Cum sa-i inveti pe copii sa coloreze bine cu ajutorul unui caiet de colorat special

29.09.2020

Cum sa-i inveti pe copii sa coloreze bine, cum si de ce sa coloreze pana in margini, cum sa umple spatiul paginii fara sa oboseasca si asa mai departe. Deja de la gradinita ii invatam pe copii sa coloreze si apoi sa scrie, incepand in principal cu activitatile cele mai elementare. Sunt activitati placute, pe care copiii le iubesc foarte mult, care permit copiilor sa se familiarizeze cu creioane si markere, apoi sa deseneze linii drepte si curbate, sa conecteze puncte, sa invete sa tina stilouri si sa imbunatateasca coordonarea manuala a ochilor. Aceste activitati se pot face cu un caiet de colorat special, precum cele disponibile la luvshop.ro

caiet de colorat special

In ceea ce priveste procesul de colorare, totul este un proces de creativitate si dobandire de abilitati, pe care il putem incuraja si acasa, prin jocuri si activitati creative. Acest lucru va facilita accesul copiilor in procesul de scriere si ne va oferi momente minunate petrecute impreuna, in creativitate, consolidand relatia emotionala cu cei mici.

Sa incepem prin a vedea care sunt instrumentele decolorat: de la creioane la pasteluri, la markere – care aluneca bine pe hartie si au culori stralucitoare si vii – si pana la caiete de colorat – utile in acest proces.

De-a lungul anilor, ii lasam pe copii sa experimenteze senzatia diferitelor modalitati de colorare. La gradinita, desi pare o joaca de copii, se duce o munca titanica pentru a colora granitele. Unii parinti sunt ingroziti de aceasta practica, dar este foarte important sa ii ajutam sa invete sa nu depaseasca marginile, de exemplu. Este un exercitiu manual de coordonare a ochilor, care incepe de la invatarea posturii mainii si a manerului creionului, pana la invatarea scrisului.

Uita-te doar la modul in care se schimba strangerea creionului in mana de catre cel mic. Atunci cand sunt mici, vor tine creioanele cu toata mana, intr-un mod necoordonat, pana cand vor crea desenul. Mai tarziu, copilul incepe sa isi coordoneze astfel degetele si sa deseneze cercuri, linii si primele figuri. Dupa varsta de trei ani incearca sa deseneze forme bine definite, cum ar fi desenul membrilor familiei sau al unor elemente ale naturii, incercand sa respecte, cat mai mult, ceea ce vad in realitate. Acest lucru nu inseamna ca, de asemenea, copiii nu vor putea face desene fara margini, sau sa umple spatiile dintr-un caiet de colorat prin colorarea copacilor cu albastru si a elefantilor cu roz. Lasa-i sa coloreze si sa deseneze asa cum doresc. Toate acestea sunt perfecte pentru a-i ajuta pe copii sa coloreze bine.

Colorarea in caiete de colorat, ii ajuta pe copii, la nivel motor, sa intareasca muschii bratului si mainii, abilitati necesare pentru invatarea scrisului. Colorarea in interiorul marginilor necesita un exercitiu de concentrare si atentie la nivel perceptiv si stimuleaza abilitati motorii fine.

Pentru a colora si a scrie bine, este necesara si miscarea. Prin jocuri de miscare si coordonare generala a corpului, ii putem face pe copii sa experimenteze linii si cercuri directe. Orice miscare conteaza, oricatd e haotica ar parea. De indata ce copiii vor putea tine corect creioanele colorate, le putem arata diverse tehnici de colorare (la aproximativ 6 ani). Coloratul poate fi o tema, colorati chiar foarte mult si ajutati-i pe copii sa coloreze bine fara sa oboseasca si fara sa se plictiseasca – si mai presus de toate, fara sa coloram noi pentru ei!

Cum facem asta?

1: Sa incepem cu exercitii de colorare in interiorul chenarului: daca incepem de la marginea figurilor, va fi mai usor sa ramanem in margini si sa coloram bine.

2: Alegem cea mai simpla si mai putin obositoare tehnica de culoare: copiii au tendinta de a forta mult mana cand tin creioanele colorate deoarece culorile devin astfel mai stralucitoare, dar acest lucru implica mult efort si astfel vor obosi curand si vor colora in graba. Mult mai bine ar fi sa ii inveti sa coloreze usor, facand linii verticale si orizontale care se impletesc intre ele.

3: Colorarea intr-un mod gratios: pentru a avea ambele lucruri, adica pentru a colora cu putin efort, dar totusi pentru a avea culori stralucitoare, trebuie sa ii invatam cum sa accentueze culoarea, fara a apsa. Va fi foarte greu la inceput, insa cu timpul vor face asta.

4.In mod clar alegerea creioanelor colorate va fi fundamentala: sa le cumparam creioane de o calitate excelenta, cu un varf moale si o scriere excelenta. Unele caiete de colorat au pagini lucioase, deci este necesar ca mina creionului sa fie moale si sa scrie foarte bine. Culorile foarte ieftine, sunt adesea dure si nu coloreaza prea mult, asa ca riscam sa obosim copiii si sa se plictiseasca usor. Gaseste creioanele potrivite tot pe luvshop.ro!

Tinem cont intotdeauna de varsta copiilor, pentru a evita supunerea lor la activitati nepotrivite, care ar genera doar frustrare sau plictiseala. Ii putem ajuta sa invete cum sa coloreze bine, folosind diferite tipuri de culori si materiale si diferite tehnici de colorare.
Alegem o suprafata de lucru neteda si larga, pe care ajunge lumina directa a soarelui (de exemplu langa o fereastra). Pentru a facilita munca celor mici, putem folosi bucati mici de banda de hartie pentru a bloca foaia sau caietul de pe masa.

Toate aceste metode te vor ajuta sa il inveti si sa il susti pe cel mic in procesul de colorare. In plus, alege intotdeauna materiale de calitate, repcum caietele de colorat, cariocile, creioanele si markerele de la luvshop.ro. Iti vor fi de un real ajutor si cel mic va adora desenul cu astfel de produse.

publicitate vrancea
Advertoriale

Acesta articol este un advertorial.

© Vrancea.com.ro