Dia Decor - amenajari si decoratiuni interioare textile prin elemente unicat
Care este costul încălzirii cu pompe de căldură comparativ cu alte surse de încălzire

Indiferent de evoluția valorilor pentru pentru 1KWh energie electrică și 1KWh energie termică, ca urmare a modificării prețului energiei electrice și respectiv a gazului natural, modul de calcul al coeficientul de performanță al unei pompe de căldură (COP) pentru care încălzirea cu cele două surse de căldură implică costuri egale rămâne valabil – adică raportul dintre prețul pentru 1 KWh energie electrică și 1 KWh energie termică obținută cu gaze naturale / peleți, diminuat cu randamentul cazanului.

costul încălzirii cu pompe de căldură

Pentru valori ale COP mai mari decât valoarea astfel obținută, încălzirea cu pompa de căldură implică cheltuieli mai mici decât încălzirea cu alte surse de încălzire.

Conform calculelor efectuate de către echipa noastră, în contextul prețurilor actuale din România pentru energia electrică, gaze naturale și peleți, competitorul principal pentru pompa de căldură îl reprezintă gazele naturale.

Ca să fim onești, trebuie să amintim faptul că prețul gazelor naturale în România este subvenționat de către stat. Prețul real al gazelor în cazul liberalizării prețurilor ar fi cu cca. 160% mai mare. În situația în care prețulurile la gazele naturale vor fi liberalizate, la presiunea din ce in ce mai accentuată a Comisiei Europene, s-ar crea și în țara noastră condiții similare cu cele din celelalte țări europene unde încălzirea cu pompe de căldură generează cheltuieli mai reduse cu cca 80% comparativ cu încălzirea pe gaze. Liberalizarea pretului la gazele naturale în România, conform programului Comisiei Europene, trebuia să înceapă încă din anul 2015, dar s-a tot amânat până. Se consideră că liberalizarea prețului la gaze ar crea un șoc insuportabil pentru o mare parte din populația care utilizează centrale termice pe gaze, cât și pentru agenții economici consumatori de gaze naturale. Din păcate, această situație nu v-a putea continua la nesfârșit.

Atunci când comparăm încălzirea cu pompe de căldură și încălzirea cu peleti trebuie să avem în vedere puterea calorifică a peleților de cca 5,27 Kwh/kg și prețul de cumpărare al acestora. La calculul prețului unui Kwh este indicat să ținem cont și de randamentul de încălzire cu peleti – 80%.

Mai multe informații despre costul încălzirii cu pompe de căldură comparativ cu alte surse de încălzire sunt prezentate detaliat în pagina Analiza costului încălzirii cu o pompă de căldură ASG.

Condiții în care încălzirea cu pompe de căldură este mai ieftină decât încălzirea cu gaze.

Pentru asigurarea unui coeficient de performanță cât mai mare al pompei de căldură trebuiesc îndeplinite două condiții:
1) Asigurarea unei „surse reci” cu o temperatură cât mai ridicată și constantă. Soluția optimă constă în utilizarea unei pompe de căldură apă – apă în circuit deschis, având ca „sursă rece” apa din pânza freatică sau, în cel mai rău caz, pompe de căldură sol – apă.
2) Adoptarea unui sistem de încălzire a imobilului care să necesite o temperatură cât mai mică a agentului de încălzire. În acest caz, soluția optimă constă în utilizarea sistemelor de încălzire în pardoseală.

Obțineți o cotatie de preț pentru pompă de căldură, gratuită și fără obligații

Fiecare instalație ce include o pompă de căldură este unică în felul ei, motiv pentru care oferim consultanță gratuită de la începutul planificării până la punerea ei în funcțiune.

Primul pas: Solicită o cotație gratuită

pompe caldura asg
Pompe căldură ASG

Pompele de căldură ASG sunt pompe de căldură cu utilizare apă-apă (sau pompe de căldură sol-apă), caracterizate printr-un înalt grad de fiabilitate garantat de producător în baza componentelor de înaltă calitate utilizate în construcția echipamentului.

Website: www.pompecalduraasg.ro

Arhivă editor:
vranceavrancea

SIMPLITATE ȘI ELEGANȚĂ Alege mașina potrivită pentru călătoriile în familie! Gama Fiat Tipo este creată să îți ofere confort deplin, funcționalitate și stil. Designul contemporan   … continuare

SCAUNE ȘI VOLAN ÎNCĂLZITE Jeep® Grand Cherokee îți asigură confortul chiar și în cele mai reci zile. Plăcerea de a conduce în sezonul rece este   … continuare

UN ALT NIVEL DE CONFORT Noul Doblò Cargo include în dotarea standard o suită de tehnologii care sporesc funcționalitatea mașinii și fac deplasarea mai confortabilă,   … continuare

PROIECTAT PENTRU AFACERI Gândit pentru a oferi mai mult și pentru a reduce costurile de întreținere, Fiat Ducato oferă mai multă siguranță pentru pasageri, marfă   … continuare