Dia Decor - amenajari si decoratiuni interioare textile prin elemente unicat
De ce este important să includeți în proiect și instalația de încălzire a imobilului

Este recomandat ca sistemul de încălzire a unui imobil să fie inclus încă de la început în proiectul acestuia. Încălzirea unui imobil poate fi comparată cu un ciu cu apă.

incalzire imobil

Principalul motiv pentru care este recomandat ca sistemul de încălzire a unui imobil să fie inclus încă de la început în proiect este că, în acest stadiu, se pot adăuga elementele necesare respectării ulterioare a cerințelor pentru obținerea confortului termic dorit. Aceste elemente țin atât de metode de izolare termică cât și de arhitectură indiferent dacă în final optați pentru o pompă de căldură și sistem de încălzire prin pardosealaă sau o centrală termică pe gaze și calorifere.

Alegeți sistemul de încălzire dorit

Marea majoritate a celor care au decis să-și construiască o casă pornesc de la ideea greșită că vor alege sistemul de încălzire după ce ajung cu construcția la roșu. Luarea unei decizii în respectiva etapă implică o listă lungă de compromisuri și de cheltuieli suplimentare.

Cel mai des compromis întâlnit în practică este înălțimea camerelor. În final, ea va fi mai mică dacă inițial au calculat o anumită înălțime și apoi au decis să monteze corespunzător instalația de încălzire prin pardoseală.

Includeți vestibul la intrare în casă

O altă greșeală întâlnită frecvent în imobilele construite în baza unor proiecte inspirate din alte țări cu o climă mai caldă este lipsa vestibulului. Vestibulul, sau widfangul, este acel hol mic de la intrare întâlnit cam în toate casele vechi din țara noastră – indiferent de puterea financiară a proprietarului. Rolul acestui vestibul este de a minimiza pierderile de căldură în timpul sezonului rece la deschiderea / închiderea ușilor.

Chiar dacă, în prima etapă, nu doriți un vestibul recomandarea noastră este să-l includeți în proiect și să-l lăsa-ți deschis. Dacă ulterior decideți că este binevenit comandați o ușă și îl închideți. Fără alte cheltuieli suplimentare. O altă idee întâlnită în practică este amplasarea unei mici terase în fața ușii, terasă care pe timpul iernii este închisă cu un perete de termopan.

Includeți instalație de ventilație

Din păcate, în multe dintre imobilele rezidenţiale construite astăzi în Romania lipsesc sistemele de ventilatie, fapt care poate genera boli grave locuitorilor acestor imobile. Aceste boli sunt cauzate de toxicitatea aerului din interior, ca urmare a acumulării diverselor noxe, în lipsa unei ventilaţii corespunzătoare. În lipsa unui sistem de ventilaţie, imobilele rezidenţiale au în interior un aer, care după normativele europene sau americane este considerat toxic şi periculos, impropriu respiraţiei, datorită acumulării de noxe, care pot genera boli respiratorii cronice (astm), boli senzoriale, cancer, etc. Aceste boli, sunt denumite în literatura tehnică de specialitate ca fiind “Sindromul Clădirii Bolnave” (SBS = Sick Building Syndrome Symptoms).

Pompa de Căldură ASG

Vă recomandăm articolul De ce este foarte important să luați în calcul montarea pompelor de căldură încă din faza de proiect unde am detaliat motivele pentru care este important să includeți în proiect instalația de încălzire a imobilului.

Prin montarea pompei de căldură ASG, costurile pentru încălzire, apă caldă și aer condiționat se reduc cu 3/4.

pompe caldura asg
Pompe căldură ASG

Pompele de căldură ASG sunt pompe de căldură cu utilizare apă-apă (sau pompe de căldură sol-apă), caracterizate printr-un înalt grad de fiabilitate garantat de producător în baza componentelor de înaltă calitate utilizate în construcția echipamentului.

Website: www.pompecalduraasg.ro

Arhivă editor:
vranceavrancea

Știați că firul Mara rPET Gütermann este fabricat din poliester reciclat 100% obținut din sticle PET? Aproximativ 1000 de metri de fir sunt produse dintr-o   … continuare

SIMPLITATE ȘI ELEGANȚĂ Alege mașina potrivită pentru călătoriile în familie! Gama Fiat Tipo este creată să îți ofere confort deplin, funcționalitate și stil. Designul contemporan   … continuare

SCAUNE ȘI VOLAN ÎNCĂLZITE Jeep® Grand Cherokee îți asigură confortul chiar și în cele mai reci zile. Plăcerea de a conduce în sezonul rece este   … continuare

UN ALT NIVEL DE CONFORT Noul Doblò Cargo include în dotarea standard o suită de tehnologii care sporesc funcționalitatea mașinii și fac deplasarea mai confortabilă,   … continuare