Cu ajutorul brichetelor puteți redistribui spațiul destinat lemnelor pentru foc

Conform unor studii recente, există două tipuri principale de utilizatori de centrale termice, șeminee și termoșeminee pe lemne: care dispun sau nu de spațiu individual pentru depozitarea lemnelor de foc.

Chiar dacă este recomandat să folosim pentru foc doar lemne uscate minim 2 – 3 ani, marea majoritate a celor care au centrale termice pe lemne se aprovizionează cu lemne cu câteva săptămâni înaintea începerii sezonului rece. Principalul criteriu de selecție este tipul lemnului. Urmează prețul și condițiile de transport. Nivelul de umiditate este adus în discuție ocazional.

brichete vrancea

Principalul motiv pentru care se ajunge în astfel de situații nu este neglijența, cum am fi tentați să credem, ci lipsa unui spațiu de depozitare pe parcusul anului. Casele construite în ultimii ani dispun de aproximativ 500mp de teren – teren care se împarte între imobil, curte interioară, alee de acces, loc de joacă etc. Unde să se mai construiască și un spațiu pentru depozitarea lemnelor de foc? In mod normal, ar trebui ca toate lemnele de foc comercializate să fie uscate. In realitate, și cele uscate sunt expuse la vânzare sub cerul liber supuse intemperiilor vremii.

Brichetele din lemn sau resturi vegetale nu necesită spațiu individual de depozitare.

Există o alternativă pentru cei care se confruntă cu astfel de probleme: brichetele din resturi vegetale. Ele nu necesită condiții speciale pentru depozitare. Pot fi folosite imediat ce au fost livrate. Prin natura lor, brichetele au avantajul că nu pot fi depozitate de către comercianți afară (în ploaie – cum se practică cu lemnele de foc) pentru că se deteriorează.

Brichetele de lemn pot elibera mai multă energie pe kilogram decât lemnul de foc.

In funcție de consumul specific fiecărei familii și a spațiului disponibil în camera tehnică se poate comanda o cantitate necesară pentru câteva săptămâni sau pentru tot sezonul rece. Rețineți faptul că imediat ce se anunță răcirea vremii există riscul epuizării stocului disponibil de către unii comercianți datorită creșterii bruște a vânzărilor. Pentru a evita situațiile neplăcute, este recomandat să dispuneți de un stoc minim disponibil sau să contactați din timp un producător local de brichete.

publicitate vrancea
Advertoriale

Acesta articol este un advertorial.

© Vrancea.com.ro