Cu pompele de căldură scapi de grija întreținerii coșului de fum a centralei termice

În perioada sezonului rece, creşte pericolul izbucnirii incendiilor datorate coșurilor de fum întreținute necorespunzător. Avem impresia greșită că acest pericol este specific locuințelor mai vechi, încălzite cu sobe de teracotă construite înainte de 1989. Incendiile pornite de la coșurile de fum neconforme au fost înregistrate și în cartiere rezidențiale, cazuri unde pagubele materiale au fost net superioare. Pericolul de extindere a incendiiilor la casele învecinate este net superior datorită spațiului îngust dintre acestea.

Un alt factor decisiv este izolația cu polistiren a caselor deoarece acesta este un material ușor inflamabil. Un incendiu minor poate transforma întreaga clădire, în câteva minute, într-o torță care pune în pericol și imobilele învecinate. Din acest motiv, izolarea locuințelor cu polistiren este un subiect de permanentă controversă. În 2017 au circulat informații potrivit cărora Guvernul ar dori să introducă un act normativ prin care să se elimine polistirenul din lista materialelor de construcții sub pretextul siguranței în cazul incendiilor.

Ceea ce se evită să se spună este faptul că prin înlocuirea polistirenului cu vata de sticlă nu se elimină pericolul de incendiu, ci se diminuează propagarea acestuia. Coșul de fum necurățat continuă să rămână un factor de risc. Poate că nu mai prezintă un pericol atât de mare pentru locuințele învecinate, dar tot va rămâne un factor de risc major pentru locuința respectivă.

Cu pompele de căldură scapi de grija întreținerii coșului de fum a centralei termice

Una dintre posibilitățile de eliminare completă a acestei surse de incendiu este înlocuirea sursei de încălzire cu lemne sau cu peleți (care necesită coș de fum) cu o instalație bazată pe o pompă de căldură. Dincolo de celelalte avantaje de conform și financiare, pompele de căldură nu necesită coșuri de fum.

Pompele de căldură ASG sunt pompe de căldură caracterizate de cel mai performant și stabil COP, având în vedere temperatura aproximativ constantă în jurul valorii de 11-14ᵒC, din pânza de apă freatică de pe teritoriul României.

pompe caldura asg
Pompe căldură ASG

Pompele de căldură ASG sunt pompe de căldură cu utilizare apă-apă (sau pompe de căldură sol-apă), caracterizate printr-un înalt grad de fiabilitate garantat de producător în baza componentelor de înaltă calitate utilizate în construcția echipamentului.

Website: www.pompecalduraasg.ro

Arhivă editor:
© Vrancea.com.ro