevitabil la o creștere a exigențelor acestor rapoarte întocmite de către inspectorii imobiliari, motiv pentru care se așteaptă ca în perioada următoare să avem parte de surprize inclusiv pentru vânzători.

imobiliare vrancea

Dacă până în prezent inspectorii imobiliari se bazau pe starea imobilului ce urmează a fi tranzacționat și pe prețurile la care au mai fost evaluate imobile asemănătoare în aceeași zonă, de acum în colo ne așteptăm la o analiză mult mai amănunțită pentru fiecare imobil în parte. Sunt vizate în special imobilele construite după ’89 deoarece de-a lungul anilor au fost sesizate numeroase vicii de construcție atât în rândul caselor particulare, cât și în rândul unor cartiere rezidențiale. Verificarea calității lucrărilor de construcție a devenit la fel de importantă ca și verificarea construirii în conformitate cu toate reglementările în vigoare. Cu siguranță, în urma acestor expertize vor ieși la iveală inclusiv vicii de construcție necunoscute de către actualii proprietari – cumpărători de bună credință sau beneficiari de bună credință a unor servicii de construcții neconforme.

Să presupunem, de exemplu, că o familie tânără cu un copil a reușit să cumpere prin prima casă un apartament situat la ultimul etaj al unui imobil cu 10 etaje. După doar câțiva ani se constată cu regret faptul că există vicii de construcție a balcoanelor și a casei liftului. Pentru siguranța locatarilor se dispune sigilarea liftului si a balcoanelor până la remedierea problemelor sesizate. Familia noastră dorește să vândă. Dvs v-ați mai muta în locul ei? Este un exemplu ipotetic. Cele mai grave incidente colective înregistrate au avut drept cauze vicii la instalația electrică și la sistemul de prindere a acoperișurilor.

In situația în care plata se face printr-un credit bancar, riscul este asumat de către bancă. Acesta este și motivul pentru care ea inspectează imobilul.

Sfatul nostru este să apelați la un inspector imobiliar și atunci când decideți să achitați cash. Gradul de risc este mai ridicat în cazul caselor / vilelor construite în regim propriu în lipsa unui șef de șantier. Multe dintre ele au vicii grave de construție și au fost vândute la un preț atractiv unor persoane incapabile să le evalueze corect. Noii locatari cred că sunt proprietarii unui imobil care valorează cât casa de alături cu acceași suprafață. In realitate, casa lor poate valora doar jumătate.

agentie imobiliara focsani, vrancea
Daion Prest - Agenție Imobiliară Focșani, Vrancea

Suntem o agenție imobiliară cunoscută pentru calitatea serviciilor pe care le oferim clienților. Ne asigurăm că fiecare decizie luată de client este bazată pe o informare completă din partea echipei nostre și a partenerilor noștri. Informația contează - cât mai completă și mai de calitate.

Website: www.daion-prest.ro
vranceavrancea

Conform unor declarații recente ale dlui Decebal Popescu, fost director general al ICI, începand cu 1 martie 2018 se va introduce o taxă în valoare   … continuare

vrancea

Vă recomandăm să vă consultați cu un specialist înainte să alegeți centrala termică de apartament. Prețul nu este principalul criteriu de care trebuie să țineți   … continuare

constructii vrancea

Când ne referim la utilaje, mai ales la cele second hand, deciziile de cumpărare sunt extrem de dificile datorită caracteristicilor unice și diferențelor cu privire   … continuare

Firma Salamander Industrie-Produkte GmbH și-a extins sortimentul cu panouri frontale de înaltă calitate din aluminiu, destinate înnobilării suprafeței profilurilor. Începând din această lună sunt disponibile   … continuare