Ce ii spui unui strain care doreste sa faca o excursie Romania

30.10.2020

Desi este un pic cam greu ca prietenii nostri din afara tarii sa ne viziteze in aceasta perioada grea, speram ca restrictiile nu vor dura si anul viitor si ii vom putea astepta cu bratele deschise. Si daca nu au mai fost niciodata in Romania, pana la o vizita de facto, am putea sa le spunem de ce sa aleaga totusi o excursie Romania.

Toti cei care au venit la noi au descoperit aici un peisaj profund, divers, un loc bogat in istorie si neatins de turismul de masa pe care il intalnim in alte tari europene. Romania este o tara pe care fiecare calator trebuie sa o viziteze. De la explorarea padurilor virgine pana la pajistile verzi idilice, de la poalele salbatice ale Carpatilor pana la zonele unice din Delta Dunarii, peisajul Romaniei este inundat de culori vibrante, cu un aer fermecator si relicve fascinante ale unei istorii bogate si greu incercate.

Unui strain i-am spune cum ca Romania este o tara cu un trecut expansiv, care este in perfecta simbioza cu peisajul. Ramasitele unui trecut tumultos sunt abundente si, de exemplu, Transilvania este cel mai in masura loc unde un strain sa intelega trecutul nostru, deoarece o multitudine de orase si castele restaurate aduc trecutul in prezent.

Oarecum paradoxal, Romania este, de asemenea, o tara nou-nouta in anumite privinte. Renascuta dupa caderea comunismului in Europa de Est, cicatricile pe care le poarta Romania dupa cincizeci de ani de dictatura comunista sunt inca proaspete. Un strain va descoperi cum ca Romania este o combinatie fascinanta dintre vechi si nou. Deci, iata ce ii poti recomanda sa vada intr-o excursie in Romania:

Care este primul lucru care ii vine in minte unui strain atunci cand se gandeste la Romania? Daca nu vorbim despre un roman, probabil ca cuvantul “Transilvania” va fi primul si ii va aduce in minte un anumit monstru care suge sangele, starmosul a o mie si una de povesti despre vampiri. Da, legenda lui Dracula este vie si este cunoscuta pe intreg globul. O va reintalni si la Bran, unde legenda voievodului vampir este invocata pentru a dezvolta si sustine turismul la Castelul Bran, una dintre inspiratiile reale pentru castel din povestea mitica a lui Bram Stoker. In cea mai mare parte, insa, este doar o legenda, fara legatura prea mare intre castel si Vlad Tepes, deoarece cetatea acestuia este castelul Poienari.

Amplasata in interiorul Muntilor Carpati, sub forma unui „C” chiar in mijlocul tarii, Transilvania pare un tinut care a fost pastrat intr-o capsula a timpului, traditiile sale stravechi fiind pastrate inca vii si pregnante. Regiunea este presarata cu castele mandre si biserici regale, sate vechi si manastiri misterioase. Istoricul Brasov, grandiosul Sibiu si Sighisoara mica si pretioasa sunt orase fermecatoare si cu o ambianta fantastica. Cladiri vechi colorate, mici strazi laterale pietruite si biserici vechi impodobesc aceste orase minunate din Transilvania.

Muntii salbatici si padurile virgine din Transilvania reprezinta ultimul loc cu adevarat neatins al Europei. Carpatii gazduiesc 60% din populatia totala a Europei in ceea ce priveste specia ursului brun, 40% din lupii Europei si 35% din rasi.

Daca prietenul nostru din strainatate doreste sa vada ceva mai actual si vibrant, niciun alt loc nu este la fel de potrivit precum Capitala. Exista o energie placuta in Bucuretsi si ambianta este cat se poate de placuta. Este un oras unde nu te poti plictisi, iar viata de noapte este fantastica. Oamenii sunt amabili si gata sa ofere informatii turistilor.

Totusi, Bucurestiul este o detinatie mai cautata de cei tineri, dornici de distractii. Ce altceva ii putem recomanda unui strain?

Zona rurala este plina de istorie, dens populata cu castele incredibile si plina de biserici pitoresti fortificate. Exista Castelul Bran mai sus mentionat, dar si maretul si puternicul Castel al Corvinilor, impunatorul Peles, cetatea Alba Iulia, orasul medieval Sighisoara (locul de nastere al lui Vlad Tepes) si multe altele. Fiecare sat din Transilvania pare sa aiba o biserica fortificata, majoritatea oraselor au ziduri, iar castelele si casele impunatoare se integreaza in peisajul rural din aceasta portiune de Romanie.

Este incredibil de dificil sa spui care dintre aceste locuri ar trebui sa le viziteze prietenul tau, pentru ca, sincer, toate merita sa fie vazute si explorate, mai ales daca acesat este fascinat de tot ce inseamna arhitectura medievala. Deci, daca ii plac arhitectura medievala, castelele, turnurile si orasele fortificate, atunci Romania ar trebui sa fie pe lista de locuri de vizitat.

Romania este o tara extrem de accesibila, in special conform standardelor europene. De fapt, nu este o gresit sa spunem ca Romania este cea mai accesibila tara europeana pe care prietenii din straintate o vor vizita. Vor manca si vor bea bine, vor innopta in spatii de cazare confortabile si, cu o excursie bine organizata, nu vor omite niciun loc fascinant din Romania. De exemplu, daca vei alege o excursie cu Oxigen Tour pe care sa i-o recomanzi prietenului tau, va avea doar de castigat. Va vizita locuri minunate si nici nu va trebui sa aloce un buget exorbitant.

Unul dintre principalele lucruri care ii atrage pe multi straini in ceea ce priveste Romania este ca nu stiu aproape nimic despre tara noastra inainte de a decide sa petreaca timp aici. Cu siguranta, ii va intriga ideea de a explora necunoscutul si vor lua multe din deciziile legate de calatorie pe baza a ceea ce tu le vei spune sa vada sau sa faca. Da, va fi buna si putina cercetare online din partea lor, dar cu sfaturile tale si cu excursii organizate de Oxigen Tour vor simti ca descopera cu adevarat Romania.Vor fi fascinati de locuri, de oameni si de produsele traditionale, unice in Europa si nu numai. Nu ii lasa sa plece fara sa guste din bunatatile autohtone, fara sa ii duci la o stana autentica si sa vada cum este gustul adevarat al naturii!

publicitate vrancea
Advertoriale

Acesta articol este un advertorial.

© Vrancea.com.ro